lauantai 25. heinäkuuta 2020

KESÄJUHLAT II

  Iiris järjesti sadepäivän ratoksi kesäjuhlat. Mitään rajoituksia ei tarvinnut ottaa huomioon, väkimäärän suhteen, tarkoitan. Välimatkat saattoivat livetä  suosituksia lyhemmiksi, mutta menköön. 
  Meille vanhoille juhlat olivat ensimmäiset, muille toiset. Hilppa ja Iiris aloittivat valmistelut leipomalla korvapuusteja. 

  Iiris oli niin malttamaton, että ei meinannut nahoissaan pysyä. Heti lounaan jälkeen alkoi hän kattaa verannalle juhlapöytää. Ei aikaakaa, kun oli pöytään ilmaantunut sipsejä ja dippikastiletta, tuoreesta kurkusta leikattuja tikkuja, korvapuusteja ja keksejä. Katettu oli myös kahvikupit ja lautaset.


  Hilppa-mumma kokeili, kuinka Liisalle maistuu kuorittu kurkku. Maistui. Tyttönen vaikuttaa kaikkiruokaiselta. Tosin muikkua ei ole vielä päässyt kokeilemaan. Ehkä parin päivän päästä. Tänään ei viitsi lähteä verkkoja laskemaan; sataa, tuulee.

  
Pian päästiin nauttimaan juhlatarjoilusta. 
 

Joni ehti pikkuneitiä hyppyytämään.


Tässä koko juhlaväki. Ilman kuvaajaa, tietty. 


  Menee päivä rattoisammin, jos on järjestetty juhlat, parit. Iiris on hanakka kekkereitä laittelemaan. Varmaan jotkut pienimuotoiset vielä vietetään. Ehkä sienijuhlat? Sen verran kiepaisin lähimetsässä koukeroa, että tiedän keltaista herkkua olevan poimittavissa. Huomenna metsään mennään. Kokoonpano on vielä auki, mutta avauksessa ovat varmasti tukipelaaja Iiris ja snaipperi Peppe.
  Tänään käytiin tuolla perusryhmityksellä pelastamassa kaksi yli äyräittensä paisunutta kesäkurpitsaa. Taitaa olla menyyssä täytettyä Cucurbita pepoa lähitulevaisuudessa.  

Iiris ylpeänä saalista esittelee. Luulen, että tytön naama on näkemisen arvoinen, kun huomenna sienimetsästä palataan.


  Kun nyt ulos katselen, huomaan, ettei sada. Mites ne muikkuverkot? Tuuleksii kuitenkin. Mennään huomenna. Tänään mennään saunaan. Joni lämmittää. Helppoa. 

  Seuraavia kesäjuhlia odotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti