maanantai 21. maaliskuuta 2016

IMMEISTEN ILIMOILLE

  Eilen palattiin Hollolaan. Aamulla jo lähdettiin, kymmenen asteen pakkasessa, pilvettömässä aamuauringossa, eli kuvan tyyppisessä olosuhteessa.


  Tänään uudet vanhat rutiinit. Pientä vaihtelua entiseen toki; Etlari on lomamme aikana siirtynyt tabloidikokoon.  Etusivuun oli tullut sen verran muutosta, että aiemmin se oli, viikosta toiseen, milloin minkäkin "Super-Soffan" vihoviimeisen loppuunmyynnin mainoksen täyttämä, nyt fasadi on omistettu RestKoti Oy:n hormiston hoito-,  ja saneerausmainokselle. 
  Hieman oudoksuen sitä aamulla selailin. Mutta kaikkeen tottuu ja kaikkea kannattaa kokeilla. Paitsi, kuten sanottua, sukurutsaa ja kansantansseja. Ja oikeastaan aviisi onkin melko selkeä luettava. huomasin, kun sitä toistamiseen plarailin.

  Sanottu on paljon muutakin, kuin kansantanssiviisauksia. Tässä pari esimerkkiä, siistimmästä päästä:
  "Tappasko talon kissan, vai nu***sko talon piikaa?"
  "Katos Ville pirua, ku jänis nu**ii töppöstä!"
  Kyllä huomaa, missä ukkovaarien(kin) ajatukset ovat pöyrineet. Mutta mistä kummasta ne tässä yhteydessä minun päähäni pälkähtivät? Assosiaatiota esi-isien aivoituksiin en kuitenkaan jää enempiä pohtimaan.
   
  Obama on Kuubassa. Ei vissiinkään lähempää löytynyt kunnon baseball-matsia. Totta puhuen, jo oli aikakin siirtyä noissa kuvioissa eteenpäin.
  Turkissa pommeja, Venäjällä lentoturma, Espanjassa bussionnettomuus, virpojat liikkeellä, pääsiäisenä syödään karitsaa, Aleksin kävelijöitä suosiva remontti, Räikkösen keskeytys, mobiilipankin käytön kasvu. Siinä otsikoita ja artikkelinaiheita aamun lehdestä

  Minä täräytän kohta Lahteen; vien tietysti Hilpan duuniin puoli kymmeneksi, käyn hoitamassa Elinan kauppa-asiat, imuroin hänen asuntonsa, käyn pesemässä luvalla sanoen paskaisen automme Kivistönmäen TI-hallissa.
  Loihdin ja nautin tonnikalasalaatin, kirjoitan blogin loppuun, luen, katson jonkun tallenteen, palautan pari kirjaa Hollolan kirjastoon, lainaan ehkä jokusen.
  Usmuutan Trion parkkihalliin, juon kahvit, odotan Hilpaa, ajmme kotiin, syömme jotakin?, Emmerdalet, kirja, unta. Ei mitään uutta auringon alla.

  Tänään(kin) on muuten "International Day of the Elimination Racial Discrimination". Sen kunniaksi laitan kome vuotta sitten jakamani  (näin ilmoittaa mr. F. Book) "Fingerporin":

 
   Pittää lähtee, jatkuu tuonnenpana.

  No niin, kaupunkireissu tehty, tunasalaatti syöty. Siis hetkeksi koneen ääreen. Joten; mitä sulle kertoisin, kysyjälle vastaisin? Taidan kertoa, että meillä alkaa pikku hiljaa pieninmuotoinen pieninmuotoisen hyötypuutarhan suunnittelu. Kun toukokuussa Avokkaaseen mennään,voi, ja pitää, ainakin joitain lajeja tällätä kasvulavoihin itämään. Tarkoitus on kahteen laatikkoon laittaa hyötykasveja, mm. salaattia, retiiisiä, tilliä, persiljaa, ruohosipulia, yrttejä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, yuo name it. Yhteen lootaan laitellaan kukkia silmiemme iloksi, medensyöjien riemuksi. Pitää netistä tietoa haalia, sillä aloittelijoita ollaan, muutaman vuoden kuluttua varmaan jo viisaampia kuitenkin. Mielenkiinnolla satoa odotan. Samaten kiinnostaa, kuinka loppukesällä istutetut kukat ovat penkeissä talvehtineet? Niitä mekoisen määrän Hilppa maahan laittoi, kiitos Tainan ja Piskolan pihojen tarjonnalle. Varmaan eivät kaikki ole lähteneet elinvoimaisina uuteen alkuun, mutta suuri osa kuitenkin, luulen.
  Hieman, eikä ihan hiemankaan, enemmän työtä tulee pihojen kanssa nyt olemaan. Vaan ei haittaa, sen takia viime kesänä paikat myllättiin, että iloa ja hyöyä omista nurkista enenmmän saataisiin.
 
  Tämä jääköön tähän, paneudun loppupäivän rutiineihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti