maanantai 17. elokuuta 2020

EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA

  Eilinen päivä meni Espoon suunnalla. Liisa sai nimen, juhlaväki ruokaa ja kahvia. Helteisessä säässä juhlittiin. Kuvassa Liisa sylikummi Annin sylissä, Iiris kuivaa kastevettä lopulla seremoniaa jo pitkästyneeen Liisan päästä.


Hanelin tytöt Katriina ja Anni hulluttelevat Iiriksen kanssa.

  Mukavasti meni juhla. Meillä vierähti iltaan, kun autettiin paikkojen siivoamisessa. Hyvin ehdittiin, ennen kuin Katriinan bussi 20:30 lähti Lahdesta Mikkeliin. 

  Kun me juhlimme Espoossa, oli Piskolassa toisenlaiset kemut: suunnistuskisat. Medilaser-suunnistus oli kyseessä. Naisten ja miesten viesti, sekä avoin kuntosuunnistus samoilla rasteilla huippu-urheilijoiden kanssa. En ole tarkemmin udellut, mutta hyvin kai oli kisatapahtuma sujunut. Tietysti, sillä Haneli oli ampunut lähtölaukaukset kisaan! Vaikken ole alan miehiä, luulen, että rata on ollut raskas. Pakostakin on reitti rajallisella alueella kulkenut Hiekkalahdenvuorelle, Taivaanpankolle, ja muille mäkipaikoille. No, ei kyseessä kaupunkisuunnistus ollut. Luultavasti eilinen loi ainakin yhden ennätyksen, nimittäin Piskolansaaren autoennätyksen. Vaikka yleisöllä ei ollut asiaa kisaa seuraamaan, oli osallistujia aika liuta. Ja huolto,- tuki-, sekä joomiehet päälle. Pitääpä kysäistä, laskiko kukaan ajoneuvojen määrää? 

  Aamulla, vakiintuneeseen tapaan, lähdimme ajalemaan kohti Etelä-Savoa. Mikkelissä Lidlistä, vakiintuneeseen tapaan, ostettiin viikon muona. Anttolan Salesta, vakiintuneeseen tapaan, vielä jotakin unohtunutta ja jäätelöt käytiin hakemassa.

  Saaressa oli kaikki hyvin, minkä nyt tomaatti vähän lurpallaan. Vettä kasville, on taas terhakkana. Kaksi tomaattia on jo kypsänä. Päästään pian maistamaan. Ukonhatut ja leimukukat loistavat. Pihapenkkien kukista on iloa pitkin kesää.

  Nurmi näyttää kasvaneen kolmessa päivässä aika tavalla. Vesi järvessä on puolestaan vähentynyt. Muutaman sentin on pinta laskenut. Niin se yleensä tekee syksyä kohti mentäessä. 

  Huominen on "tabula rasa". Ei taida vessan vaihtopalikat tulla. No, nurmen ajelua kyllä on, iltapäivällä, kunhan kaste kuivahtaa. 

  Huomista pitemmälle en jaksa nyt suunnitella. Eihän otsikossakaan mitään ylihuomista mainita. Menen avoimin mielin. Vaikkapa kalastuslinjalla. 

  Kuva loppuun

  Kuva ei kuvasta mitään edellä kirjoitettua. Kuvasta ei saa oikein otetta. Onko kuvasta, mikä ei kuvasta, kuvaksi? Miksi se on loppuun laitettu? Vaikeita kysymyksiä. Ehkä olen vastaukset saanut hahmotettua seuraavaan kirjoitelmaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti