perjantai 2. heinäkuuta 2021

KYLLÄSTYNYT KÄSITTELIJÄ

  Hellesäät jatkuvat. Sateista ei tietoakaan. Viimeaikojen tieto on empiiristä: Saarelan viralliseen sademittariin on sadellut muutaman viikon aikana yhteensä alle 10 mm. Tuleva tieto ei ole tietoa, vaan perustuu ennusteisiin, jotka povaavat ensiviikon keskiviikolle ja sunnuntaille mahdollista pientä sadetta, samalla kun päivittäiset lämpötilat ylittävät koko periodin ajan hellelukemat. Pitkä kuiva kesä on tiedossa. 

  Aamusta, ennen kuin arska oli kivunnut korkealle, ryhdyin käsittelemään verannan sekä aitan terassia, Tai no, ei kai tuo aitan edusta terassi ole, mutta en sille keksinyt parempaakaan nimitystä.  Alla ennen ja nyt. 





  Tässä vaiheessa käsitin käsittelyn käsitellyksi, kyllästyin kyllästämiseen, sillä aurinko alkoi helottaa kunnolla. Vielä täytyy jonain aamuna käsitellä sisäänkäynnin edusta ja saunan terassi. 

  Loppupäivä tulee kulumaan uiden, laiskotellen, oleillen. En viitsi edes lähteä metsään nuuskimaan mustikkatilannetta, teen sen huomenna aamulla. Vaikka turhaa se lienee. Pippurin kokoisia varmaan ovat. 

  Illalla jatkuvat kisat, joten ohjelmaa on tiedossa. Huomenna voisi vaikka lähteä liikkeelle. Ei tule veneeseen paljon tunteja näillä ajoilla. Vaikka ei se itsetarkoitus tietysti ole, paatissa istuminen. Mutta kun huomenna ei juurikaan tuule, lämpöä on tarpeeksi, voisi vaikka käväistä Puumalassa syömässä edulliset jäätelöt. Hinnaksi ei tule kuin n. 3 €/kappale + bensat. Kai siihen tankillinen kuluu?

  Kohta syödään kesäkeittoa. Ei ole vielä omasta takaa kuin herneitä sopassa. Ensi viikolla varmaan siirrytään potun suhteen omavaraisuuteen. Ja sipulin. Salaattia ei enää hetkeen olla kaupasta ostettu. Kesäkurpitsat ja kurkut alkavat hiljalleen hahmottua. Herneet kypsyvät silmissä. Tomaattia saa vielä hieman odotella. Mikäs odotellessa. Eikä käy edes odottavan aika pitkäksi. 

  Nyt täytyy ryhtyä laittemaan lautasia pöytää. Alkaa keittiöstä kantautua sellaiseia tuoksuja, että keitto valmistuu. Sitä ja Marskin leipää. Pian ollaan mahat pullollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti