maanantai 8. kesäkuuta 2020

TUULI TUULI, TUULI TYYNTYI



  Pari päivää on tuullut. Sellaiset 5 - 6 sekuntimetriä. Ei mikään hitonmoinen hiivari, mutta kun suunta on ollut sellainen, että rannalle, pihaankin, on hönkinyt, niin ei ole helteeksi heittääntynyt.

  Hyvin pääsi Matti lauantaina lauttoineen hiekaa tuomaan kaakkoistuulella...


 ...ja hyvin saatiin Jonin kanssa eilen kaksi pätkää laituria paikoilleen lounaistuulella. 


  Sen vuoksi olen hyvällä tuulella. 

  Ei näytä kuvissa, että juurikaan tuulisi, mutta ne valehtelevat. Tai on nappaamishetkellä sattunut tyvenempi hetki. Nyt, aamuvarhaisella, on järven pinta rasvatyyni. Pientä sateen uhkaa on, mutta ei taida päälle osua. 

  Perhe Tiilikainen lähtee ap. kohti Espoota. Me ajellaan kaupunkiin. Viikon eväät ostetaan, muutama muu asia toimitetaan. Sitten odottamaan puuttuvien ponttoonien saapumista. Koska odottavan aika on pitkä, täytyy keksiä sijaistoimintaa. Saattaa jotakin pientä löytyä ilman erityistä pään raapimista.

  Rauha siis vallitsee Etelä-Savossa, Mikkelin kaupungin Anttolan alueella, Luonterin eteleläisellä rajalla, Avokkaansaaressa, Saarelan tilalla. Juhannuksen tienoilla on täällä taas vilskettä, jos ei kovin kehnoksi sää muutu.

  Eilen kävivivät Taina, Haneli, Anni ja Katriina kahveella. Oikeastaan ei kahvihampaan pakotus heitä tänne ajattanut, Liisaa tulivat katsomaan. Taina ja Haneli eivät olleet tyttöä vielä nähneetkään, Anni ja Katriina kerran, kun Liisa oli kai pariviikkoinen.
  Kahvit juotiin, tuoreen raparperipiirakan ja vieraiden tuoman jäätelön kera. Haneli lupasi tulla Ikolan Tonin kanssa talkoisiin, kun laiturin loppuosat paikoileen viedään. Toni voi samalla katsoa, mikä vaivaa verannan sähköjä. On näet ollut ongelmia valojen ja pistorasioiden kanssa. Ongelman syystä en tiedä, mutta laatu on sellainen, että ne eivät toimi.
  Niitä näitä turistiin, vielä rannalla istuksittiin. Ei ollut itikoita. Vaikka olisi jo kausi käynnissä, niin tuolla tuulella ei niistä haittaa olisi.

  Siinä rouvat arssinoivat, mitä sitten arssinoivatkaan.


Tässä vieraat nousevat alukseen kapteenin tiukkoja ohjeita noudattaen.


  Nyt alkaa pirttiin vääntäytyä muitakin. Hilppa sekä Joni ja Iiris ilmestyivät silmiään hieroen. Anna ja Liisa nukkuvat vielä varmaan reilun tunnin. Mukava lapsi, Liisa, kun nukkuu jo yöt läpeensä, tai yhdellä aamuyön syöttösessiolla. 

  Tässä Joni lukee lapsille iltasatua. Liisakin tuntuu olevan juonessa kiinni. 


  Tässä Peppe-pappa poseeraa Liisan kanssa. Täytyy sanoa, että nuorempi on kuvassa edukseen. Ei varmaan nuoren iän vuoksi pode kuvakauhua. En minäkään kyllä pode, mutta vuodet ovat tehneet duuninsa, ihan huolella. (Nämä kuvat by Anna)

  

  Taidan tähän lopettaa Hectorin "Monofilmharmiikon" toteamukseen

 Kun lopetin, ne kysyi vaan: "sä miksi aloitit?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti