sunnuntai 31. lokakuuta 2021

PIENINÄ ANNOKSINA

  Elämässä on asioita, joita kannattaa nauttia vain pieninä annoksina. Kovin henkilökohtainen listani näistä jutuista on. Monella lienee omansa. Joillakuilla ei ollenkaan. Eli jokaiselle tarpeen mukaan. 

  Näinä kelvottomien, laiskojen, osaamattomien moderaattoreiden aikoina pienenä annoksina tulee seurata somessa paskalehtien juttujen poikimia kommenttiketjuja. Itse asiassa paskalehtiä ylipäätään tulee seurata minimaalisina, mieluummin olemattomina, annoksina. 

  Klassista musiikkia on hyvä nauttia pieninä annoksina. Pienet annokset sopivassa mielentilassa nautittuna tekevät mielentilasta vielä sopivamman. Liian suuret annokset puolestaan johtavat klassisen musiikin boikotointiin.

  Suklaata, keksejä, jäätelöä, herkkuja mitä tahansa on parasta nauttia pieninä annoksina. Ja harvoin. Ei tarvitse vöitä jatkaa, ja olo ja mielikin pysyvät köykäisenä. 

  Alkoholia tulee nauttia pieninä annoksina. Suuret annokset johtavat vielä suurempiin annoksiin, ja vielä suuremmat annokset johtavat johtamattomaan. 

  Kummelia kannattaa katsoa pieninä annoksina. Tämä on aivan uusi lisäys listalleni. Eilen tuli nimittäin ensin katsottua Areenalta Kummelin 50. jakso, eli 30 v. juhlajakso. Kohta perään tsiikattiin Elämäni biisi-ohjelma, johon oli biisejään valinnut Kummeli. Hauskoja heppuja, kaikki tyynni. Lahjakkaitakin. Mutta eilinen annos osoittautui liian suureksi. 

  Peppe-papan blogeja sopii lukea pieninä annoksina. Minä luen niitä ainoastaan oikolukijan ominaisuudessa ennen kuin ne lähtevät taivaalle. Huonolla menestyksellä, ottaen huomioon kirjoituksiin jääneet virheet. 
  Tarkennus yllä olevaan: Jos saisin blogeistani mainos- tai muita tuloja, saattaisi kantani olla toinen. Nauttisin Peppe-papan blogeja runsaina annoksina luomieni valeprofiilien kautta. 

  Huomautan vielä, että lista on täysin henkilökohtainen, enkä millään muotoa ole sitä laatinut ohjenuoraksi kenellekään. Kuten sanottua: Jokaiselle tarpeen mukaan.

  Nyt muuta asiaa. Aamulenkillä mietiskelin, että tällä vuosituhannella syntyneistä vanhimmat ovat samanikäisiä kuin huomattava osa yhä käytössä olevista vaatteistani ja kengistäni. Mitä siitä voi päätellä? 

  1. Ostan laadukkaita vetimiä.
  2. En ole muotitietoinen.
  3. Minulla ei ole varaa uusia garderobiani kovin usein.
  4. Minä olen tullut vanhaksi.
  5. Pienien annosten listaltani jäi pois kohta "uusia vaatteita kannattaa ostaa harvoin, silloinkin pieninä annoksina.

  Eiku veikkamaan. Oikein vastanneiden kesken arvotaan Suomen Huoneistokejun kuulakärkikynä vanhoilla yhteystiedoilla. Toimivuutta ei taata, mutta yleensä kuulakärjen hankaaminen kengän kumipohjaa auttaa. 

  Vielä loppuun toteamus: Fingerporia sopii nauttia enemmän kuin fingerporillinen kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti