lauantai 5. maaliskuuta 2016

SUMEA LOGIIKKA

  Sumea logiikka on matemaattisen logiikan laajennus, jossa propositiolla on diskreetin totuusarvon (tosi tai epätosi) sijasta reaalinen totuusarvo suljetulla välillä nollasta yhteen.
  Toivottavasti kaavat selvittävät muuten ehkä vaikeaselkoista määritelmää:

\neg A =_{df} 1 - A
A \wedge B =_{df} \min(A,B)
A \vee B =_{df} \max(A,B)

  Minusta on myös sumeaa logiikkaa se, että pääministeri Sipilä korottaa kolmen hyvätuloisen avustajansa palkkaa yli sovittujen rajojen samalla kun hallitus vie vähätuloisilta vähistäkin.
  Sumeaa on myös hallituksen käsittömätön ylimielisyys ja omahyväisyys. Onko lähes kaikkiin ministerihin iskenyt "alex-syndrooma"?
  Ei ihme, että SAK:n monet liitot eivät hyväksy yhteiskuntasopimusta. Vaikeaa on hyväksyä, kun asioista saa epäselviä ja erisuuntaisia kommentteja, ministeristä riippuen. Olisiko aika mennä peilin eteen? Ja muistaa Hectorin sanat: "Ei saa syyttää peiliä, jos naama näyttää väärältä, se oikein on, kasvoton".
  Onko käymässä niin, että yhteiskuntasopimukseen ei ole löydettävissä dialektista ratkaisua? Onko edessä pakkolakien ja lakkoaaltojen tie?

  Poliittinen osio loppuu, ennen kuin ehti kunnolla alkaa.

  Uutiskatsaus tulee typistettynä: Etlari hehkuttaa vajaan vuoden kuluttua tapahtuvaa "Superviikonloppua. 4-5. helmikuuta 2017 samaan aikaa ovat Finlandiahiihto ja SDP:n puoluekokous. Eli majoitustilat ovat varmasti tiukilla. Mutta niin kai ne ovat pari viikkoa noiden tapahtumien jälkeenkin. Hiihdon mm-kisat alkavat sillon. Lahden hotellitilat ovat puhuttaneet vuosien varrella. Kerran, pari vuodessa ne ovat täyteen buukattuina, muuten käyttöaste aika alhainen. Kylpylähotellia Teivaalaan on kaavailtu kauan. Matkakeskukseen, entisen postin talon paikalle on tulossa hotelli. Kai päättäjät, sijoittajat ja hotelliketjut ovat asiansa opiskelleet. Kun majoitustiloja sitten on riittävästi huippukysynnän tarpeisiin, kannataisi ehkä päättelijöiden pohtia, mistä matkailijoita seudulle muina aikoina, kusta vetovoimaisia yleisömagneetteja. Kevättalven Raksa-messut varmasti jonkin verran majoitustyrityksiä työllistävät, Mölkyn mm-kisat ei ehkä riitä lisääntyvää, jos nykyistäkään, huonepaikkamäärä kansoittamaan.
  "Superviikonlopusta" vielä; se, että Peppe olisi läsnä kummassakaan tapahtumassa, on yhtä todennäköistä, kuin että Peppe nähtäisiin Cheek'in keikalla. Voitte vetää tuosta omat johtopäätöksenne.

  Uutiskatsaus alkaa ja loppuu ennen lopun alkua.
 
  Proosallisuuden päivitys. Kaupasta haettu seuraavaa: K-Supermarketista vajaan kilon kirjolohifilee sekä puolisen kiloa kullaruskeita haikusilakoita. Lidl luovutti mm. leipää, piirakoita, hedelmiä, maitoa, piimää, tuorepuristettua appelsiinimehua ja tomaatteja. Tänään on siis kalapäivä. Huomiseksi tarkoitettu maustettu uunibroileri tuli hankittua jo torstaina. Viikonloppu tulee, ruolkailujen välissä, sisältämään oleskelua, luentaa, toosan tuijottelua, niukahkosti ulkoilua.

  Banaaliuden aikataulu ei anna odottaa bakkanaaleja.

   Tänään alkaa TV2:lla "True Detective'n" toinen tuotantokausi. Se on kai jo maksullisilla foorumeilla nähty. Ennakkoarviot ovat sen suuntaisia, että jatko ei yllä likikään ensimmäisen kauden tasolle. Ei ihme; se, siis 1. kausi, oli minusta ehkä parasta jenkkisarjaa ikinä! Sen rinnalle voi genressään nostaa "Fargon" ja englantilaisen "Luther'in". Jälkimmäiseen on piakkoin odotettavissa uusia jaksoja, muistelen lukeneeni. En kylläkään, nopealla googlettamisella, löytänyt varmennusta äskeiselle. Toivotaan, että muistini ei ole tehnyt tepposiaan. Joka tapauksessa Idris Elba pääosassa on häkellyttävän hyvä. Mielenkiinnolla odotan!

Loppukaneetiksi Hectoria jo aiemmin lainatusta biisistä "Väärät naamat:

"Tämä on se juttu nyt", sano pikkupiru paaville.
"Pidä minun koltusta tiukasti kii!
Taistelu on päättynyt, eiks me lähdet jo lomille?
Nämähän on kypsiä helvettiin..."

Ja loppukuvaksi logiikatta reunoille sumeneva otos Messilän tienoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti