keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

MITÄ MUISTETAAN?

  Tämä vuosi tullaan muistamaan koronasta, hellekesästä, median populisoitumisesta ja uutisoinnin tason laskemisesta ja uutisten rankasta valikoitumisesta. Tätä vuotta ei muisteta pääministerin aamupalasta, vaikka se onkin ohittanut pandemian, sodat, hädän, ilmastonmuutoksen ja hallituksen hyvät teot. 

  Minä tulen muistelemaan tätä vuotta paarmoista. Ne tulivat normaalia aikaisemmin, normaalia runsaslukuisempana ja normaalia ärhäkämpinä. Voi olla, että tämä on uutta normaalia. Hetken rauhaa eivät nuo peijakkaat anna. Helteen vuoksi täytyy olla vähissä ketineissä, joten paarmoilla on paljon mahdollisuuksia, lukuisia paikkoja, mihin tuikata. Suosituimpia ovat ristiselkä, jonne ei meinaa ylttää huitomaan, sekä nilkat ja niska. Varsinkin, jos hieman hikoilee, syöksyy paikalle varsinainen armada noita ravintoketjussa ehkä paikallaan tärkeitä surisijoita. Siinäkin suhteessa paarmat ovat vittumaisia eläjiä, että ne näykkäävät, pistävät, purevat, heti iholle päästyään. Tuntuu kuin jotkut lajit puraisevat palan suoraan lennosta. Ei niitä siis ehdi edes läimäyttämään ennen kuin ne ovat tekosensa tehneet. Ainoa hyvä puoli paarmanpuremassa on se, että se ei kutia, ainakaan kovin kauan. Itikan pistos (raa)vituttaa pitkään. 
  Jos jumala on kaiken olevaisen luonut, niin virhearvioita hänelle on sattunut. Paarmat yhtenä esimerkkinä. Jos evoluutio on paarmoihin osaltaa päätynyt, kuten on tapahtanut, sanokoot Huhtasaari ja kaltaisensa mitä tahansa, niin asia on vain hyväksyttävä. Irrallisena huomiona edelliseen: Tuomari Nurmio uudella albumillaan Maailman onnellisin kansa, sen kappaleella Meistä kauneimmat, sivuaa aihetta omalla tavallaan. 

  Tuo paarmavuodatus sen takia, että käsittelin sisäänkäynnin terassin. Aikaa kului ehkä puoli tuntia, paarmanpuremia sain kymmeniä. Samoin muutaman valttitahran kehooni, kun läiskin spontaanisti kipeimpiä näykkäyksiä pensseli tai lasta kädessäni. 

  Eilen laitettiin naapurin Hannun kanssa muikkuverkot kokeeksi pyyntiin. Vain kaksi verkkoa laitettiin, pelossa, että jos pasahtaa köydeksi liinat, niin kusessa ollaan. Savustaakaan ei voi, niin kuivaa on ympäristö. No, pelko oli turhaa. Luotain näytti, että muikkua apajalla oli pintavedessä, mutta se ei ollut yöllä pohjaan laskeutunut. Kuusi mujetta oli saalis. Ei ryhdytty jakamaan kaloja, joten illalla syödään Hilpan kanssa kolme paistmujetta henkilöön.
  Jos muikkuja olisi tullut vaikka sata, niin olisin luultavasti kertonut siitä laajemmin, paarmapuoli olisi jäänyt pelkälle maininnalle. Näin se luonto antimineen ja vaivoineen säätelee myös vaatimattoman nettipäiväkirjan pitäjän elämää. 

  Italia meni pitkän kaavan kautta finaaliin. Tänään ratkeaa vastus. Eiköhän se ole Englanti. Vaikka Tanskaa olen aina kannattanut, olen nyt kallistunut Englannin puoleen. Kun se sai apinan selästään voittamalla Saksan, niin luulen, että nyt on kuningaskunnan vuoro. Onhan se jo aikakin, futiksen kotimaan pärjätä. 

  Koska en viitsinyt kuvaa ottaa kuudesta muikusta, laitan pari kasvin kuvaa. 

Väriminttu:


Joku ruusu:


  Ehkä ihminen on hieman evoluutiota sorkkinut, ainakin ruusun osalla. Me emme sorki evoluutiota, me menemme huomenna Mikkeliin. Bensa-asema - toriparkki - Lidl, siinä suunnitelma. Bensaa veneeseen, sillä Anttolan sataman hinta on n. 2€/l. Toriparkista Minnan Torikahvilaan, apteekkiin ja S-Markettiin, Lidlistä evästä. Kun ei tule muikkuja, ei kasva sieniä. Muikkuja kyllä varmasti pian saadaan, sienistä ei osaa vielä sanoa mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti