tiistai 6. lokakuuta 2020

VIISTOISTA KUVAA PLUS PLUSSAT

   Trumpin paluu ja muut uutiset nähty, sauna valmisteltu seuraavaa käyttöä varten, vettä pieksää. Mitä tehdä? No, etsin tallessa olevat kuvat ajallisesta alusta alkaen, ryhdyin rullaamaan. Kuvia on vuodesta 2005. Osa on 2000-luvun alkupuolella kadonnut valokuvien tuonelaan, helvettiin, tai mihin bittiavaruuden syövereihin ne nyt häviävätkään. Tallessa säilyneistä päätin ottaa kuvan per vuosi (plussat päälle), kertoa niistä snadisti. 

Lokakuu 2005


  Hanelin ja Tainan talo on melko uusi. Ollaan Hilpan kanssa visiitillä. Upea syyssää. Tytöt ovat veilä taaperoita. Hymyä riittää.

  Vuodelta 2006 pilvestä löytyi vain hento hattara: kuusi kuvaa heinäkuulta, kaikki pihapiiristä. Ei mitään järkeä blogiin laittaa. 

Lokakuu 2007


  Syysloma. Hanelin kanssa uistelemassa. Käytiin Linnupäänselällä pyörimässä. Ei ollut vielä plotteria (merikortin näkyvät Hanelin persiin alta), mutta luotain toki. Täkyraksia vedettiin. Punalihaista ei reissulta saatu, mutta pari haukea nousi veneeseen, jollei muisti tyystin petä.

Maaliskuu 2008


  Talviloma. Hirmuinen lumimyräkkä. Oltiin kuvaa edeltävä yö Tainan ja Hanelin tyttöjen lapsenvahtina, kun he olivat tuttavansa kuuskymppisillä. Yöllä alkoi pyryttää. Meillä oli täysi työ päästä pikitielle auraamatonta Ikolantietä pitkin. Onneksi oli yhdet autonjäljet, joita seuraten onnistuttiin. Lähdettiin vielä Mikkeliin, ruoka- ja juomakauppaan. Se oli sitä aikaa, kun syömisen ohella tuli hieman useammin viinlekkeri avattua. Aivan kaamea keli oli ajaa. Hieman pelotti, kuinka selvitään Maljalantien ja Piekälänsaarentien olosuhteista. Selvittiin kuitenkin, pahnostettiin ahkoi perässä saareen. Viini maistui sen päälle!

PLUS: 5. heinäkuuta 2008


  Annan ja Jonin häät. Anttolan kirkossa, jatkot Koivulassa. Hyvin onnistuneet juhlat. Häävalssina Leonard Cohen'in Take This Waltz. Kyllä oman tyttären talutus alttarille pysyy mielessä hamaan loppuun asti. 

Lokakuu 2009


  Syyslomalla. Helmi-koira oli seuranamme. Kuvassa Hilppa äimistelee. että sinne se Peppe meni! No ei vainaskaan. Tuostahan menee talvitie Piekälästä kohti Anttolan taajamaa. Nykyisin voi sanoa, että menee, jos mahdollista. Viime talvena ei ollut. 

Maaliskuu 2010


  Talviloma. Lunta oli reilusti. Se oli jo tippunut peltikatolta, joten rapuilla oli toistametrinen, tiukkaan pakkantunut, osittain jäätynyt valli. Ensin piti kovertaa siihen portaat, jotta saatiin tavarat, ja itsemme myös, sisään. Tunnin, toista, kasaa lapiolla sitten poistin. Hiki pipossa. 

PLUS: Heinäkuu 2010


  Pakko laittaa tämä pystyyn käännetty kuva Jänissaaresta tyynenä heinäkuun aamuna. Otettu soutureissulla. En tarkasti tiedä, mistä ukkovaarit ja lappalaiset ovat seitansa ja jumalansa ottaneet, mutta mallia ainakin intiaanien toteemipaalulle tästä saa.

Kesäkuu 2011


  Nuotalla ennen juhannusta. Potkiminen hippeimmilllään. Saatiin, no tai nuottamiehet (Haneli ja Matti H.) saivat kolme laatikollista (n. 70 kg) muikkuja. Mekin saatiin kyllä, mukaan sopivasti.

PLUS: Elokussa Annan kanssa Heinola jyrää-konsertissa katsomassa Dumaria.

Lokakuu 2012


  Tuon verran löydettiin suppilovahveroita parin aarin alalta. Siitä tuli mieleen, että suppiksia täytyy käydä joku päivä etsimässä. Paikka, minkä annista on kuva, on pari vuotta sitten hakattu sileäksi, joten sinne ei tarvitse mennä.

Maaliskuu 2013


  Talvilomalla. Menyyssä ainakin kukkoa viinissä. Lunta oli tuolloinkin paljon, samoin jäätä. Käveltiin paljon lumikengillä. Ei taidettu montaa ihmistä reilun viikon aikana nähdä, saatikka tavata. 

PLUS: Heinäkuussa ensikertaa Pori Jazz'issa. Kuvas uudelleen koottu Animals. 


Kesäkuu 2014


  Kalasääksipariskunta oli viimein löytänyt pesän Halkoluodoilta. Siellä ne ovat siitä asti viihtyneet. Melkoinen pikkusaarien rypäs, tuo Halkoluodot; Siellä pesii niin kalasääksi, kuin norppakin. Toivottavasti ihmiset, jotka veneineen kesäisin näille rauhoitetuille saarille rantautuvat, muistavat ottaa sen huomioon.

  PLUS 1: Heinäkuussa tavattiin kaimani Koistisen kanssa naamatusten monen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sen jälkeen ollaan kerrn treffattu, kun Pertti käväisi kumppaneineen meillä Hollolassa ohi ajaessaan. Kaimahan asuu Tukholmassa, kehui ensi vuonna olevansa eläkkeellä, kehui, että istumme sitten kahvipöydässä porisemassa, kunnes leuat väsyvät. Odotan innolla.


PLUS 2: Elokuu 2015. Rohusen vellokset tapasin kaksi kertaa. Ensi he kävivät Avokkaassa...


...sitten, PLUS 3: me Hanlin kanssa veneellä heidän mökillään Kerniemellä.


  Matin olin tavannut, sitten 1970-luvun alkupuolen, 2013 Neil Youngin ja Crazy Horsen konsertissa Kaivopuistossa. Btw, kuvat siitä tapahtumasta ovat liuenneet johonkin syvyyksiin. Markun olimme Hilpan kanssa tavanneet myös kerran, 2014 käväisimme Kerniemellä. Kyllä noissa tapaamisissa oli nostalgiaa, vankasti. Ja juttu luisti. Oli kuin olisimme vasta eilen tavanneet Sutikan vintillä!

  PLUSPLUS: 1. lokakuuta ilmestyi pallollemme myöhemmin nimen Iiris Helmi Orvokki Tiilikainen saanut tyttölapsi. 


  Samalla tuli iloa elämään roppakaupalla. Ehkä huolta myös ripaus, mutta kyllä ilo on ehdottomasti päällimmäisenä.

Toukokuu 2015


  Iiris matkalla ensimmäistä kertaa saareen. Tuon jälkeen on hän täällä lukemattomia kertoja käynyt, paljon asioita oppinut.

PLUS: Heinäkuu 2015


  Iki-ihana edesmennyt Helmi, kukkulan kuningatar!

Toukokuu 2016


  Edellisenä kesänä uusittiin pihaa. Nyt on omatarveviljely alkumetreillään: myllään räntäsateessa perunamaata. Tuosta on viljelyksien määrä ja valikoima paisunut melkoisesti. Mukavaa touhua, ainakin pääosin.

  PLUS: Tällainen jänispoikue ilmaantui verannan alta. Nehän tulivat puolikesyiksi, joten salaatit sun muut saivat kyytiä, ennen kuin ne tajuttiin suojata.


Toukokuu 2017


IIriksen leikkimökki nousee ja PLUSSANA Iiris osoittaa jalkapallokyvykkyyttä.

Helmikuu 2018

Talvella käytiin muutaman kerran saaressa, viikon reissuja kerrallaan. Oli hyvät jääkelit, mikäs mennessä.

PLUS: Norppa poseerasi toukokuussa Halkoluodoilla.


Koko vuoden PLUSSA: Iiris

Toukokuu 2019

  
  Toukokuun alkupäivinä satoi melkoisesti lunta. Hyyhmä jäi kylmän veden pinnalle, ja näytti siltä, että koko järvi olisi saanut jääpeitteen.

PLUS 1: Kaunis kauris tuli heinäkuussa kylään.

PLUS 2: Matti ja Esko Hurrissalossa elokuussa 2109. Tähän liittyy tarina, mutta olkoon...

Huhtikuu 2020


  Kun saareen 23. huhtikuuta päästiin, oli Potinlahdessa vielä vähän jäitä.

  PLUSPLUS: 18. helmikuuta syntyi Iirikselle pikkusisko, Liisa Ilta Elina. Kuvassa Liisa on maaliskussa ensikäynnillä Hollolassa


  Hohhoijaa. Siinäpä vierähti monta tuntia. Läpileikkaus on kuitenkin melko suppea, kuvia kun on tuhansin. Nopeasti selattuna nämä tähän päätyivät. Jotkut varmasti jo aiemmin olen jakanut. Kiitos pitkäpinnaisuudesta, jos siis olette tähän asti jaksaneet. Muut saa haistaa pitkän pa**an.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti