keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

NIMI JULKI

  Nyt, kun Anna jakoi omalle seinälleen tiedon, voin minäkin sen kertoa. Nimellä "Vauva" tähän asti puhuteltu pieni henkilö on nyt Liisa. Näin on perhe Tiilikainen pitkän harkinnan jälkeen päättänyt. Hyvä nimi. Virallisesti Liisasta tulee Liisa 16. elokuuta, jollei korona päätä toiseen kertaan siirtää ristiäisiä. Tulee Liisalle kaksi muutakin nimeä, mutta en niitä aio julkaista. Pitää elämässä jännitystä olla, eikö?

   Tässä kuvassa (by Anna) siskokset. Iiris on melko salakähmäsen näkönen. No, kähmäsen ainakin. Mitä se sitten tarkottakaan? Liisa ei puolestaan tiedä kähmäsyydestä yhtään mitään.


  Alla muutaman päivän takainen kuva by Anna. Näinköhän Liisaa hymyilyttää, kun nimiasia lopulta selvisi?


  Tiijä häntä, mutta melko hersyvä hymy, puolitoistakuiselle. 

  Tässä Liisaa haukotuttaa. Ei ihme; tuossa iässä nukkuminen on lapsen päätyötä. Kuva tietysti Annan lähettämä.


  Nimiasia tuli kai selväksi? Nyt vähän muuta. Sulut poistuivat Uudenmaan rajoilta. Somessa alkoi käsittääkseni karmea häiske. Osa kansalaisista vähintään kyseenalaistaa hallituksen, virkamiehet, lakiasiantuntijat, you name them. Samalla he kyseenalaistavat Suomen lain. 

  Trump lopetti WHO:n avun. Mr. President, siis mies, jolla omien sanojensa mukaan on totaalinen valta, on kyllä melkoinen pelle. Ei hän ainoa ole, joka himmentääkseen omia mokiaan hakee syyllistä muista, mutta räikeimmästä päästä varmasti. Ihan tekee mieli sanoa, ettei mitään rajaa itsekeskeisyydellä. Joko alkaa Amerikan kansa nähdä, mikä mr. T. on miehiään? Toivottavasti. Vaalit lähestyvät. Korona saattaa toki vielä aiheuttaa siihenkin tapahtumaan monia kuvioita.

  Huomenna siivotaan. Ehkä sitä ennen käyn lenkillä. Lumisateessa, kuten kahtena edellisenäkin aamuna. Mukavampi kuitenkin, kuin vesisateessa. 
  Sitten mennään haalimaan Lidlistä muonaa kärrillinen, apteekissa on myös käytävä. Joku saattaa ihmetellä, kuinka Lidlissä käynti ja apteekin käytävä toisiinsa liittyvät? Tai onhan siellä useitakin. Käytäviä. Hollolan apteekissa. Ainakin kolme, hyllyjen väleissä. No miettikööt ihmettelijät tykönään.
  Vielä taidetaan, tai ehkä vain toinen meistä, käydä Tokmannilla. Oli mainoslehdessä niin nasakka tarjous Rexona-deodoranteista, että pitää hyödyntää. 

  Siinä sitä. Kovin usein tulee tänne juttua tuupattua. On taas yksi pikku tarinakin, fiktiivinen ajankuvaus, aluillaan. Jos ei kukaan siitä enempää maksa kuin blogger (yksi sentti täyttää vaatimuksen), niin saatan sen aikanaan tälle foorumille tällätä.

  Vieläpä yksi Annan laittama kuva. Siskokset tränään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti