tiistai 1. syyskuuta 2020

OMA SIIRTO

   Paskio, vanha palvelija, jäi eläkkeelle tänään klo. 7:30. Uusi huussi astui virkaan klo. 11:15. Silloin olivat näet pönttö ja kusikanisteri paikoillaan, tuuletusputki viety katon läpi, sekä paperiteline ruuvattu seinään. Voitiin katsoa virkasuhteen alkamisen edellytysten tulleen täytetyiksi. Siellä se huussi tönöttää, oven vuorilaudat ja nurkanpäät pitää vielä maalata. 

  Kuten kuvasta huomaatte, on minulla ihan säällisetkin telineet. Jotain kuittia tuli maalauksessa apuna olleesta virityksestä. Liian hätähinen olen aina hyvää tapaa noudattamaan. Onneksi ei ole mitään sattunut. 

  Hyvin sujui pönikän siirto. Toimenpide alkoi tyhjennysharjoituksella. Vanhasta muistista se meni joutuisasti. Sitten irroitin tuuletustorven, kusihinkin, kohta pöntön, kärräsin ne rantaa. Painepesurilla pesin kaikki kokonaisuuteen kuuluvat osat. Sitten alkoi eniten mieltäni vaivannut vaihe: reiän teko uuden huussin lattiaan. Pönttö ei ole tasapaksu, vaan kapenee pohjaa kohti, eikä se ole poikkileikkaukseltaan pöyreä eikä soikea. No, "kostit on monet", sano piika, ku kissalla pöytää pyyhki. Niitä sen enempää valottamatta onnistuin kalibroimaan mitat lattiaan, ajelin kuviosahalla reiän. Taisi olla onnea enemmän kuin ymmärrystä: kävi kerrasta, ja lähes vesisauma! "Kuka parempaa vaatii, on herkkuperse", oli ennen tapana raksalla sanoa!

  Lounaan jälkeen laittelin vesikatteen ja räystäslaudat, asensin ikkunan, ruuvailin liiketunnistimella varustetun ledvalon, jotain muutakin pientä nahusin. Kolmelta alkoi saunankaipuu ylittää sietokynnyksen, joten lopetin duunit. 

  Huomenna siis vähän maalausta ja peltilistat räystäille. Sitten koko komeus alkaa olla valmis. Paitsi pihatyöt. Ne tehdään aikanaan. 

  Huomenna on myös aikaa muuhunkin kuin huussin tekoon. Pitää nurmikko leikata. Verkot taidetaan naapurin kanssa illalla laskea. Eli paluu normaaliin on esillä. 

  Vanhalle pakiolle on muuten suunnittelilla eläkepäiviksi jotain virikkeellistä toimintaa. Luultavasti puutarhakärrin, harvoitten, muiden puutarhavälineiden säilytyspaikkana. Ei joudu yli viisikymppinen vielä kokonaan tuhottavaksi. 

  Perjantaina lähdetään Hollolaan. Tiilikaiset tulevat maisemiin, joten päästään livenä näkemään, kuinka Liisa on taas kehittynyt. Ja Iirikseltä kyselemään esikoulukokemuksista. Tyttö kuuluu kovasti tykkäävän, erikoisesti opettajastaan Orkideasta. Orkidea ja Iiris, miksei he toimeen tulisi? 

  Eilen ladattiin Koronavilkkusovellukset. Ei vielä ole altistuttu, vaikka myötään toisiimme törmäillään. Taitaa olla koronavapaa tontti. Uutissa juuri kerrottiin, että jo vuorokaudessa oli miljoonan latauksen tavoite täyttynyt. Mikäli olen ymmärtänyt, se on hyvä asia. Lisää vaan latauksia. Kaikki hyöty nykytekniikasta peliin!

  Oma siirto on siten loppuun käsitelty. Vielä kun vaihdetaan lämpöistuin, niin kaikki on kuin uutta. 12 vuotta vanha kompostikäymälä suorastaan hehkuu intoa päästyään perusteellisen pesun jälkeen esimmäistä kertaa uusiin puitteisiin. Jaksaa varmaan aika monta vuotta palvella, ennen kuin alkaa vaivojaan valittaa. 

1 kommentti:

  1. Olipa virkistävä lukea blogitekstiä. Kivaa nähdä näitä projekteja. Meillä on myös alkamassa semmoinen, mutta pitäisi selvittää missä tapahtuu tuo peltilistojen myynti. Meille olisi tarkoitus niitä hankkia, ja myös hieman ylimääräisiä meidän kasvihuoneeseen. https://www.biggan.fi/peltikatot

    VastaaPoista