tiistai 2. kesäkuuta 2020

VIERAITA JA PUUTAVARAA

  Päivällä tulivat Tiilikaiset. Anna, Joni ja Iiris ensi kertaa tänä kesänä, Liisa ensi kertaa ikinä. Ilmakin oli ollut sopiva Liisa-tytön ensimmäiselle venematkalle. Peppe-pappa pääsi liiveihin pynttääntynyttä Liisaa rutistamaan.


  Iiris oli mökillä heti kuin kotonaan. Muistissa olivat kaikki lelujemmat, hiekkalaatikkotavarat...


...ja trapetsi piti laittaa, taitoja esittää.


  Entäs Liisa? Kotiutui mukavasti. Ei ainakaan isompaa äittelyä ole kuulunut. Vaikka "suoriks sannoin" en ole kaiken aikaa ehtinyt Liisan olotilaa syynäilemään.  


  Oli kalan savustusta, oli tomaatille "kasvihuoneen" kasaamista. Ja neljän kantissa tuli puutavara Potinlahteen. Me Jonin kanssa sitä hakemaan. Viisi reissua tehtiin. Alla tullaan ensimmäisen lastin kanssa. Varovaisia oltiin, viisi kuusi metriä pitkää kakkosvitosta vain.


  Seuraavilla kerroilla lastattiin vähän ronskimmin tavaraa kyytiin. Nyt on läjä täällä.


  Joku kun siitä vielä laiturin jalostaisi. Laituri siitä kyllä tulee, omalla ajallaan, tahdillaan. Tulevina päivinä on varmaan muutakin tekemistä. Joni on tosin apuna. Oli jo tänään tosi tarpeeseen, kuljetusapu.Varmaan huomenna kahdestaan ainakin aloitellaan kulkusiltojen tekoa. Minä pätkin sirkkelillä, Joni ruuvaa kiinni. Näin olen asian kuutioinut. Kulkusillat aion tehdä sisällä veneliiterissä, siellä kun hyvin mahtuu. Kelluva osa pitää ruuvailla ulkona. Kyllä senkin vajassa mahtuu tekemään, mutta ei piru mahdu ulos. Ilman moottorisahaa. Eikä oviaukon leventäminen ole kovin järkevää toimintaa. 

  Tänään on ollut pitkä päivä. Puoli kahdeksalta lähdettiin Mikkeliin kauppoihin. Sieltä palattiin yhdentoista maissa. Pian tulivat Tiilikaiset. Nyt on ilta koittamassa. Liisa kävi jo saunamajuri Jonin lämmittämän saunan alkulämmössä pesulla. Joni haki tytön ylös, Anna, Iiris ja Hilppa jäivät saunomaan. Kun ovat puhtoisia, mennään me Jonin kanssa löylyihin. Ja uimaan, ainakin minä. 

  Huomenna on kai yhtä leppoisa keli kuin tänään. Mikäs siinä. Ei tarvitse sisällä nuhjuta. Kenenkään. 

  Nyt lähestyy saunavuoro. Siitä hyvä vuoro, että buukkauksia ei enempää ole. Saa olla rauhassa aikansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti