tiistai 25. elokuuta 2020

MAAILMALLA, MAAILMALTA

  Valko-Venäjällä kansa protestoi melko rauhallisesti, Lukašenka heiluu rynkyn ja luotiliivien kanssa barrikaadeilla. Vaikuttaa enemmän etelä-amerikkaisen valtion meiningiltä viime vuosituhannella kuin eurooppalaiselta tasavallalta. Näinköhän Aljaksandr Ryhoravitš joutuu viimein nöyrtymään, vai onko ase oikeasti hänen ratkaisunsa?

   "Perinteisempi hallinto ei olisi tähän pystynyt",  puolusti Trump koronakriisin ja talouden hoitoa puoluekokouksessa. Ei varmaan. Perinteisempi hallitus olisi hoitanut asiat säällisesti.

  Venäjän liittovaltiossa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyille juotettiin ilmeisesti myrkkyä. Sauli Niinistön uutisoidaan pirauttaneen Putinille, jotta Navalnyi saataisiin Saksaan sairaalaan. Sale voisi vähän pirautella ison veden yli myös, kun hänen sanansa on noin painava. 

   Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltio on kutsunut kansalliskaartin joukot Kenoshan kaupunkiin, missä on syttynyt laajoja mellakoita, kun poliisi ampui lukuisia kertoja 29-vuotiasta mustaa miestä selkään. Mies oli ollut nousemassa autoonsa, missä istui kolme hänen alaikäistä poikaansa. Liipasinherkkyys USA:ssa on sitä luokkaa, että sen jäykistäminen vaatii aikaa ja työtä. Monen osalla jopa kipsiä käteen.  

  Viisikerroksinen asuintalo sortui maanantaina Mahadin teollisuuskaupungissa, noin 170 kilometriä Mumbaista etelään. Sortumisen syystä tai kuolonuhrien määrästä ei uutisen mukaan ole vielä tietoa. Luultavasti syy ei kuitenkaan ollut betonin jäätyminen, kuten muinoin 1963 Lahdessa. No, Lahdessa ei myöskään tullut kuolonuhreja. 

 Koronatestausten kaupittelulla yritetään kalastella ihmisten maksutietoja ja päästä kiinni tilillä oleviin rahoihin. Kyllä ihminen on raadollinen elikko; lajikumppanien pelkoa ja tietämättömyyttä käytetään sumeilematta hyväksi. Jos en olisi näinkin maltillinen maallisissa, kuten taivaallisissakin, jos niikseen tulee, rangaistuksissa, sanoisin, että munat valtiolle ja linnaan. Niin muistaakseni ennen sanottiin. Mutta en sano, kerron vain, mitä sanoisin, jos...

  Nuo kaikki uutiset ovat ylen sivuilta enemmän tai vähemmän sanatarkasti lainattuja. Ei riitä koronapandemia toisine aaltoineen, paskaa tapahtuu ilman luonnon kehittelemiä vitsauksiakin. Ylen pääsivuilta kun katselee otsikoita, lukaisee sisältöjä, niin muutamasta kymmestä ei montaakaan positiivista juttua löydä. En edes viitsi mennä koluamaan muitten medioitten sivuja, vaikka niistä saattaisi tekopirteitä vedätyksiä julkkiksista ja muista hörhelöistä löytyä. Maailmankuva on synkkä, synkkänä saa pysyä. 

  Jos omaa elämää tarkkailee, näkyy sentään tuiketta räppänässä; huussin rikkoutuneet osat korvattiin uusilla, pääsen sitä rakentelemaan. Ja pian puolukkaan pääsee myös. Joten ei maailma aivan vinksallaan minun vinkkelistäni ole. Joskin välillä ahdistaa. 

  Tähän kohtaan yleisluontoinen tiedustelu: Jos jollakulla on tietoa myytävänä olevasta venetrailerista, antakaapa vinkkiä. Olisin halukas ostamaan halvan sellaisen. Ei tarvitse edes olla rekisterissä. Se tulisi ainoastaan veneen talvisäilytykseen, eli nostoon Hanelin rannasta, missä vene saisi hibernoida trailerin päällä presulla huputettuna. Etsin eilen netistä sellaisia, siis trailereita. Tori.fi:ssä löytyi yksi. Hinta oli kohdallaan. Mutta kun sain myyjään yhteyttä, ilmeni, että traileri on Kerimäellä, eikä sitä voi siirtää, kuin traktorin perässä. Olisihan Hanelilla traktori, mutta en taida lähteä liki puolentoistasadan kilsan päästä hakemaan. Vaikka ehtisi siinä körötellessä kuunnella spotifyltä ison osan Dylanin Bobin tuotannosta. 

  Joo, tänään palataan Anttolaan. Huomenna varmaan alkaa huussin kasaaminen. Raporttia saattaa tulla, siitäkin asiasta. Eli tuolla pian ollaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti