keskiviikko 25. syyskuuta 2019

MENNEEN KESÄN HUMALAT

  Miksi kirjoitan? Sopii ihmetellä. Näitä blogejani lukee suhtalaisen vakituisesti 15-20 henkilöä, satunnaisesti ehkä saman verran, vahingossa jokunen, plus ne lottovoittoon verrattavat, jotka löytävät linkin blogiin googlaamalla jotakin sanaa tai paikkaa. Siis miksi kirjoitan? No omaksi ilokseni, mielen virkistyksekseni, ajankulukseni. Älkää siis ihmetelkö, antakaa minun kirjoittaa.
  Harvoille niistä harvoista jotka tätä lukevat selvennykseksi. Vaikka olen tämän tainnut ennenkin selventää. Sana suhtalainen on tietysti suhteellisen kohtalaisen yhdistelmä. Näitä yhdistelmiä tuli nuorena kehiteltyä. Juttu sai alkunsa, kun kansakoulukaverini Auvisen Masa kerra Västäräkissä (mistähän Masa muuten sinne oli eksynyt? Ei näet kuulunut ihan meidän lähipiiriimme) kömpi aamulla silmät sikkurassa ja tukka ammuttuna kantona saunalta ylös talolle ja ilmotti "tuoltaha miä heräsin sauna veranssilta!" Eli terassi ja veranta olivat yhdistyneet mainioon uusilmaukseen.  Tapauksesta inspiraation saaneena synty sitten ainakin suhtalainen ja horsteeni (hormin ja korsteenin liitto).
  PS. Äsken mainitsemani Auvisen Masa on se "the one and only", joka näki Ruokolahdella leijonan. Eli Masa on toiseksi tunnetuin luokkakaverini. Tunnetuin on tietysti Kallialan Aake.

  Annatte näköjään minun kirjoittaa, kun sitä äsken anelin. Totta kai annatte. Ei teillä ole juuri akuutteja vaihtoehtoja. Pitkän-, tai edes keskipitkänjakson suunnitelmista en kyllä halua kuulla. Joten jatkan menneen kesän humaloilla. Niitä oli kaksi. Toinen oli niin painava, että se lähes lösähti kasaan...


...toinen niin pieni, että sitä tuskin humalaksi tunnistaa.


  Näin asia oli niin kasvin, kuin sen toisen humalankin kohdalla. Ei liiemmin ole humalaa viljelty.

  Nyt ajankohtaisempaan asiaan. Tänään käytiin Mikkeli-Cityssä varustautumassa vielä tällä rupeamalla saaressa vietettävään viikkoon. Käytiin Lidlistä eväät, kylmäasemalta bensaa veneeseen, Tokmannilta säkki wc-paperia, Hong-Kongista kaksi säkkiä Biolanin Huusin- ja kompostinkuiviketta. Tarkennukseksi kerron, että emme tetysti tulevana viikkona käytä säkillistä wc-paperia, emmekä kahta säkillistä Huussinkuiviketta. Kevättalveen varaudutaan. Mukavampi tavaroita kuljettaa veneessä, kuin jäätä pitkin ves'kelkassa. 
  Käytiin myös Stellassa. S-Marketista tietysti Marskin leipää. Itsepalvelupesulassa pesetettiin koneellinen minun työvaatteitani. Se on hyvä juttu, se pesula. Puolen tunnin ohjelma normaalkokoisella koneella, 6 € kaik' pesuaineineen. 
  Kun kone jauhoi, käytiin Minnan Torikahvilassa toivottamassa Minnalle ja Mortille antoisaa lomakautta. Kahvila sulkeutuu tämän viikon jälkeen, ja M & M pääsevät nauttimaan monen kuukauden vuorottoman duunin jälkeen konserteista, teatterista ja matkoista. Nauttikaa, ladatkaa akut, että jaksatte palvella meitä iloisesti ensi kesänä taas!

  Minun piti soittaa nuoruuden, jos nyt ei lähiystävälle, mutta tutulle kuitenkin, samoissa neliöissä heiluneelle kaverille, eli Toiviaisen Timolle. Hänen kanssaan ollaan oltu tovi fb-kavereita, ja viikko, pari sitten juteltiin puhelimessa. Oli puhetta, että olisi mukavaa nähdä nokikkainkin. Tällä kertaa tuli kuitenkin estettä, sillä aikatauluun tuli muutos. No, seuraavan kerran sitten. Sitä paitsi helevetin kylmä oli Minnan kahvilassa! Mennään Timon kera sisätiloihin, kyllä niitä Mikkelistä löytyy. Täytyy tässä kohtaa todeta, että emme toukokuun ja syyskuun välillä ole koskaan muualla kuin torilla kahvejamme juoneet. Siitä on tullut "ratio" (terv. Rohusen velloksille).

  Aivan upeat syysilmat jatkuvat. Huomenna lähdetään merta edemmäs kalaan, eli muille maille ja saarille puolukkaan. Tämän saaren puolukkamesta todettiin eilen ehtyneeksi. Joku/jotkut lienee käyneet siellä myös poimimassa. Mikä on sallittua ja hyvä asia. Kyllä metsän antimia riittää kaikille, jos niitä riittää joillekin. Ja mitäs se nyt oli, yli 90 %, jää talteen korjaamatta. Ken marjaa, sientä, halajaa, eiku saappaat jalkaan, metsään! 

  Minä en lähden metsään, enkä Tampereelle. Minä nautin Hilpan loihtiman punaviinmarja-vattu-omenasose-smoothien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti