maanantai 30. syyskuuta 2019

KIINA KONTRA MIÄ

  Kiinalla on pitkä, uljas, sotaisa, merkittäviä keksintöjä täynnä oleva historia. Kiinan kansantasavalta on tasan 65 vuotta vanhempi kuin Iiris, mutta vain reilut puolitoista vuotta vanhempi kuin miä. Kiinan kansantasavalta on veivautunut kommunismista kohti sosialistista markkinataloutta. Miä olen olen veivautunut tietämättömyydestä kohti avarakatseiseen vasemmistolaisuutta.
  Kun Kiinan kansantasavalta täyttää 80 vuotta on se luultavasti paljon nykyistä mahtavampi, ehkä maapallon mahtavin valtio. Kymmenen vuoden kuluttua miä olen luultavasti nykyistä surkeampi, mutta toivon mukaan yhä avarakatseinen vasemmistolainen.

  Kiina on antanut minulle Maon, vienyt minulta Maon. Kiina on antanut minulle mainiot, hinta-laatusuhteeltaan mielestäni parhaat Huawein älylaitteet (puhelimen, tabletin ja älykellon). Nyt Kiina on mr. Trumpin toimesta, mr. Googlen suosiollisella avustuksella, viemässä minulta pois mainiot Huawein älylaitteet. Mutta en ole vielä soutanut venettä lepikkoon. Katsotaan, miten asia etenevät. Mr. Googlen kanssa saatan panna välit poikki, jos niikseen menee. En haluisi kuitenkaan sähköpostiosoitetta muuttaa.
  Huawein laitteita on kyllä tarkoitus jatkossakin käyttää, sillä puhelimen, vanhan, eli lenkkipuhelimen, ja kellon yhteistyö pelaa saumattomasti. Samoin on Huaweilta ostettua pilvitilaa käytössä. Uudessa Huawei Mate-mallissa ei kuulemma ole enää esiasennettuja Googen palveluja. Ne kai voi sinne itse asentaa? Jos sellaisen puhelimen tulevaisuudessa hankin, saan kuvat sinne taltioitua pilveen, joten googlekuvat pystyy korvaamaan. Karttapalvelu on yksi kysymys. Jos ei google-mapsin asennus onnistu, tulee hankaluuksia. Tai sitten ei. Onhan noita palveluja muillakin. Sitä en tiedä, ovatki ne ilmaisia.
  Nykyisiin laitteisiin on taattu Googlen tuki ja palvelu niiden elinkaaren ajaksi. Sitten, kun uudelle luurille tulee tarvis, on Huawei varmaan jo kehittänyt kaikenkattavan oman palvelutarjonnan. Sähköpostin vaihtaminen, jos sellaiseen joutuu, ei ole teknisesti isokaan juttu, mutta vaihdosta tarvittaville osapuolille ilmoittaminen saatta olla työläämpää.
  Taitaa olla niin, että jos tiukka paikka tulee, haistatan, hieman kaihoisasti, Googlella pitkät paskat.

  Se Kiinasta. Nyt eilisessä blogissa lupaamani suora kertomus kotiintulohetkestä:

  Kello on 10:31:47. Käännymme Pulla-Poikien risteyksestä vasemmalle, Ala-Okeroistentielle. Ajelen vajaan kilsan, käännymme vasemmalle Keinokartanontielle. Parisataa metriä, ja olemme kotiovella. Etupihan nurmikko näyttää vasta ajellulta. Nousen autosta, katson postilaatikkoon (pari mainosta), avaan oven. Tuulikaapin lattialla on siisti pino naapurin sinne nostamaa postia, eli mainoksia ja pari kirjettä. Kannamme autosta tavarat (kylmälaukku, pyykkikassi, molempien reput, kameralaukku, peunakassi, akkuporakonelaatikko, Makitan akkuimuri, kassi missä kuivamuonia, pärekorillinen hilloja jotka eivät ole lakkoja, pari kurpitsaa, sekä senkin monta muuta nyssäkkää) sisään. Sitten siirrän auton katokseen. Puramme kantamukset, laittelemme tavarat paikoilleen. Naplikoin virrat päälle laajakaistaaan ja tietokoneeseen. Hilppa tutkii Lidlin tarjouslehteä, tekee kauppalappua, minä avaan tietokoneen. Käymme kumpikin suhkussa. Pian lähdemme kauppaan, sillä nälkä alkaa kurnia suolistossa. Lopetan tämän live-lähetyksen tähän.
  Eikö olekin mukavaa seurata tapahtumia suorana?

  Huomenna mennään Elinaa katsomaan. Hilppa pesee, no, tai kone, pyykkiä.
  Torstaina on renkaiden vaihto ja Hilpalla kampaaja.
  Pejantaina sianpieremän aikaan Espooseen, lauantaina pois.
  Sunnuntaina tai maanantaina taas Anttolaan. Ihan livenä. Livenä mennään saareen, missä, jos hyvin käy, joku päivä paistaa arska, suorana, kuten viikko sitten otetussa kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti