tiistai 8. syyskuuta 2020

PALUU 4-TUNTISEEN

  Minusta tuli pihamies. Ihan tuli mieleen ajat lähes 50 vuotta sitten Gartengestaltung Jakob Simos'in palveluksessa Weiblingenissa. Asentelin nimittäin betonilaattoja huussin polulle, roudasin vähän kiviä maisemoinniksi. 


Työ oli tehtävä portaittain, jotta lopputulos olisi sopiva. 


  

  Tässä kuvassa vasemmalla pilkottava kahvallinen on pöntön aukon sahauksen tuotos, joka on otettu käyttöön kusikanisterin montun kantena. Meillä ei tuhlata!


    Laattoja oli siinä mielessä sopivasti, että niitä riitti sekä polun alkuun, että loppuun. Harmillista oli se, että välille niitä ei riittänyt. Se johtuu siitä, että Huyndain takakonttiin ei kovin monta laattaa muitten tavaroiden lisäksi kerralla viitsi pakata. 
  Se, että laattaa on kahdenlaista, johtuu puolestaan siitä, että ensin olivat 400 X 400 harmaat ja sileät laatat tarjouksessa, sitten 300 X 300 kuviolaatat. Saapa nähdä, millaista tavaraa tulee puuttuvalle neljän metrin matkalle? 
  Aamulla seitsemältä hain lapion ja kärrit, yhdeltätoista lopetin. Sopiva neljän tunnin rupeama. Ilman taukoja tein, mutta itseni työllistävänä eläkeläisenä en ole työaikalainsäädännön piirissä. 
 Sää salli duunailun. Kohta alkaa kai lorottamaan? Huomennakin päitisi olla poutaa, ainakin osan päivästä. Pihahommilla jatkan, jos niin on. Mutta en gartengestaltung-hommilla. 

  Mikkelissä on nyt joku tartuntaketju bongattu. Lahdessahan sellainen ilmeni muutama päivä sitten. Täällä ollaan 22. päivään saakka, joten ehkä tilanne on rauhoittunut, kun immeisten ilmoille mennään. Tai on meidän kerran välillä kaupassa käytävä. Toivottavasti ei ole tupaten täynnä, kaupan käytävä.

  Eilen kiersin parin sadan metrin lenkin talon takamaastossa. Pariksi kertaa kanttarellejä keräsin. Saman verran oli jo överiksi menneitä reitin varrella. Puolukkaan mennään ehkä viikonloppuna, jos ei satele. 

  Lehtiä alkaa varista puista. Maltillisesti vielä, mutta jos tuulenpuuska osuu kohdalle, alkaa rapista. Yöt ovat vielä lämpimiä. Ilppi on toki päällä, mutta uuneja en vielä ole alkanut lämmittää. Se aika on kyllä pian esillä. 

  Netflixiltä ollaan parissa päivässä katseltu "Nuori Wallander" (6 jaksoa). Jatkoa seuraa mitä ilmeisemmmin. Aika konulta tuntuu, kun Nuori Wallander heiluu vuodessa 2019. Ja puhuu englantia. Loppua kohti sarja parani, mutta ei oikein vakuuttanut. Kun nuorista puhutaan, niin kyllä "Nuori Morse" ottaa niskalenkin ja selkävoiton. 
  Ylen "Rauhantekijää" ollaan aloitettu 1. jakson verran. Näkyy Areenssa jo kokonaan. Ei hassumpi, alun perusteella. 

  Rauhallista elämää täällä seuraavat pari viikkoa vieteään. Katsellaan syksyn tuloa. Eilen satoi ravakan kuuron. Sen lopuilla oli tämän näköistä ulkona... 


...ja tällaista sisällä.


Illemmalla näytti ovesta ulos astuessa tältä.


Miltä tänä iltana näyttää, näyttää aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti