keskiviikko 6. toukokuuta 2020

EILEN, TÄNÄÄN

  Eilen oli kaunis keväinen päivä. Juuri sopiva perunan istutukselle. Ja sipulin.


Ilta oli tyyni je leppeä. Juuri sopiva kädet selän takana tallustelemiseen.  


Yö oli tyyni ja täysikuinen. Juuri sopiva kusella käyntiin.


Ei tämä aamukaan hassumpi ole: tyyni ja pilvetön. Juuri sopiva hammaspesulle linnunlaulun säestyksellä.


   Eilen siis laitettiin potut ja sipulit maahan. Minä pesin veneen. Kävin Hanelilta telineen. Loppupäivä kului taivastellessa. Saunottiin kyllä myös. Eli melko normipäivä.

  Tänään on ohjelmassa kasvulavojen kevättöitä: perkaus (Hilppa), uutta multaa kompostista (Peppe). Varmaan nahuan sitten puuhommia puoliseen saakka. Niissä kylliksi puuhaa eläkeläisten arkeen. Pitää taitavasti jakaa töitä kullekin päivälle, ettei tarvitse kohta kolmiloikkaa hypellä. No, ei siitä vaaraa oikeasti ole. Yleensä vasta loppukesästä alkaa olla joutilasta aikaa pihaurheiluun. Ei silloinkaan, jos on hyvä marja- ja sienikesä.

  Kello on nyt puoli kuusi. Laitan kahvin valumaan - noin, nyt on kahvit hörpitty, aamupala nautittu.

  Hallitus hieman helpotti rajoituksia. Kirjastoasiassa ottivat vinkistäni vaarin. Vai ihan itsekkö päättivät? Jos ei uusia tiukennuksia tule, niin Liisan kastetilaisuus voidaan pitää elokuussa, minne se siirtyi koronanrajoitusten alettua. Saa nähdä, mahtuuko kastemekko enää päälle?
  Myös juhannuskokko Hanelin rannassa poltetaan, mikäli ei ole tulentekoa kielletty. Se pienimuotoinen tilaisuus on tupannut paisua yli kymmenpäiseksi.

  Urheilutilaisuuksia voidaan myös pitää 1. kesäkuuta alkaen. Ministeri Hanna Kosonen täsmensi asiaa ylen haastattelussa. Tilaisuuksissa saa olla paikalla enemmän kuin 50 henkilöä, jos turvaohjeita noudatetaan, mutta kuitenkin alle 500. No, 500 piisaa ehkä Lapuan poikapaineihin, tai alasarjojen pallopeleihin, mutta pääsarjatasolla futiksessa tai pesäpallossa joutuu järjestäjä karsimaan tulijoita, suorittamaan valintaa.

  Ravintolat aukeavat asteittain kesäkuun alussa. Mitä se tarkoittaa? Ei vielä tiedetä. Tuskin on kyse siitä, että ovet aukeavat aluksi vain 25 astetta, myöhemmin 45 astetta, ja lopulta 90 astetta. Tuo ei olisi reilua liikalihavuudesta kärsiviä kohtaan.
  Jos kahden metrin turvaväli koskee pieniä kahviloita, baareja, ravintoloita, niin asiakkaita mahtuu kerralla ehkä vain neljä. Moni pikkupaikan omistaja miettii luultavasti tarkkaan, kannattaako aukaista lainkaan. Vaikeita kysymyksiä nämäkin. Ministerit avustajineen ja asiantuntijoineen saavat viettää pitkiä päiviä ongelmia kaikilta puolilta pohtiessaan. Sattaa silti joku kulma jäädä pimentoon.

  Näyttää siltä, että joiltain osin rajoitettua elämää eletää kauan. Pitää tottua välimatkoihin, etc. Melko helppoa, saaressa, Anttolassa, Mikkelissä, Hollolassakin.

  Jätän nyt hallituksen heille kuuluviin töihin. Ei minulle korvata ongelmien pohtimista. Lähden pikkuhiljaa pihalle askaroimaan. Ei sitäkään korvata. Paitsi mielihyvänä. Sama juttu ongelmien pohtimisen ja niistä kirjoittamisen kohdalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti