tiistai 1. maaliskuuta 2016

POIKKEAMA ANTTOLASTA

  Taas kerran Triossa aikaa kuluttamassa, ja joutessaan kirjoittamassa. Kavi nimittain silla lailla, etta Taina, Haneli ja tytot kavi. Niin kavi, etta Lahdessa kavi, Hanelin porukat. Ne kavi hiihtoloma-ajelulla, spontaanilla sellaisella. Haneli eilen illalla soitti, ja kertoi suunnitelmasta. Niinpa puoli kahden maissa tavattiin Elinalla. Matkalaiset toivat kahvileivat tullessaan, Elinan ei tarvinnut, kuin sumpit valuttaa.
  Mukavaa niita oli nahda; ei sitten joulun olla tavattukaan. Sain udeltua jaatilanteet, hyvalta nayttaa. Samoin paivitettiin muutamia kesken olevia asioita.
  Vankat kahvit horpittiin; oli Katriinan loihtimaa porkkanapiirakkaa, Agassin viinereita ja Lidlin kekseja. Se oli sellainen pikavisiitti. Lahtivat neljan maissa ajelemaan kohti Mikkelia. Sairaalaan olivat viela menossa katsomaan Tainan aitia.

  Koska en viitsi kotiin valilla ajaa, kulutan aikaani kirjoittelemalla. Hilppa paasee kuuden maissa. Kavin jo kukkakaupassa. Investoin oikein kunnon kimppuun; tanaan on 42. haapaivamme! Aika taival takana, kun laskee viela pari vuotta lisaa siihen, kun yksissa alettiin olla.

  Tosiaan aivan kelvon jaakelit kuuluu Anttolassa olevan, talvitiet kaytossa, jne. Vaikka ilman jaateitakin toimeen tultaisiin, tarkeinta, etta paasee Potinlahdesta Avokkaaseen tallaamaan.  Puolitoista viikkoa, kuta kuinkin, ja siella ollaan. Viikko ollaan, muutamaksi paivaksi kotiin, sitten paasiaiseksi takaisin. Jos ei rospuutto paalle ankeydy. Tarkoitus on jattaa lampo paalle siksi aikaa, kun Hilppa kay pyorahtamassa duunissa.
  Saadaan mokkikausi kunnolla avatuksi. Heti,-kun vedet aukeaa, alkaa jokaviikkoinen matkustaminen. Ja paasee Iiriskin mukaan. Anna jo kyseli, josko he tulisivat jo talvireisulla kaymaan. Mutta tultiin siihen tulokseen, etta ei ole jarkevaa, viela. Lattiat on talossa kylmat, vaikka viikon lammittaa. Eika ole vedet paalla. Kylla lamminta vetta toki saa liedella kattilassa ja saunan padasta. Mutta aika sohlaamista vaippaikaisen huolto on tuolla meiningilla. Mutta vuoden, parin kuluttua on tilanne toinen. Kun tytto varttuu, niin alkaa parjailla vahemmilla konstailuilla. Anna vaan menee loppukesasta toihin, ei ole enaa valmiutta lahtea, kun huvittaa. Mutta kylla Iiriksella talvinen Avokas viela tutuksi tulee, mikali minusta asia kiinni on.

  Aika rauhallista on Triossa. Koulukkaat ovat hiihtamassa, luulen. Onhan hiihtoloma. Paitsi, etta se on nykyisin talviloma. Eika ne taida, nuoret, juuri hiihdella.  Vaikka hieno ilma on tanaankin ollut. Varmaan on osa lomalaisista reissussa, Lapissa eli etelassa. Lapissa kuuluu olevan lunta enemman, kuin normaalisti tahan aikaa. Oli helmikuu sikali sateinen, ja siella se tuli lumena alas. Onhan talla korkeudellakin lunta sopivasti; paasivat Finlandiat suksimaan, hienoissa oloissa, hyvilla laduilla.

  Taman viikon aikataulutus muuttui velj'-Hanskin porukoitten visiitin takia. Siivous siirtyi huomiseksi. Hyva niin; kuka polja se nyt haapaivanaan siivoilemaan alkaa! Mina polja olin niin kuitenkin kaavaillut. Ehka siksi, etta vasta tana aamuna havahduin vuosipaivan muistamaan. Parempi myohaan, etc. On nimittain, pakko tunnustaa, ollut haapaivia, joita en ole muistanut. Useitakin. Viime vuosina olen ne paremmin alkanut huomioimaan. Etta vaikka muisti huononee, niin ei ihan joka asian kohdalla.

  Taytyy viela yrittaa, saisiko talla hiijen varkilla kuvan blogiin liitettya. olen sita joskus yrittanyt, tainnut kerran onnistuakin. Mutta usein on ollut hankaluuksia. Minulle ei ole taysin auennut konheen logiikka. Mutta koetetaan sahlata. Ja jos ei onnistu, olkoon ilman kuvaa, kele! Tai taitaa se blogger tallata fb:hen meikan googlen profiilikuvan, jos ei muuta. No, kokkeillaan.................ei taa taho ladata kuvaa sivulle. Julkasen tallasena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti