maanantai 26. heinäkuuta 2021

HELLE HETKEKSI PALASI

  Helle palasi. Eilen se hivuttautui iltapäivällä esiin, jatkoi tänään kohti kunnon lukemia. Pari päivää  helle vielä meitä hellii, sitten viilenee, tulee sateita. 

  Me aloitimme hellepäivän verkon nostolla. Eilen laitettiin naapurin Hannun kanssa muutama pyytö; Hannu ahvenverkot, minä muikku -sellaiset. Joni ja Iiris olivat mukana kalastusveneessä. 
  Aamulla herätin Jonin ennen seitsemää, sillä naapuri oli tulossa pian hakemaan. En uskonut Iiriksen mukaan tulevan, mutta oli tyttö herännyt, ja marssi isänsä kanssa rantaan. Ja mukaan, uniystävä Pupsi (pupu) kainalossa.

 
  Ensin nostettiin ahvenverkot. Neljä kunnon kyrmyniskaa ja pöljyyksissään 35 milliseen verkkoon sotkeutunut kilon lahna oli saaliina. Sitten muikkuverkoille. Tulihan sieltä mujeita, kuten Jonin ottamat kuvat todistavat.


 
  Määrästä en viitsi enempää puhua, ettei mene viimeinenkin kalamiehen maine huut helevettiin. Tarkkavaistoiset ja päättelykykyiset voivat jotain saaliin määrästä hahmottaa, kun kerron, että kohta syödään illalliseksi kalaa, kun otetaan muikkusaaliin ja Hannulta saadun ahvenen lisäksi pakkasesta ahven-, siika-, sekä kuhafileitä. Onneksi on tullut kalastettua jemmaan.

  Minä nahusin aamupäivän liukuoven kimpussa. Hitonmoista nuhjaamista se on, liukuoven asennuksen valmistelu vanhaan taloon, missä mikään ei ole suorassa, paisti ehkä joku paikka. Vahingossa. Nyt ihmettelette, että mitä se oven tekoon vaikuttaa? No sitä se vaikuttaa, että kun kuistin lattia kaataa 1,5 metrin matkalla kaksi senttiä, ja katto on suorassa, niin pitää arssinoida oven korkeus melko nuukaan, sillä paljon toleranssia ei ole. Alakiskon alla pitää sitten laittaa koroketta, jotta saa sen suoraan. Yläkisko tulee  kattoon kiinni (tila on 2100 korkea). Ymmärsitte varmaan. Jos ette, ei se mitään. En minäkään. 

  Kun Liisa oli nukkunut päiväunet, lähdettiin Karihiekalle biitsille pötköttämääm ja uimaan. Ensin mukaan keitetyille kahveille!


    Sitten uimaan.


  Minä istuksin salaperäisenä rantavahtina siimeksessä. Tästä osoituksena kuva.

  
  Karihikalla oli kolme venettä, kun sinne mentiin. Pari tuntia siellä vietettiin, ja sinä aikana yksi vene poistui, kaksi tuli tilalle. Muutama seurue oli myös autolla paikalle tulleita. Ei ole loma vielä kaikilta loppu! 

  Huomenna poistuu perhe Tiilikainen. Minä jatkan ähellystä kuistin kanssa. Seinää en voi vielä rakentaa. Torstaina haetaan lasit Mikkelistä. Kun ne ovat paikoillaan, pääsen seinän kasaamaan. Sitten ovi roikkumaan. Sen maalaan huomenna jo valmiiksi.

  Pian on meillä kalenteri tyhjänä. Kaikenlaista onkin ollut koko kesän. Hilpalla on vielä silmälääkärillä lopputarkastus. Eräs muu käynti sitä ennen. Sitten aloitetaan loma! Lomalla  voidaan sitten sopia uusia merkintöjä kalenteriin. Sellaista on eläkeläisten elämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti