keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

EI PAAVISSA, EI MINUSSA

  Uutisissa kerrottiin, että Paavin oireilu on pelkkää flussaa. 1,25 miljardia huokaisi helpotuksesta. Kuinka moni huokaisee, kun kuulee ettei minunkaan illalla iskenyt tauti ole koronaa? Ei moni, ja niistäkin vähistä enemmistö pettymyksestä, luulen.
  Joo, illalla tuli vilunväristyksiä. Menin hyvissä ajoin petiin, nukuin tosi levottomasti, näin psykedeelisiä unia. Aamulla heräsin puoli kuusi lämmittämään uunia. Päätä särki vimmaisesti, hiki nousi pintaan, lihaksia kolotti hartioista ja selästä.
  Kun uunissa paloi kunnon tuli, keitin kahvit, katoin aamupalan. Eipä vaan ollut nälkä. Kun normaalisti pistelen viisi voileipäpalaa, sain nyt hätäseen yhden alas.
  Hilppa heräsi puoliseiska. Kysyin kuumemittaria, otin asperiinin. Ei ollut kuumetta. Päänsärkykin hellitti pikku hiljaa.

  Kun sain uunista hiilet vedettyä hellaan, jotta Hilppa pääsi paistin sinne tuuppaamaan, päätin lähteä kantamaan saunaan vedet, laittamaan sen muutenkin "napsausta vaille"-asentoon. Ei kunto aivan normaali ole. Kun jokusia ämpärillisiä sain vettä avannolta kiikutettua saunaan, oli paita niin märkä, että vettä sai kääntää. Jos en teräsmies ole, niin en toisiaan noin huonossa kunnossakaan.

  Vaihdoin kuivan aluspaidan, hetken istahdin. Olimme naapurin Hannun kanssa sopineet, että lähdetään yhdeksän korvilla pilkille. Tuumin, että taitaa olla viisaampaa, kun en mene urheilemaan. Lähdin kuitenkin käymään naapurissa, viemässä Hannulle pilkkitoukkia. Hän nimittäin kertoi eilen, että ei ollut saanut ostettua itse sellaisia. Oli Lahdessa käynyt jossakin kaupassa kysymässä, ei oota olivat tarjonneet. Hannu arveli, että Anttolan kone ja Urheilusta kyllä saa. Mutta oli ollut putiikki kiinni, ovessa lappu, missä valiteltiin sairauden vuoksi pakollista telkeämistä. Hannu tiesi, ainakin arvasi, että minulla on toukkapurkki matkassa, joten hän ei enää lähtenyt mistään kauempaa etsiskelemään. Ja olihan minulla. Nyt ne ovat Hannulla. Kertoi käyvänsä parissa vakiopaikassa kokeilemassa ahvenen hanakkuutta.

  Nyt on olo parempi. Hieman päätä kivistää, mutta sen kestää. Sitä, onko tämä koronavirusta, ei tiedä kukaan. Päättelen kuitenkin, että ei ole. Pieni ihme olisi, jos tartunnan olisin jostakin saanut haalittua.

  Illalla alkaa lumisade, muuttuu yöllä rännän kautta vedeksi. Huomisen päivän taitaa sitten vettä pirskoa, näin ennustetaan. Ei parhaat mökkikelit, mutta sopii toipilaalle. Torstai ja perjantai näyttävät ennusteen mukaan paremmilta, suorastaan kelvollisilta. Jospa sitten terveyden ja innon puolesta onnistuisin tempaisemaan m-sahan käyntiin, muutaman tunnin pieksämään puita nurin ja pätkiksi?

  Tänään ollaan enimmäkseen pirtissä. Illemmalla saunotaan. Eiköpä tauti, tai taudin poikanen, siellä lähde. Sanotaanhan: ”Mikäli sauna, viina ja terva ei auta, on tauti kuolemaksi.” Meillä ei toisin ole täällä tervaa, ei viinaakaan. Mutta koska tauti vaikuttaa kevyeltä, niin luulisi kolmasosan vanhan kansan metodista purevan. Jos ei, niin kuka vastuussa? Vanhan kansan osalta rikos lienee vanhentunut? Vaikkei olisikaan, niin kyllä lakimiehen juipit, tai juipittaret, saisivat noin hataran kanteen lytättyä. Vastuussa lienee kuulija, koska Savossa ollaan. Tässä tapauksessa lukija.

  USA:ssa Demokraatit esivaaleilevat kiivaasti. Kahden kaupaksi näyttää muotoutuvan esivaalimittelö. No, tulkoon ehdokkaaksi kuka hyvänsä, niin toivottavasti voittaa ilmeisen varmasti Republikaanien ehdokkaaksi valittavan Trumpin. Jos valta vaihtuu, niin samalla vaihtuu lukuisa joukko satraappeja, opportunisteja, tai näitten yhdistelmiä, eli hybridejä. Niinhän valitettavasti on. Johtavissa viroissa on jostain syystä usein tällaisia ihmisiä.

  Muutaman kuvan puhelimella nappasin, kun kävin naapurissa toukkareissulla. Vettä jään päällä on eilen sataneen lumen alla. Vedenpinta järvessä nousee koko ajan, ja rannoilta sitä puskee jäälle.





  Ei ollut tarkoitus tänään tälle forumille kirjoitella. Oli muut suunnitelmat. Koska joku flusanpoikanen pääsi isottelemaan, naputtelen. Kohta lopetan. Maha on sopivasti täynnä tuvan uunissa muhinutta lapapaistia. Hilppa tiskailee. Ei jyllää APK talviaikaa. Sujuu se homma näinkin. Kun puuhellalla keittää potut, niin samalla, ja perään, lämpenee tiskivesi. Toisaalta helppohan se minun on sanoa, että sujuu se homma näinkin. Enhän minä tiskaa! Enkä taida mennä Hilpalta kysymään, että sujuuko se homma? Voipi löytyä äkisti esiliina päälle, tiskiharja käteen. No, kyllä minä ylejään kotitöihin aikalailla osallistun. Mutta sanotaanko näin: Minä kannan veden sisään, teen puut, joilla se lämmitetään, Hilppa tiskaa. Eikä tässä ole hiukkaa sovinistista konnotaatiota. Näitä mietti Peppe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti