keskiviikko 2. lokakuuta 2019

KIITOS JA ANTEEKS, VIELÄ KERRAN THE PICTURES

  Selailin aikani kuluksi tietokoneelle tallentamiani kuvatiedostoja. Avasin myös "KUVIA/RAILI-nimisen kansion. Se sisältää reilut parikymmentä Kalervon Railin minulle vuosia sitten skannattavaksi lainaamaa valokuvaa vuosilta 1964-1966. Kuvat ovat enimmäkseen Picturesien kämpältä, mutta myös muutamia Lassista ja minusta Anttolassa, Metiäisaaressa Kalervon mökin maisemissa.
  En aio mitään tarinaa bändistä tässä blogissa kirjoittaa. En juuri sattumuksia tai muistoja. Laittelen vain jokusia kuvia, sanon niistä ehkä sanasen.

  Ensimmäisenä tietysti koko bändi ensimmäisellä harjoituskämpällämme Maaherrankatu 7:n pommisuojassa. Kalervon Lassi ja minä asuimme silloin viereisessä talossa, Maaherrankadun ja Linnakadun kulmassa. Tai minä asuin, kulmassa. Lassi asui toisessa Linnakadun varrella olevassa saman taloyhtiön talossa. Räihän Risto, Ruikku, asui vain parin kivennakkaaman päässä, Hänskin takana Brahenkadulla, Valkosen Paavo, Boogi, toki hieman kauempana. Oliko läheisyys syy siihen, että kämppämme oli maisemissa? Vai oliko syy isässäni Erkissä, joka tunsi kämppärakenukksessa olevan Toivakan ruokakaupan omistajan Matti Toivakan? Niin tai näin, kaikki kuvat bändistämme on otettu tuossa samassa pommisuojassa.

Tässä matkan varrella kovia kokenut foto.


  En laittanut alkuun sitä otosta, missä Lasse seisoo varpaillaan töppösissä ollakseen muitten mittainen. Siis pituudeltaan. Musiikillisesti ei hänen tosiaankaan tarvinnut itseään rinnallamme venyttää. Laitan sen siis toisena.


  Sitten muutamia kuvia erikseen. Ensin Boogi, joka oli meistä vanhin, ja tuohon aikaan kokenein soittaja, ja kovan luokan soolokitaristi. Ihan ensimmäisiä muistojani yhteiseltä "uraltamme" on, kun Boogi aloitti "Roadrunnerin". Siinä miehenalku taitaa vaihtaa velmun näköisenä uutta kieltä skittaan.

  Ruikku. Rööki suussa, totta kai. Armoitettu komppikitaristi, joka nelikosta minun lisäkseni vielä ponnistelee kohti korkeampia ikälukemia. Ja asustelee lukuisen soittimien valtaamassa asunnossa.


  Lassi. Monilahjakkuus, jonka tie olisi voinut johtaa vaikka mihin, jos kohtalo olisi kulkenut toisia polkuja.

   Viimeisenä, mutta vähäisimpänä, minä. Poika, joka pääsi bändiin, kun sai ruinattua itselleen bassokitaran. Ei minusta olisi koskaan mitään kunnon muusikkoa tullut, mutta jumputtelimpa aikani rytmitajun ja nopean oppimiskyvyn avulla.


  Vielä pari kämppäkuvaa. Tässä Boogi ja Ruikku...

...tässä Lassi...


..ja tässä meikäpoika.


  Olen näissä blogeissani The Picturesista muutamaan otteeseen kirjoittanut. Varmaan samoja kuviakin laittanut. Kuten otsikkokin sanoo, niin "kiitos anteeks". Tää on viimeinen. Ennen seuraavaa, sanoisi Hector...

  Vieläpä liitän muutaman otoksen Metiäissaaren pojista. Lassi ja ajan pakollinen tupakki...

 

Ja lauluharjoitus. Joku oodi linnuille kai, sillä Lassi oli lintumiehiä, keräili niitten muniakin.


  Sitten minä. Mikäs se suussa käryää?


Mutta niin pikkupoika sitä silloin kuitenkin, kaikista elkeistä ja yrityksistä huolinmatta olin.


  Tässä oli se viimein juttu. Ja jos olen itseäni toistanut, pyydän nöyrimmästi anteeksi. Anelen suopetta ja ymmärrystä iän muistilleni tekemälle vahingolle. 

  PS. Railille vielä kerran tuhannet kiitokset kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti