keskiviikko 12. elokuuta 2020

HUUSSI SAAPUNUT ON

  Eilen tuli lähetys. Sopivasti saapui. Pari hakukertaa, ja nyt osat ovat kutakuinkin jossakin järjestyksessä veneliiterissä.

  Pääsen tänään tekemään perustukset loppuun. En arvannut valaa harkkoja paikoilleen, koska minulla oli vain netistä tulostetut kuvat. Huomasin, että kyseistä mallia on olemassa hieman erilaisina versioina, joten parempi oli odottaa toimituksen mukana tulevia ohjeita. Samat mitat kyllä näyttävät olevan. Mutta varmuus parasta. Olen hätäillessä joitain juttuja mennyt mokaamaan. 

  Tänään siis perustukset kuntoon. Kasaamisen aloitan ensi viikolla, kun ollaan palattu takaisin. Kaikki materiaalit on hankittu: kate, maalit, räystyspellit, etc. Paljon sain apua Hanelin "keskusvarastolta" (palahuopa, lecaharkot, räystäspellit), sekä Juhalta (aluskate, reuna/harjakaista, homeenestoaine). Juha teki alkukesästä ekokäymälän omalle mökilleen, ja häneltä jäi ylimääräistä, koska aluskatetta ja reunakaistaa myydään sen kokoisissa erissä, että niistä riittää kahteen pikkupömpeliin. Kiitokset heille. Tulette yllättymään korvauksen niukkuudesta. 

  Neljä ahvenverkkoa oli viime yön pyynnissä. Tällä kertaa puolentoista kilon lahna, siika, ja kolme ahventa. Tuo lahna oli aika ihme: oli 45 millisessä verkossa, eikä edes pussiin olut itseään pyöritellyt. Edellisellä kerralla olivat kalat (3 ahventa) minun verkoissani. Silloin ne jäivät kaikki meille. Nyt olivat kaikki fisut naapurin verkossa. Niin se vaihtelee, vaikka samoilla paikolla pyydöt olivat. YYA-sopimuksen mukaisesti saalis jaetaan, jos sitä riittää jaettavaksi. Nyt meille tuli iltapalaksi sopivat kaksi ahventa, Hannu vei muut savupöntön täytteeksi. 

  Tähän asti kirjoitin aamulla odottaessani verkkokaveria. Nyt on perustus valmiina. Ja nyt on takaisku koettu. Asia menee seuraavasti. Kun eilen kuljetin huussin palikat saareen, huomasin että kaksi pientä palaa oli irrallaan. En heti ryhtynyt asiaa pohtimaan, ajattelin, että ne ovat ehkä ylimääräisiä, koska paketissa oli muitakin kappaleita täytteenä, jotta siitä saatiin sopivan tiivis. Kun aamulla asiaan syvennyin, niin pirulauta na olivat sivuseinien alimpien "hirsien" takapäät salvoksesta katkenneena. Ja paha on korjata. 


    Lisäksi toinen "hirsi" oli saanut siipeensä myös toisesta päästään.

  Tein asiasta tietysti reklamation. Sieltä luvattiin olla yhteydessä. Saa nähdä, mitä kerrotaan. Jossakin taitaa lukea, että lähetys tulisi heti tarkastaa ja ilmoittaa kuskille vioista tai puutteista. Sen kuskin haluaisin nähdä, joka jää odottelemaan, kun asiakas purkaa muovit lavan ympäriltä, levittää reilut kaksisataa palikkaa tantereelle, syynää jokaisen. Ja tarkimmat vielä laskevat pusseista erilaiset naulat ja ruuvit. 

  Nuo hajonneet "hirret" olivat koko lähetyksen pisimmät, koska ne ulottuvat rappusten etuosaan asti. Lienee käynyt niin, että ne ovat olleet muuta tavaraa ulompana, ja paketti on ottanut lastauksen tai rahdin aikana kovan kosketuksen johonkin. Tosin ei tässä syytä ole tarvis selvitellä, minun. Ehkä valmistajan, tai rahtaajan, kannattaa?

  Meni vähän fiilikset. Onneksi sentään viitsin betonia tehdä, valaa, mitä piti. Eikä tarvinnut kenenkään valaa öljyä synkille laineille päässäni. Toivottavasti reklamaatio etenee, uudet osat ilmaantuvat mahd. pian. Ei meillä tosin hätää ole. Tai on, niin kuin muillakin. Mutta on myös paikka, mihin hädässä turvautua. Ei se vielä päälle laukea, vaikka asiat mutkistuivat. 

  Tänään en sitten muuta puuhailekkaan. Jollei puuhailuksi katsota yhteydenoton odotusta? Ei taideta katsoa. Siis en puuhaile muuta, mutta odottelen yhteydenottoa. Eli pakko lopettaa. En ole multitaskaaja, keskityn odotteluun. Hetkinen, puhun taas läpiä päähäni; eihän odottelu ole puuhailua, kuten juuri totesin, eikä siten kuulu multitaskauksen piiriin. No, olkoon miten on. Lopetan kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti