maanantai 30. maaliskuuta 2020

KAHVITON AAMU

  Tänään oli taas se päivä. Se päivä, jolloin aamukahvi ei tullut ajallaan. Oli se se päivä, kun minulla oli vuotuinen labra-aika verikokeen ottoa varten. Aika oli 8:20. Menin autolla, koska matkaa on pari kilsaa, eikä isommin saisi itseään rasittaa ennen näytteenottoa. Kotona olin taas 8:28. Tästä voi päätellä, että ajallaan oli labra. Ei tosiaan kova läyhke ollut, parkkipaikkakin melkein tyhjillään.
  Kotona Hilppa oli keittänyt kaffet valmiiksi. Oi autuutta! Kiven Aleksia mukaellen "Talo ilman aamukahvia hörppivätä isäntää on niinkuin pilvinen päivä".

  Kun kahvit oli nautittu, ruokakaupassa muutaman päivän eväät haettu, lähdin viivästyneelle lenkille. Koska katupölyä on, vaikka kulkuväylät on suurimmaksi osaksi puhdistettu, ajoin lenkkipolkujen varteen, kävelin Messilän kautta Tapanilan hiihtomajaa sivuten Päksin viertä takaisin autolle. Messilän golfkenttä näytti tällaiselta.


  Kävellessäni kuuntelin pariin kertaan Bob Dylanin uutta musiikkia. Kahdeksaan vuoteen ei ole herra uutta julkaissut. Eikä tämäkään kai ole uutta, siinä mielessä, että "Murder Most Foul" on tiemmä albumilta "Tempest" Bobin pois jättämä biisi. Reilut 17 minuuttia kestävä kappale on tarina Kennedyn murhasta ja monesta muustakin asiasta. Harmi, että kielitaitoni ei ole parhaasta päästä, sillä biisin paras anti ei liene musiikissa, vaan tekstissä. Apokalyptisia piirteitä sisältävä teksti sopii hyvin tähän korona-aikaan, ja ehkä sen takia Dylan on katsonut jutun aiheelliseksi julkaista. 
  Mielihyvin eläisin vielä sen päivän, kun herra Bob posauttaa ilmoille albumillisen aivan uutta kamaa. Nimimerkillä "Coverit narikkaan".

  Pian lähdetään Hilpan kanssa noille Messilän mainioille ulkoilureiteille. Salpausselän harju on ylä- ja alamäkineen, suppineen, sammaleisine kuusikoineen, aivan erinomaista ulkoilumaastoa. Ja etäisyydet on siellä helppo pitää säädetyissä rajoissa. Etäisyydet ovat tärkeitä, kuten aamulla Tokmanilla pesuaineita hakeissamme kuulutettiin: "Pidämme kahden metrin välimatkaa ehkäisyn vuoksi." Se on hyvä nyrkkisääntö, kaikenlaiseeen ehkäisyyn.
  Tosissaan Tokmannilla ohjeet otetaan. Kassalla ei hihnaa laiteta pyörimään, ennen kuin edellinen asiakas on saanut tavaransa pakattua. Saatta hieman hidastaa, mutta ei niin paljon, kuin tiesulut Uudenmaan rajoilla. 

  Tokmanille mennään taas kohta: täytyy ostaa Hilpalle kävelysauvat. Hänen sauvansa jäivät Anttolaan. Ei Hilppa juuri talviaikaan sauvkävelyä harrasta, mutta nyt on se aika, kun metsäpoluilla on hyvä taivaltaa. Joten Tokmannille, välimatkat mielessä, siitä metsään, kokonaismatka mietittynä. 

  PS. Tänään kehuivat verikokeen tulosten valmistuvan. Huomenna Omakantaan nuuskimaan, sitten soitto omahoitajalle. Toivottavasti on kolesteroli pysytellyt sallituissa puitteissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti