perjantai 29. toukokuuta 2020

PYSYVÄÄ?

  The dream is over
  lauloi John Lennon biisissään "God" albumilta "Plastic Ono Band" vuonna 1970. Ja jatkoi
  What can I say?
  The dream is over
  Yesterday

  Joopa. 1970 oli hyvä vuosi musiikin suhteen. Kuten 1969 ja 1971 myös. Tai sitten ne olivat vuosia, joina olin oppinut kuuntelemaan musiikkia eri tavalla kuin teini-iässä.

  Miten se tähän päivään, tähän juttuun, liittyy? Ei oikeastaan yhtään mitenkään. Tuli vain mieleen. Tuli, kun mietin, että onko täällä mitään pysyvää. Ei taida olla. Paitsi mielessä. Kuten esimerkiksi Anttolan ainoa huoltoasema on minulle aina Unioni, vaikka se on ollut Union-aikojen jälkeen vaihtanut nimeään monta kertaa. Samoin oli Koistisen kauppa Koistisen kauppa, kunnes siinä talossa ei enää ollut kaupaa. Tai on se sen jälkeenkin. Eli Koistisen kauppa lopetti pari vuotta sitten. Eikä mikään K-Market.

  Mitäpä tämä sitten tähän liittyy? Ei lainkaan eikä ollenkaan. Mutta tämä liittyy.

Illan valoa, vallan iloa:


  Vallan iloa silmille, tietysti. Ei siinä vallasta kyse ole, kuten hoksasitte ilman selitystäkin.

  Tänään Hilppa laitteli siemeniä piiloon, otettiin yhdessä harsot pois potulta ja sipulilta. On se peruna lähtenyt nousemaan. Ja sipuli. Kuvassa oikealla on harson alla tänään paikkansa löytäneitä papuja.


Tässä taas on kolmen sortin hernettä.


  Kimppalaituria käytiin nostamassa ja oikomassa. Meitä oli kolme, sillä Rehulan Juha ilmoittautui mukaan. Sujuvasti hoitui homma. Ehdottomasti ehkä kesän viimeinen säätö. 

  Tehtiin päivällä sellainen päätös, että lähdetään huomenna käymään Kangastalon puutarhalla. Taimet ja kesäkukat ostetaan, jos saadaan. On kuulemma läyhke käynyt sillä rintamalla. Eiköpä meille jotakin ole jäänyt. Laajaksi ja kattavaksi ollaan vuosien varrella yrityksen valikoimat todettu.

  Ilmat suosivat, lämpenevät päivä päivältä. On siis aika saattaa puutarha, kasvimaat, ja kasvulavat kuntoon. Eikä keskeytä hankintamatka laituriprojektia, joka alkaa maanantaina ja jatkuu ilman aikataulua laiturin valmistumiseen saakka. 

  Ettei Lennonin siteeraaminen olisi mennyt hipaisten ohi, jatketaan:

  I don't believe in magic 
  I don't believe in I-Ching 
  I don't believe in Bible 
  I don't believe in tarot 
  I don't believe in Hitler 
  I don't believe in Jesus 
  I don't believe in Kennedy 
  I don't believe in Buddha 
  I don't believe in mantra 
  I don't believe in Gita 
  I don't believe in yoga 
  I don't believe in kings 
  I don't believe in Elvis 
  I don't believe in Zimmerman 
  I don't believe in Beatles  

  I just believe in me 
  Yoko and me 
  And that's reality

 Tämä liittyy asiaan: Minä luotan minuun, että laituri valmistuu ajallaan (jota ei ei ole määritetty), ja minä luotan Hilpaan ja minuun, että kasvikset tulevat kasvamaan, kuten kasvisten tulee kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti