lauantai 1. toukokuuta 2021

YELLOW SUBMA...., EIKÄKU ICEBREAKER

  Vappua vaan kaikille säädyttömille. Säälliselle myös. Vappusää on tosin säälittävän viileää, sama säädyttömille ja säällisille. 

  Eilen, kun kävin jeesaamassa naapureita, Jänissaarten kesäasukkaita, veneen vesillepanossa, toin meidän soutuveneemme saareen. Tänä aamuna naplikoin perään sähkömoottorin, juhlistin vappua pienimuotoisella moottorimarssilla. Marssiin osallistui yksi vene, yksi ihminen. Samalla laitoin katiskan (sen ainoan) pyyntiin.
  Sentin jäähän oli taas vetänyt isoja aloja Avokkaan salmesta, muualtakin. Aste, pari, pakkasta, tyyni yö, niin kyllä suunnilleen nolla-asteinen vesi mieluusti muuttaa olomuotoa. 


  Kiersin Ilotin ja Avokkaansaaren. Vesilintuja näkyi siellä täällä. Joutsenet pitävät senkin meteliä öisin jossain Ilotin takana, varmaan Piekälän puolella eräässä luhassa. Siellä ovat pesineet vuosikausia. En viitsinyt kovin lähelle oletettua pesäpaikkaa mennä. Yksinäinen joutsen sentään tuli kaislikosta näkyviin Ilotin kesantopellon laidalla.


  Hiljaista oli ulapalla. Ei muita marssijoita näkynyt. Nykymaailmasta viestittivät vain kolme erisuunnilla töröttävää telemastoa. Huomasi, että ei kesä ole vielä koittanut. Lunta ja jäätä oli siellä täällä nähtävissä. 




  Tänään en aioi työn laitaan tarttua. Normaalit "talkkarihommat" tietysti teen, mutta muuhun en puutu. Pitää se vappu olla kaikille. Palkallinen vapaapäivä. Tuskin eläkettä pienennetään, vaikka laiskottelen.

  Mitäpä uutisia näin vappuna on medialla tarjota? 

  No, koronatilanne on meillä menossa parempaan päin, mutta maailmalla se on monessa maassa painajaismainen. 

  Oppositio arvostelee kovasanaisesti kehysriihen ratkaisuja. Se on opposition tehtävä. 

  Pikkuleijonat nuijivat Saksan 10-0 alle 18-vuotiaitten mm-kisoissa. 

  Kokoomus on avannut grillikauden uudistuneena: Se aikoo jättää välikyljyksen. No perhana, tarkemmin katsottuna ei se ollutkaan entrecôte, vaan välikysymys. Jo vähän ihmettelinkin, että mikä uutinen Kokoomuksen grillausvalikoima on?  

  Huomenna on sunnuntai, mutta ajot jatkuvat pappilan metsässä. Ajattelin möyhiä kasvimaat jyrsimellä. Sitten kärräilen pätkityt puut halkomispaikalle. 
  Voi olla, että pottu laitetaan maahan vasta viikon kuluttua, kun ollaan tultu takaisin Hollolasta. Kyllä ne voisi tietysti vaikka alkuviikosta piilottaa, potut, laitaa harsoa päälle. Lopputulokseen ei sillä varmaan juuri merkitystä ole, joten istutetaan vasta 8. tai 9. päivä alkanutta kuuta. Jospa ilmat alkaisivat silloin lämmitä, jotta voitaisiin muutakin laittaa kasvamaan. Ainakin salaattia ja pinaattia. Tomaatit, kesäkurpitsat, kurkut, sen sellaiset, ovat tietysti vuorossa vasta joskus kesäkuussa. 

  Hiljalleen lähtee kesäkausi käyntiin. Ja hiljaisesti. Paitsi linnut pitävät konserttejaan. Pian viikko ollaan täällä oltu, ja kahden kesänaapurin eilisen tulon lisäksi vain kaksi venettä on Avokkaansalmen lävitse usmuuttanut. Yksi puinen matkavene meni keskiviikkona Puumalaan päin. Vihreälaitainen Buster tuli torstaina Saukonsalon suunnalta, parin tunnin kuluttua ajoi takaisin. Kävi varmaan kylillä.
  Kunhan kevät etenee, kesä koittaa, pörinää varmasti riittää kylliksi. Uskon, että koronan siivittämä veneily jatkuu viime kesän malliin vikkaana. 

  Eilen näytti mittari ip. jopa yli kymmentä astetta. Bongasin ensimmäisen kimalaisen sekä sitruunaperhosen. Arskalla on melkoinen voima, heti kun se paisteli, niin tuntui kuin yöpakkaset olisivat vain unta. 
 Kun tulin tänään järveltä ennen yhdeksää, hiutaloi snadisti lunta. Kello tulee nyt kymmenen. Vähän alkaa aurinko pilkottaa. Kolme astetta plussaa näyttää mittari. Tuvassa on sopivan lämmin. 

  Näitä mietti yksinäinen veneilijä vappupäivänä 2021.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti