maanantai 22. kesäkuuta 2020

HUI HAI ELI JÄÄHYVÄISET LIKAISILLE KALSAREILLE

  Koska on tullut päivittäin päivitettyä, niin menköön, päivitelkää, jos siltä tuntuu, ja koska eilen oli otsikkona yhden lempikirjailijan teoksen nimi, niin jatketaan samalla linjalla. Paitsi että Kurt Vonnegut kirjoitti omien sanojensa mukaan lähes omaelämänkerrallisen Hui hai eli Jäähyväiset yksinäisyydelle.
  Jäähyväiset likaisille kalsareille kirjoittaa Peppe. Tämä ei ole omanelämänkerrallinen, mutta ensikerrallinen hankinta tälle paikalle. Pesukone. Joka tuli tänään. Jonka liitännät kävi Jokke P. asentamassa tänään. Jota ei saatu toimimaan tänään. Sillä tuloveden liitäntään täytyy hankkia supistusnippa 3/4" X 1/2".    Jäähyväiset likaisille kalsareille on siis hui hai. Mutta huomenna täyttä totta. Koska lähdemme käymään Mikkelissä.

  Sitten takautumaa. Aamusta käytiin nostamassa verkot. 50 mujetta, sopivasti tälle porukalle. Aamupäivällä oli vapaata puuhailua. Hernekeppejä mm. jouduttiin Iiriksen ja Jonin kanssa tekemään lisää. Sitten he avustivat Hilppaa kasvimaalla. 


   Rantahotelli Saarelan luonaana oli tänään palapaistia hirvenlihasta. Koska Jokke P. tuli laittelemaan pesukoneliitäntöjä, viivästyi lounas pitkälle iltapäivään. Päätimme, että muikut paistettaan vasta huomenna. Mutta ei aivan huonosti syöty näinkään.
  Liisa sai maistaakseen perunaa ensimmäistä kertaa. Jonkin verran hän mutusti muussattua pottua, ja ihan mielellään.


   Pesukone tuli ennen neljää. Eli iltapäivä meni pesukonehommeleissa; ensin joomiehenä Jokken töissä, sitten itse koneen roudauksessa ja paikoilleen laittamisessa. 

Tässä asentaja edustavampi puoli itsestää esillä.


  Tässä sitten masiina "hahmollaan".


  Juuri se mahtui tason alle. Niin oli homma kuutioitu. Puoli senttiä oli väjyyttä teoriassa. Käytännössä, kun kone oli naplikoitu vaateriin, kolmisen milliä. Mikäli ihmettelette, miksi koneen vasemmalla puolella on tuo tyhjä väli jääkaappiin, niin sopii ihmetellä. Sille on järkevä selitys. Sellainen, että työtason kannatus on on kulmaraudalla jääkaappikomeron sivulevyssa, ja sen alle tuupattuna pesukoneen kansi olis kiinni kannatuksessa. Sehän ei ole suotavaa, ainakaan lingotessa. Tasoa ei puolestaan voi nostaa, jos haluaa, että ikkunat aukeavat. M.O.T.
  Koneen toiselle puolelle mahtuu parahultaisesti likapyykkikori. Ja huomenna kone laulaa iloisesti, toivon mukaan myös puhtaasti. Soraäänet eivät ole suotavia näissä sävelissä. 

  Aamulla Mikkeliin. Joni lähtee mukaan. Sitten hellettä pitämään kaulaa myöten Saimaassa. Kunhan ensin olen kiertänyt supistusnipan ja siihen tulevan veden putken. 

  Anna on nukuttamassa Liisaa, Joni lukee Iirikselle iltasatua, Hilppa lukee pesukoneen manuaalia. Minä lopetan Jäähyväiset likaisille kalsareille, sanon hui hai ja hei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti