torstai 26. maaliskuuta 2020

TEMPORA ASPERA VIVIMUS, AMICE BONE (II)

  Uusimaa laitetaan kai tänään pulloon, ainakin melkein. Se tietää monille hankaluuksia, monille ei. Usein ikävät asia kumuloituvat. Mutta se on toinen juttu.
  Eteenpäin on mentävä, keinolla, tai toisella, vaikeudet voitettava. Kaikki on nyt keskittynyt koronaan, mutta on elämää omine koukeroineen myös sen ulkopuolella. Niistä koukeroista on selvittävä, vaikka poikkeusolot saattavat asettaa siihen oman vaikeusasteensa.

  Jotakin iloisempaa koronaelämän lomaan. Juttelin eilen puhelimessa ensimmäistä kertaa ystäväni Ilun kanssa hänelle puolitoista vuotta sitten sattuneen sairauskohtauksen jälkeen. Vaimonsa kanssa ollaan monesti juteltu. Nyt Ilu oli valmis tarttumaan luuriin. Tosi hyvin on puhe palautunut. Ei juurikaan huomaa eroa entiseen. Myös liikkuminen alkaa sujua kepin kanssa jotenkin. Eli odotan innolla, kun tämä epidemia laantuu, ja päästään Paraisille usmuuttamaan.

  Jos tilanne synkistää, niin ilma yrittää sitä kompensoida. Aurinkoista keliä, ainakin tänään ja huomenna. Jos mahdollista, menkää metsään. No, ulos ainakin. Jos töissä olette, niin illatkin ovat valoisia. Kohta se kello käännetään vielä illan valoa jatkamaan.

  Sellaista elämän on; joskus vaikeaa, joskus helppoa. Onkohan joku viisas laskenut keskivertoihmisen onnellisuusprosentin? Onko Meikän Masa keskivertoelämässään noin 50/50 onnellinen/surullinen? Luultavasti keskivertoihmisen onnellisuuskäyrä on keskiverto. Sitten on olemassa perusonnellisia ja perussurullisia. Nämä kumoavat toisensa, joten 50/50 on perusteltavissa. Syntymäpöljät ovat oma lukunsa, heitä ei lasketa. Ehkä perusvittuuntueet otetaan tilastoissa kuitenkin huomioon. He saattavat kallistaa tulosta negatiiviseen suuntaa.
  Noilla perusryhmillä ei ole mitään tekemistä perussuomalaisten kanssa. Tai on siten, että samat lainalaisuudet koskevat tietysti persujakin; on perusonnellisia persuja ja perussurullisia persuja. Syntymäpöljiä persujakin oletusarvoiseti on, samoin perusvittuuntuneita persuja. Persut ovat näet ihmisiä, niin kuin demarit, kokoomuslaiset, vasurit, vihreät, radikaalit, moralistit, terroristit, pakolaiset, uskovat, uskottomat, ennalta-arvattavat ja uskomattomat.
  Siinä mielessä tällainen pandemia on tasapuolinen, että se ei valitse uhrejaan. Toki hengityslaitteita itselleen hamstraavilla ökyrikkailla on parempi tilanne kuin vaikkapa pakolaisleirin nälkää ja vilua kärsivillä. 

  Rönsyilemään pyrkii tämä juttu. Mielikin on vähän hämmentynyt. Ajatukset eivät tahdo pysyä kasassa. Niinhän se on. Yleensäkin. Jos ajatukset pysyisivät aina kasassa, niitä olisi alettava läjäämään varastoon. Kun ajatuskasoja alkaisi olla varastolaanit täynnä, pitäisi varmaan hommata varastomies pitämään ne järjestyksessä, ehkä rakentelemaan hyllyjä, jos tontti kävisi pieneksi. Tällaisessa ajatuskasavarastossa on hyvänä puolena, että jos se on järjestyksessä, niin sieltä on helppo hakea ajatus sopivaan käyttöön. Jos varasto on kuin pommin jäljiltä, siitä ei ole paskankaan iloa. Päin vastoin: saattaa käydä niin, että sieltä käy nappaamassa irrallisena leijuvan ajatuksen, liittää sen aivan väärään kontekstiin. Järjestys ennen kaikkea!

  Kasataanpa taas hetki ajatuksia. Vaikkapa käytävän D oikealle puolelle, ylähyllylle. Siellä näyttää olevan tilaa. Sinisistä ajatuksista en ala puhumaan. Huovisen Veikolla oli siihen yksinoikeus, jonka hän tosin jakoi Konstan-Pylkkerön kanssa.

  Ai niin! Otsikon perään laitoin sulkeisiin II. Siksi laitoin, kun en ole varma, olenko joskus aiemmin samannimisen blogin jo kirjoittanut. Enkä viitsinyt tarkistaa.

Loppuun väriä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti