sunnuntai 29. syyskuuta 2019

KUVIA, KISOJA

  Ajattelin laittaa muutamia kuvia: Kuvia alkavasta ruskasta pihapiirissä, kuvia todisteeksi siitä, että lonkkaa ei pelkästään olla vedetty, kuvia siitä, että makkaraa ja perunaa ei olla pelkästään syöty, kuvia siitä, että vieraitakin on poikennut, kuvia siitä, että ennen illan hiipuvaa valoa on illan valo, jotta se voisi hiipua, kuvia siitä, että on ymmärrettävä tilanne, jos on tullut tien päähän.

  Ensin ruskasta. Pihapiirin vaahterat ovat saaneet väriä keltaisesta punaruskeaan. Niin isot...



...kuin pienetkin.



  Todisteeksi siitä, että en ole kädet selän takana vihellellen pihatantereella tallustellut alla kuvat kasvimaista, mitkä on lapiolla käännetty, tuhkaa päälle siroteltu. Tulkoon talvi, tulkoon lumi, tulkoon kevät aikanaan.



    Grillimakkaraa ollaan tänä kesäkautena syöty muistini mukaan vain pari kertaa, tuoremakkaraa ehkä myös joskus. Kasvisten suuntaan on kääntynyt grillaus. Toki kanaa ja possua on myös kärvennetty, mutta maltilla. Eikä nautaa lainkaan. Todisteeksi siitä, varsinkaan kuvamanipulaatoiden ja valeuutisten täyttämänä aikana, ei tietysti riitä otos leivinuunissa nelisen tuntia viettäneestä pekonivuoratausta hirvipaistista juureslisäkkeillä. Ei riitä, ei. Mutta hyvää oli eilen, hyvää oli äsken uudelleen lämmitettynä.


  Vieraita on, rannalla ainakin, poikkeillut. Säynäviä ja ahvenia näkyy uiskentelevan runsaasti kohta kuivilla olevan laiturin liepeillä. Niistä en ole saanut kuvaa, mutta joutsenkaksikosta sain, kun se oli uinut kauemmas aivan rantaäpräältä.


   Jaoin pari päivää sitten kuvan illan ehtyvästä valosta. Nyt laitan kuvan samalta suunnalta valosta, ennen kuin se alkaa hiipua. Onhan sanomattakin selvää, että ennen kuin jotakin voi tapahtua, on siihen oltava edellytykset. Ei valo voi ehtyä, jollei sitä ennen ehtymistä ole.


  Aamulenkillä lähdettiin Hilpan kanssa sauvoinemme poikkeuksellisesti eri suuntaan kuin normaalisti. Tämä ei ole sen takia oiva suunta, että sulan veden aikaan tie päättyy pian, joten kunnon lenkkiä ei saa aikaiseksi. No, nyt kipaistiin lisäksi pisto Leppäniementietä edestakaisin. Mutta kuvan osoittamalta paikalta käännyttiin takaisin, oma vastuu kehotti näin tekemään. Omavastuun kanssa asialla ei liene kytköstä?


  Siinä kuvien ja sanojen kertomaa. Nyt otsikon toiseen sanaa. Yleisurheilukisat alkoivat Dohassa. Niitä on kovastikin kritisoitu, mutta siihen en ota kantaa. Sen sijaan otan kantaa ylen uutiseen. Minä en ole kisoja katsellut, joten aamulla avasin ylen urheilusivut tarkoituksena katsoa, kuka voitti miesten satasen. No Coleman se oli. Huomasin myös, että yle on kehittänyt jokin sortin aikakoneen. Jutussa nimittäin sanottiin näin:
  "Yleisurheilun MM-kisoissa oli vilkas päivä Dohassa. Yle seurasi tapahtumia hetki hetkeltä. Katso suoraa lähetystä kuvaa klikkaamalla!"
  Hienoa, että jotakin voi katsoa livenä monta tuntia tapahtuman jälkeen! Aion siis jatkossakin, iltaunisena henkilönä, seurata kisoja ilmastoidusta hornankattilasta suorana seuraavana aamuna. Ihmeellistä tämä nykyteknologioa!

  Mutta ei tässä sen sen enempää. Seuraava raportti tulee Hollolasta, minne suuntaamme viikoksi huomenna aamulla. Liveselostus kotiintulohetkestä julkaistaan viimeistään parin vuorokauden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti