keskiviikko 14. lokakuuta 2015

KESKIVIIKKO, palautuspäivä

  Veikkaus on joka viikko, palautuspäivä keskiviikko. Tuosta ajasta on vierähtänyt noin sata-, tai parisataa pelimuotoa. Kun Veikkauksen sivuilla käy, tulee ihmeteltyä, mistä kaikille vedoille, lotoille, arvoille, veikkauksille, juu neim it, löytyy pelaajia. Kaikki lähti vakioveikkauksesta, silloin nimeltään  Voittajaveikkaus, 1940. Ensimmäisen rivin täytti Paavo Nurmi. 1951 (mainio vuosi, kirj. huom!) nimi muuttui Vakioveikkaukseksi. Lotto aloitettiin joulukuussa 1970. Nyt eri pelimuotoja on lukemattomia, ja "kupongin" voi "palauttaa" jopa torstainakin!
 
  Se triviasta, nyt faktaa. V. 1969 eaa. pelasimme Ahos-Ritin kanssa vakiota kimpassa, pieni systeemi viikottain. Silloin pelattiin mestaruus- sekä maakuntasarjakierros sunnuntaisin. Istuttiin eräänä sunnuntakina silloisessa Lotjassa. Radio oli pyynnöstämme auki, ja sieltä tulivat tulokset. Jostain syystä jäi yksi tulos kuuluttajalta kertomatta. Mutta meillä oli 11 oikein (siihen aikaan oli 12 kohdetta), yksi tietämättömissä! Syystä, tai toisesta, hyökkäsimme kohti Unionia. Oliko syy se, että siellä istuskeli muita veikkausta pelaavia, vai mikä, en muista. Kuitenkin sinne päästyämme saimme kuulla puuttuvan tuloksen. Ja väärinhän se oli, meillä! Ei sekään ole jäänyt mieleeni, kuinka paljon täysosumalla olisi saanut, mutta ei varmasti paljonkaan, koska 11 oiken antoi silloisen Vodkapullon hinnan.


Mutta, otsikosta huolimatta, en tänään palauta mitään. Maanantaina palautin kirjastokirjoja, riittäköön se tälle viikolle. Enkä palautettakaan aio antaa, en risuja, en ruusuja. Enkä lähde Palau'ssa käymään. Vaikka voisi siellä joskus poiketa. Siellä poliisi tuskin priorisoi voimiaan alle kuuden USD:n arvoisten pitsojen myyjien tutkimuksiin. Palautuksesta saa siis riittää se, että palautin mieleeni tuon vakioepisodin Anttolassa vuonna, jona keskiolut vapautettiin.

Sitten proosallinen osio: 
  Maanantaina kävin Elinan kauppa-asioilla, sekä kirjastossa, itse asiassa kahdessa, Hollolan ja Lahden. Lainasin ennen lukemattomalta ruotsalaiselta dekkaristilta (mistä niitä oiken tulee?) Christoffer Carlsson'ilta Leo Junker-sarjan kaksi suomennettua osaa. Ensimmäistä olen satakunta sivua ehtinyt lukea, taattua hurrilaatua.
  
  Eilen kävin läheisessä autokorjaamossa vaihdattamassa vasemman ajovalon (kädet kun ei, ...kele, mahdu itse tekemään), pesin auton tee-se -itse-hallissa, varasin ajan renkaanvaihdolle (23.10.2015, klo 8:30). Se ajoneuvorintamalta. Poikkesin myös Robin Hoodista nimensä Tokmanniksi vaihtaneessa myymälässä ostamassa kahdeksan kanervaa (8 €/4 kpl.), sillä lauantaina on tarkoitus viedä ne ja Avokkaasta tuodut havut haudoille. 

 Nimenvaihdoksesta ilmoitukseen Mikkelin Sanomissa 7.8.1909. Hiski ei halunnut lähteä "Lännelle" Möttönä!


  Tänään aion kirjoittaa tätä juttua, lukea, ja mennä illemmalla Hilpan kanssa käymään kaakelikauppassa hakemassa näytteet valitsemistamme laatoista. Ehkä samalla varmistamaan, että valinta oli oikea. Remppa alkaa ensi viikon loppupuolella, ilmoitti tekijä, seuraavan alussa, arvelee Peppe.
  
  Huomenna siivoan himassa, käymme illalla Lidl'issä viikonlopun ruokia hamstraamassa.
  
  Perjantaina tulevat Anna ja Iiris viikonlopuksi, Joni taas töissä, mites muuten? Sitten ei Tiilikaiset oikein meille muutamaan viikkoon yökyliin voi tulla; remppa menossa, vierashuone väliaikaisena varastona.


  Lauantaina  Iiriksen katselua, hautausmaalla käynti, etc.

  Sunnuntai on jo niin kaukana, että ei kannata aikatauluttaa.


  Lopuksi täytyy palata, vaikka kehua retostelin palautusten riittävän! Palaan maanantaiseen blogiin. Siitä sain palautetta arvoisalta Pertti E:ltä, lehtityön parissa toimivalta kaimaanilta; hän lähetti ilmoituksen vuodelta 1909 Mikkelin Sanomista.


  Siinähän K.W. Lehkonen ilmoittaa matkustajahöyrylaiva "Anttolan" aikatauluista.

  Sain myös linkin sivuille, joilta vanhoja lehtijuttuja löytyy. Hieman niiltä hakuja tein, ja silmiini sattui seuraava (ilmestynyt 3.3.1910):


  Ilmoitus, missä kerrottiin liikemies K.W. Lehtosen (huom!) ostaneen "aivan uudenlaisen ja tomerarakenteisen matkustajahöyrylaiva Kullervon". Tuo Salomaan Hiskin nimenvaihdoskin on tietysti löytynyt samoilta sivuilta.

  Tässä juttua yhdeksi palautuspäiväksi. Lopetan, ennen kuin tästä tulee varsinainen palapeli, ja palaan asiaan heti, kun palavaa tarvetta ilmaantuu. 

PS. Jos miulla oes palavelija, suattasin hyvinnii antoo sen hoejella pallautukst ja pallautteet. Mutt'en vasitenkaan antas männä miun puolestain Palau'un.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti