keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

HELVETIL......, EIKÄKU HELTEISTÄ MENOA

  Annan serkku Emma, Joni J., Luna ja Leo kävivät tänään kyläilemässä helteisessä saaressa. Iiris odotteli malttamattomasti koko aamupäivän. Johtuiko hänelle ja Lunalle tiedossa olleista karkkipusseista? En usko. Luna, 10 v., on tuplaiästään huolimatta hyvä kaveri. 

  Tässä koko lapsijoukko...


...ja tässä tervetuliaismalja Rantahotelli Saarelan salakapakaksi ristityssä leikkimökissä.


  Kun oltiin syöty (salaattia, uusia pottuja, korvasienikastiketta, grillattua kanaa ja maissia), hetki ruokaa sulateltu, siirtyi joukko rantaa ja veteen, eli rantaveteen. Aikuiset vähän syvemmällekin. 


  Vesi on kuin linnunmaitoa. Se on sanonta, jonka faktuaalisuudesta en mene takuuseen. Linnut kun harvemmin imettävät.





  Sitten oli kahvin aika (Emman tuomaa raparperipiirakkaa sekä Annan ja Iiriksen leipomaa mudcake'a, vispatun vaniljakastikkeen kera, kuinkas muuten?).

Joukon nuorimmat elivät kahvittelun ajan omaa elämäänsä. Eivät vielä perusta kofeiinin puraisusta.


Välillä pikkuserkukset pötköttelivät matolla.


   Nyt porukka on taas rannalla. Minä istun viilentävän lämpöpumpun tuomassa autuudessa, kirjoitan. Ulkona on varjon puolella tasan 30, auringon puolella 35, pirtissä 22. Kiitos lämpöpumpun keksijälle, valmistajalle, asentajalle, ja minulle, joka sen älysi aikanaan hankkia. Vaikka totta puhuen pumpun arvo muodostuu suurimmalta osin lämmittävästä puolesta. Viilennystä tarvitaan harvoin. Onneksi, sillä muuten se, minkä kylminä aikoina sähkölaskussa säästää, hupenee helteillä olemattomiin. 

  Mukavaa, kun on käyvät joskus sukulaiset. Anna ja Emma ovat muutaman päivän erolla saman ikäiset, ja ovat pikkupenskasta asti olleet hyviä ystäviä. Nyt, kun heillä on lähes samanikäiset pikkulapset, lähentää se ehkä vielä lisää. 

  Huomenna jatkuu helle. Luppopäivä tulee. Ehkä aamulla jotakin työnsorttista nahuan. Päivällä mennään veneen kanssa pohjaongelle. Joni löysi aamulla onneksi muutaman madon. Maistuisi ahvenfilee muikun vastapainoksi. 

  Hellettä on perjantainakin. Viikonloppuna alkaa tasaantumaan. Ensiviikolla näyttä olevan ennusteessa vähän sadettakin. Toivotaan, että on, eikä vain näytä. 

  En ole kanttarellinalkuja vielä käynyt syynäämässä. Ehkä huomenna piipahdan. Vaikka eivät ne alut alkua pidemmälle jaksa kasvaa, jollei vettä tule. 

  Nyt alkaa joukko läjääntyä helteestä pirttiin. Minäpä lopettelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti