torstai 30. huhtikuuta 2020

VAPPU TULKOON

  Vappuaatto. Ei kyllä siltä tunnu. Ihmisiä ruokakaupoissa oli kyllä kosolti, mutta mitään hurlumhei-meininkiä ei ollut ilmassa. Kaikki kulkivat sisäänpäinkääntynein ilmein, lastasivat kärrit kukkuroilleen, jonottivat pukahtamatta kassajonossa. Korona kantaa veroaan. Täällä ja Italiassa. Korona verona, Verona korona.
  Hallitus päätti avata kouluja asteittain saaden viharyöpyt niskaansa, tappouhkauksiakin on kuulemma esitetty. Mikä olisi oikea ratkaisu? Ei tietenkään tappamisen suhteen. Tarkoitan koulujen avaamisen kanssa? Vaikea päätös, aika näyttää.

  Eilen tultiin Hollolaan. Päivällä sateli moneen otteeseen lunta. Lyhyitä kuuroja tuiki tiheään, kun käytiin muutamissa kaupoissa hankkimassa puutteita Avokkaaseen. Tuo tietää sitä, että auto on jo valmiiksi puolillaan kamaa. Kun Anttolaan lähdetään, on hyvä, ettei ole Trabant; duroplalstseinät varmasti pullistelisivat kummasti.
  Muitten kauppakäyntien jälkeen tein pitkään miettimäni ratkaisun: usmuutin Giganttiin ostamaan uutta läppäriä. Olin saanut tarpeekseni vanhan palvelijan ikääntymisen vuoksi alentuneesta suorituskyvystä. Hänelle ole ajatellut turvattua vanhuutta varakoneena, johon turvaudun äärimmäisen hätätilanteen yllättäessä.
  Olin pari vaihtoehtoa jo netistä valinnut. Toinen oli Windows-pohjainen Lenovo, toinen Asus Chromebook. Hiljaisessa kaupassa oli myyjällä aikaa pitää kunnon myyntipuhe. Hän sai mieleni kääntymään Chromebookin hyväksi. Siinä on Linuxiin perustuva käyttöjärjestelmä. Kone ei siis tarvitse erillistä suojausta. Valitsemani malli on two-in-one, eli se on sekä läppäri, että tabletti. Helppo oli ottaa käyttöön; google-tili vaan auki, ja jo lähti peuhaamaan! Paitsi että hieman erilainen käyttöjärjestelmä on. Tiedostojen, kuvien tallentamisen, etc, kanssa oli hippusen opettelua. Chrome-selain toimii aivan samalla tavalla kuin pc:ssa tai vanhassa läppärissä. Samoin tablettikäyttö on liki sama, kuin android-tabletissa. Pieniä vivahde-eroja toki on.
  Eilen, hieman tänään, olen opetellut käyttöä. Alkaa hiljakseen aukeamaan. Niksejä ja helpottavia juttuja löytyy kosolti, kunhan ehdin niihin tutustumaan. Mennään perusjutuiilla siihen asti. Eli nyt kirjoitan ensimmäistä blogia tällä vempeleellä.

  Ai niin. Nyt on Liisakin nähty livenä, pitkästä aikaa. Ja Iiris. Ja Anna. Ja Joni. Liisa on alkanut tarkkailemaan ympäristöään. Ja hymyilee. Ainakin minulle. Ei mikään ihme.

  Hyvää Valpuria kaikille tasapuolisesti, niille kuitenkin erityisesti, jotka tämän lukevat. Toivotukset näitten kuvien kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti