maanantai 4. toukokuuta 2020

SEKALAISTA TIEDOTUSTA

  Palautuminen normaaliin kesätilaan, palaaminen maisemiin. Koska paikat ei vielä viherrä, laitan kuvan viime syksyltä. Ei tietysti viherrä siinäkään, onneksi.


  Kaksi kertaa piti autolta kuljettaa tavaraa saareen. Nyt ne on lautattu, paikoilleen laiteltu. Mukava yli kymmenen asteen ilma täällä on. Vesi Saimaassa näyttää olevan yhä nousussa. Muutama sentti oli pinta hilautunut ylöspäin viidessä päivässä. Eivät vielä koivut ole hiirenkorvaa pukkaamassa. Ei juuri viheriö nurmikko. Kaaliperhosia lentelee muutamia. Linnut vienosti livertelevät. Hauki polskahti laiturin vierestä selkävesille. Ainakin metrikäs. No, uskoisitteko kyynärän mittainen. Eikö tunnu vakuuttavalta. Vissisti oli yli vaaksan mittainen!

  Hiljalleen alkaa luonto muuntautua. Lämpöä on luvattu viidentoista paikkeille tuleville päiville. Huomenna istutellaan. Hanelilta pitää käydä hakemassa sinne viime sykynä liiteriremontin jäljiltä unohtunut alumiiniteline. Saatan nimittäin ruveta maalia sutimaan, kunhan puutarhahommat on tällä erää tehty. 

  Muutamia yleisiä huomioita ja toteamuksia:

  Hallitus pohtii yhä rajoitteiden purkamisten aikatauluja, eli rajoitusten poistamisten ajoitusta. Me rajoitamme saaresta poistumista. Näillä näkymin ollaan 25. toukokuuta saakka täällä putkeen. Kerran täytyy tosin muonaa käydä hankkimassa. 25. päivä alkaa koronan vuoksi lykkääntynyt ulko-ovien vaihto taloyhtiössämme. Silloin on hyvä olla paikalla. Eli muutama päivä kotona vietetään.

  Maaseudun Tulevaisuuden tekemän kyselyn mukaan kansan tuki hallitukselle on voimistunut. Puolet persuista pitää hallituksen toimia epäonnistuneina, lähes kaikki SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannattajista onnistuneina. Pitäkööt kukin minä hyvänsä, mutta on ilmiselvää, että pääministeri Sanna alkaa olla koronaliemissä marin'oitunut. 

  Van Veeteren'in seuraajaa rikoskomisario Reinhart'ia löyhästi lainaten: "Politiikot ovat kuin lehmänpaskaa; en ole kovin ihastunut ilmiöön, mutta ymmärrän että sillä on tietty oikeutuksensa." Reinhart oli tuota mieltä lehtimiehistä. Siihenkin voin samaistua.

  Tiilikaiset ovat Espoossa. Iiriksestä on tullut topakka tyttö. Tai vielä topakampi. Ja vikkelä on kuin mikä. Eilen leikkipuistossa oli pelattava jalka- ja lentopalloa sekä nakeltava frisbiitä. Vaikka kuinka kauan olisi tyttö jaksanut.


  Kädentaidot lisääntyvät myös. Iiris istui sylissäni hetken, kun oli kotona tietokoneella. Pian hn sanoi, että piirsin tuohon vihkoosi. Minä, että ei haittaa. Kun hetken päästä katsoin, mitä hän oli sanut aikaan, hämmästyin. Muutamassa sekunnissa noin hieno kuva!


  Nyt pitää lopettaa sukulaisten kehuminen. Ja vieraitten, ennen kuin edes aloitan. Muuten, meillä oli ilppi päällä kaiken aikaa, 18:sta asteessa. Heti tultua napsuttelin hieman volyymia ylös, nyt on ihan normaalilämmä talossa. Eikä ole tarvetta isoa uunia lämmittää. Kammarin uuniin laitoin kuitenkin tulet. Mukavammin tasaantuu lämmin, koska pumppu on tuvassa, aivan vastakkaisella puolella kammarin oveen nähden.

  Taitaa olla se aika päivästä, että pitää kahvit keittää. Mennään nyt näin, huomenna touhutaan tosissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti