torstai 21. lokakuuta 2021

ILIMOJA MONENMOISIA

  Eilen, kun kohti Anttolaa ajeltiin, tuli mieleen, että aika nasakasti osui renkaanvaihto; mitä lähemmäs Mikkeliä tultiin, sitä enemmän alkoi valkeaa näkyä pientareilla. Joissain kohdin pyrki sohjoa kerääntymään ajoradalle. Onnistuneen rengasvalinnan ansiosta selvittiin maaliin kunnialla. 

  Venematka oli lyhyt mutta tuulinen. Räntää vihmoi vaakasuoraan päin tuulilasia. Ei onneksi sentään päin pläsiä. Perille päästiin hieman kastuneina. Ei väliä. Pirtissa lämmintä mukavasti, uunit antoivat pian sitä lisää, joten vaatteet kuivuivat komiasti. 

  Aamulla katselin uusimmat ennusteet säästä. 
  "Ei hyvältä näytä!", tuumin. 
  Huomiseksi, veneen huoltopäiväksi, ennustettiin melkoista sadetta, navakkaa tuulta. Tämä päivä sensijaan näytti yhdeksän maissa väistyvien sadepilvien jälkeen poutaiselta iltaan saakka. Hieman nolona päätin kysyä jo kerran vaihdetun huoltoajan rukkaamista. Heti ysiltä soitin Anttolan Kone- ja Urheiluun. Sain huoltomiehen kiinni. Kysyin, olisiko mahdollisesti jotain rakoa, missä hän voisi huoltaa veneen tänään, sillä huomiseksi on luvassa kurjaa keliä? 
  Kaveri sanoi "hetkinen", selasi tovin listojaan itsekseen mumisten. Lopulta hän ilmoitti "voin tuon yhden homman siirtää, tuu 15:30". 
  "Loistavaa!", kiittelin. "Puoli neljä oon rannassa!"

   Ehdin ap. puhailemaan pihalla talvivarustautumisia. Ip. otettiin rennosti, kunnes kolmelta suoriuduttiin veneelle. Hilppakin toimeutui mukaan, koska ajosää oli hyvä. 

  Kun venettä huollettiin, tallusteltiin vajaan tunnin ajan kylän raitteja. Hiljaisen kylän. Tällaiselta näytti torilla:


  Varmemmaksi vakuudeksi kuva toiselta laidalta:


  Eikä läyhkettä ollut Mainstreetin suunnallakaan:


  Nyt on vene huollettu. Huoli huollosta ei huolleta huomenna. Kiitos joustavasta suhtautumisesta Anttolan Kone- ja Urheilu. 

  Naapurimökin asukkaat saapuivat juuri, kun olimme lähdössä kylälle. Huomasin heidät venettä lastaamassa, kun laiturista irrottiin. Ajettiin Potinlahden kautta. Kysyin Hannulta "mites verkot?"
  "Ajattelin, että vois laittaa."
  "Kerkeetkö viideks? Käydään Anttolassa vene huollattamassa, voisin sitte tulla hakemaan."
  "Se passaa".

  Niinpä verkkoja muutama laskettiin. Matalaan laitettiin. Siika aamulla on, tai ei ole. Yritystä kuitenkin. Aamulla taitaa sataa. Satakoon. Sadepukua ja sydvestiä päällle. Mukavampi verkkoja on kokea kuin laskea sateessa. 

  Huomenna sataa. Sitten on pari poutaisempaa päivää. Maanataina sataa taas. Tiistaina puotaa. Keskiviikkona ja torstaina sadetta. Perjantaina poutaa. Sovimme tänään Hilpan kanssa, että maanantaiaamuna tehdään päätös poislähdön ajankohdasta. Näyttää siltä, että se tulee olemaan tiistai tai perjantai. Maanantaina näkyvä sääennuste määrää lähdön lopullisesti. Eli vähissä alkavat olla päivät saaressa. Tällä erää. Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Toivottavasti melkoinen joukko kevättalvia, keväitä, kesiä, syksyjä on vielä odottamassa paria vuosi vuodelta ikääntyvää kesäasukasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti