sunnuntai 4. lokakuuta 2020

TERVASKOIVU

  Eilen "Aamun sävelessä" toivotti  terhakka naisihminen ystävälleen hyvää syntymäpäivää sanomalla mm. että olet tervaskoivu. Kyseessä oli kai 60-vuotiset, sillä rouva?, neiti?, transsukupuolinen?, luikatti pätkän "Olen kuusikymppistä". Minulle tervaskoivu on uusi käsite. Ajattelin, että onkohan puumaailmassa tapahtunut jonkinkaltaista globalisoitumista niin, että tervanen on levittäytynyt myös lehtipuihin? Googletus käyntiin. Haku "tervaskoivu" tuotti ainoastaan osumia sen nimiseen palvelukotiin Kuusamossa. Tervaskoivun syvin olemus jäi siten hämäräksi. Sekin jää arvailun varaan, esiintyykö merkkihenkilöllä latva- vai juuritervasta.

  Oletetun 60-vuotispohdiskelun jälkeen oli pian vuorossa lähtö kuusvuotisjuhliin. Merkkihenkilöä ei tervanen vaivaa, pikemmin elohopeasyndrooma. Tässä kakku on tuotu esille, ja juhlakalu odottaa, että kansa kokoontuu katsomaan juhlallista leikkausta. 


  Mukava ilma, mukavat kutsut, paikalla parikymmentä lähisuvusta. Tarjottavaa oli Anna haalinut ylenpalttisesti. Omalla kohdallani tuli makeannälkä tyydytettyä pitkäksi aikaa, kun Iiriksen ja Lunan esille laittamasta monen sortin karkkipöydästä tuli jo ennakkoon napsittua, ja kahvittelun jälkeen osuin istumaan saman tarjoilun ääreen. Lopputulos ei ole vaikeasti arvattavissa, kun Lunan kanssa kilpaa testattiin eri makuja. Kuvassa serkukset Luna, Iiris ja Shade. Iiriksellä ei ole puhelinta näpeissään, vaikka kuvasta niin voisi päätellä. Iiriksen puhelinaika odotuttaa vielä itseään.


Tässä kuvassa Katriina, Anni Liisa sylissään, Annin boyfrend Tuomas, ja tietysti Anna vasemmalla.


Tässä Iiris ja Liisa alla ilmapallojen.


Iiris ja pikkisisko vaaleanpunaisissaan.


Liisa, joka heti päiväunilta herättyään loi tällaisen hymyn Hilpalle.


  Illansuussa ajeltiin Hollolaan. Katriina tuli kanssamme meille, pääsee tänään mukanamme Mikkeliin. Saareen siis lähdetään. Äidin tilanne on sellainen, että mitään hätää ei ole. Kun hän tervehtyy siihen kuntoon, että voi palata Lepolankadulle, niin hänet tällätään invataksiin. Jos käännettä kuitenkin huonompaan tulee, niin olen kahdessa ja puolessa tunnissa Lahdessa, kaik' pakkaamisineen. 

  Kun äsken katselin kymmenen päivän sääennustetta, niin pisaraa on, joka päivälle. Mutta ei kannata uskoa velhoja. Eikä se taukoamatta sada, ei varmasti. Sitä paitsi kirjoja tulee nippu mukaan. Onkin jo aika aloittaa puolen vuoden lukujakso. 

  Loppukaneettina voin keroa, että olen tämän blogin laatinut chromebookilla olohuoneessa, sillä Katriina nukkuu "studiossani". Muuten helevetin näpsäkkä ja nopea värkki on kyllä kuvien käsittelyn helppouden suhteen kaukana Wndowspohjaisesta koneesta. Kun nämä yllä olevat kuvat olivat Onedriven pilvessä, niin niitten saaminen blogiin, muutamat hieman rajattuina tai muuten käsiteltyinä, oli työlästä. Onneksi aamuvirkulla on aikaa. 
  Tietysti minun olisi pitänyt kuvat chromebookiin ladata suoraan kamerasta. En kuitenkaan asiaa tullut eilen ajatelleeksi. Mutta kuvat ovat nyt kuitenḱin asiayhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti