keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

KUUSYSI

  Kun täyttää 50, 60, tai 70 vuotta, saavuttaa rajapyykin. Kun täyttää 69 vuotta saavuttaa pyykkikoneen. Luultavasti. Ensi viikolla. Mökille. 
  Minusta 69 vuotta on mainio rajapyykki. Ei vielä seitsemääkymmentäkään, eikä tartte lääkärintodistusta ajokorttiin, ja kuusvitoset on ihan lälläreitä, eli eläkeläisnoviiseja. 
  Kuusysinä voi muistella Lahden Kuusysin menestyksen päiviä. Mikkeliläisen jalkapallon huippuvuodet  olivat tuolloin takana, ja Kuusysi oli suosikkitiimini. Viisi suomenmestaruutta, pari cuppia päälle Voutilaisen Keken ja perään Muurisen Antin luotsauksessa.  


  Minä en tuollaisiin ole yltänyt. Kerran kuusysin kuitenkin täytin, tänään. Kiitokset siis kaikille fb:ssa, mesessä, whatsappissa, puhelimessa, ja ihan livenä minua muistaneille.

  Laitetaanpa rajapyykkikoneen saavuttamisen kunniaksi muutamia merkittäviä hetkiä.

Isä-Erkin sylissä lähes 69 vuotta sitten.


Peppe hetkeä ennen ensimmäistä osumistaan krokettipalloon.


Ensimmäiset farkut ja oisko Solifer-lippis.


Peppe ja skitta jotain 1968.


Ruikun kanssa Saksassa 1971.


Päijänteellä kesällä 1982.


Kevojärvellä 1993.


Annan 30-vuotisjuhlilla 2011.


Saimalla 2019.


  Miksi nuo kuvat ovat merkityksellisiä? Hyvä kysymys. Kaikki kuvat ovat merkityksellisiä. Merkityksellistä on se, että tuhansien kuvien kirjastostani onnistuin nuo valitsemaan suunnilleen varttitunnissa. 

  Antaahan kuusysipäivän kääntyä iltaan. Seiseitsemäskymmes elinvuosi lähtee kulumaan. Vuodet kun kuluu, niitä ei voi korjata. Kulutellaan siististi, jotta niitä olisi edessä kulutettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti