perjantai 30. lokakuuta 2020

TULKINTAKYSYMYS

  Hollolassa oloon tässä totutellaan. Kaupoissa käydään yksi kerrallaan. Siis yksi henkilö kerrallaan. Jos toinen menee yhteen kauppaan, toinen toiseen, kahteen kauppaan mennään kerrallaan. Maskit naamalla niihin mennään. 

  Joskus on mukavaa positiivista palautetta antaa. Ulko-ovi, jonka Lammin Ikkuna Oy vaihtoi keväällä, alkoi jo edellisillä kotikäynneillä tuntua tiukalta. Eilen kun tultiin, oli se entisestään tiukentunut. Laitoin sähköpostia isännöitsijälle. Hän vastasi pian, että on välittänyt reklamoinnin. Ei kulunut tuntiakaan, kun Lammin Ikkuna Oy:stä soitettiin. Asentajat tulivat aamulla kahdeksalta korjaamaan oven. Nyt se käy kuin mummon vanha kaappikello, paitsi ei hiljaakaan raksuta. Asiallista toimintaa. 

  Huomenna on Pyhäinpäivä. Perinteisesti viedään haudoille havut ja kynttilät. Äitiä mennään katsomaan alkuviikosta. Hänen kuntonsa on rapistunut siihen pisteeseen, että ei sängystä nouse. Eikä puhu. Syö kyllä, ja juo. Hyvin, mutta hitaasti, kun syötetään. Ja panee kuulema vastaan, kun häntä yritetään pestä. 
  Ei mikään mukava elämä, aina liikkumaan tottuneelle ihmiselle. Kunto romahti kerrasta, kun hän joutui joku viikko sitten ensin Akuuttiin, sitten viikoksi kuntoustussairaala Jalmariin. 

  Hiljaiseloa täällä vietetään. Kirjastossa, apteekissa, kaupoissa käydään, kun on tarve. Elokuviin tekisi mieli mennä, ainakin Tovea katsomaan.  Teatterin kanssa sama juttu. Pitkästä aikaa olisi mukavaa käydä. Reilu parituntinen maski päällä vain arveluttaa. No, kai sen kestää?
  Ulkoilupainotteiseksi saattaa loppusyksy, alkava talvi, muodostua. Sopii kyllä minulle. Ilmoja vaan kun pitäis. Luntakin saisi tulla, pysyvästi, marraskuussa. Ensin tietysti kunnon jäät. Voi olla, että sumussa ja tihkussa sauvakävelyksi menee kuitenkin liikkuminen. Voi olla, että ei suksi suihki ennen tammikuuta. Jos sittenkään, kuten kävi viime talvena.

  Kyllä tämä korona-aika saisi jo loppua. Vaan kun ei taida. Ainakin maailmalla uusia päiväkohtaisia tartuntaennätyksiä parannellaan joka päivä. USA:ssakin, vaikka istuva presidentti on hoitanut asiat mallikkaasti. 

  Vaihtelua hiljaiseloon on tiedossa. Viikon päästä tulee perhe Tiilikainen käymään. Liisa seisoo jo tanakasti, jos saa jostain tuekea. Näin osoittavat Annan lähettät kuvat ja videot. Kahdeksan ja puoli kuukautta on tytöllä ikää. Ei sentään taida ihan vielä kävelemään alkaa? Kuvat ovat pysäytyksiä Annan laittamista videoista.


  Hilppa tekee kanttarellikastiketta. Pekonilla höystettynä. Piti tehdä pakastimeen tilla, kun eilen sinne tuli taas hieman uutta säilöttävää. Siinä mielessä mainio talvisäilystypaikka on meidän veneellämme, että kun Haneli kanssani sen pulaa trailerille, tempaisee traktorilla kuiville,  ja peittelee, niin kaupantekijäisiksi saadaan pari pakettia hirvenlihaa. Siinä koko talvisäilytysmaksu. Eli aika lailla plusvoittoinen diili. 

  Taisi olla eilen, kun ministeri Ohisalo kertoi, että hallitus selvittää, voisiko lain tulkinnasta löytyä keino tietomurrosta kärsineiden hetun nopeaan muutokseen. Minusta kuulostaa arveluttavalta. Jos hallitus käyttää lain tulkintaa pohjana päätöksille, niin siitähän sota syntyy. Sota syntyy, vaikka tarkoitus ja asia olisivat kuinka hyviä tahansa. Oppositio ei jätä kivekään kääntämättä. Tämä on henkilökohtainen mielipide, eikä perustu mihinkään muuhun kuin henkilökohtaiseen mielipiteeseen. 


  Henkilökohtainen mielipide saattaa toki olla laajempikin kokonaisuus. Muistanette kauppaneuvos Paukun, joka usein mainitsi, että me olemme henkilökohtaisesti sitä mieltä. Siihen oli tyytyminen koko makkarakonsernin henkilökunnan, kuten myös vävypojan "Tollon". Kylvettäjä piti muistaakseni oman mielipiteensä, Paukun harmiksi. 

  No niin, potut taitavat olla kypsiä. Syömään kävi kutsu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti