sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

PANIKOIKO VÄKI? KOKO PIINA KÄVI

  Pantemia luo paniikkia. Ei siihen syytä ole. Kuten avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtajaoja kirjoituksessaan toteaa: "Jos olet normisuomalainen, todennäköisemmin tuuperrut koronaviruksen sijaan hamstraamasi vessapaperivuoren alle."

  Siis en panikoi, vaan väsään otsikosta anagrammin. Ja puhun muusta. Aluksi. Lopummalla vähän koronajohdannaisia.

  Ystäväni Ruikku on soitellut viime aikoina tiheään. Hän on myös lähetelyt joitain kuvia. Tässä me hieman sovellettuna 1971 Saksanmaalla. Oltiin soukkia poikia!


  Tässä meikä on mennyt metsään. Piti vasiten ajaa melkoinen piustale, että päästiin kunnon metsään. Rajasin vierestäni pois erään työkaverin, koska en ole häneltä lupaa saanut. Johtuu siitä, että en ole kysynyt. Se taas johtuu siitä, että en ole miehestä kohta viiteenkymmeneen vuoteen mitään kuullut. Jos joku itsensä nappaskengästä tunnistaa, niin ilmoittakoon minulle.


  Tiilikaiset ovat taas olleet meillä viikonlopun. Anna ja lapset taitavat jäädä vielä ainakin huomiseen, Joni lähtee tänään, koska hänellä on huomenna duunia. 

  Iiris on oppinut fillarilla ajamaan. Viime syksynä jäi opettelu vähän kesken, mutta kun olivat pyörän varastosta kaivaneet, oli heti alkanut sujua.


  Hyvä ulkoilukeli on ollut; yöllä reilua pakkasta, päivällä nollan tuntumassa, ja aurinko on paistanut. Samaa luvassa tänään. Se tietää pyöräilykokemuksen karttumista eräälle aloittelijalle. 

  Vauva voi hyvin. Tyytyväinen ipana, ei paljon anna itsestään kuulua. Pienet kitinät tietysti, jos aihetta. Mumman olkaan on turvallinen nojata.


  Fillaroinnista vielä. Taidan kaivaa oman pyöränkin esiin, putsata talven pölyt, laittaa henkeä renkaisiin, lähteä kokeilemaan. Iiriksen kanssa ei vielä voi lähteä yhdessä ajelemaan, sen verran noviisi hän on. Mutta ei aikaakaa kun....

  Mediassa on kerrottu, että liikkumista Uudellamaalla, paremminkin Uudeltamaalta muualle, voidaan rajoittaa. Siellä tartunnat leviävät muuta maata nopeammin. Ei kuitenkaan vielä rajoituksia ole. Jos tulee, niin ei vauvaa, Iiristä, Annaa, Jonia, sitten livenä nähdä vähään aikaan. Kuulostellaan.

  Joka päivä tulee uusia ohjeita, uusia päätöksiä. Niistä otsikoidaan hanakasti. Ylen aamuteeveen alalaidassa kulkevissa otsikoissa oli joku päivä sitten seuraava: "Yrittäjille on tulossa siimaa verojen maksamiseen". Minulle jäi epäselväksi, oliko kyse ainoastaan kalastajayrittäjistä? Ei kai? Kuvaannollinen ilmaisu? Tarkka tietysti, jos oli tarkoitettu urheilukalastajayrittäjiä. Toisaalta poikeuksellista, jos veroja voisi maksaa siimalla. 
  Uutiset eivät onneksi ole olleet malliin: "Yrittäjille ei apua verojen maksamiseen, mutta pieni avustus rasvatun köyden hankintaan harkinnassa."  
  Apua kaikki tarvitsevat, duunarit, yrittäjät, taiteilijat. Urheiluseuratkin ovat kai vaatimassa avustuksia. Siinä hallituksella pähkäiltävää, priorisointia kerrakseen. Ja aina joku haukkuu, kun karavaani etsii keidasta. 
  Me suht' hyväkuntoiset eläkeläiset taidamme olla keskimäärin muita paremmassa asemassa; eläke napsahtaa joka kuukausi. Toivotaan, että tilanne etenee hallitusti, menee ohi mahdollisimman pian ilman ylipääsemmättömiä vaikutuksia.

  Lähden riipimään fillaria päivänvaloon. Iiris vielä tuunattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti