maanantai 10. toukokuuta 2021

TÄNÄÄN HUILATAAN JA VEDETÄÄN LONKKAA

  Sadepäivä tuli. Harmaata, tuulista, tihkuista. Sopiva päivä kerätä voimia tulevaan. Loppuviikko onkin lämmintä ja aurinkoista. Päätyönä tulee minulla olemaan puitten halkominen. 

  Eilen laittettiin pottu maahan. Hilppa istutti myös salaattia ja pinaattia kasvulavalle. Sen verran työnlaitaan riensin tänä aamuna, että kiinnitin muutamaan aitaelementtiin myyräverkon. Nyt ovat aidat verstaalla valmiina nostettavaksi kasvulavojen ympärille. Tulee vähän siistimpi viritys kuin edellisinä kesinä ollut rastaverkko.


  Siinäpä sitten jänikset ja kauriit katselevat haikeina, sylki suupielistä valuen. Onneksi ei ole saaressa hirviä. Nehän menis ryskyen läpi, ei edes katsois, missä aita on matalin. 

  Katiskanrähjä on ollut viikon pyynnissä. Ei apua kalannälkään. Muutama ahvenentirri ainoastaan on nielusta sisään eksynyt. Taidan huomenna ip. usmuuttaa Anttolaan katiskakaupoille. Jos vielä Koneessa- ja Urheilussa olis jäljellä. Lauantaina kun tulitiin, käytiin katsomassa, koska netissä kerrottiin, että liike on lauantaisin auki kymmenestä alkaen. Ei kyllä ollut. Lauantain aukioloaika ovessa oli peitety "SULJ"-lapulla. Näin kuitenkin ikkunasta, että muutama katiska sisällä oli. Pitää ostaa pyydysmerkit myös.

  Samalla reissulla taidan ajaa Piskolan kautta. Hanelilla on melkoinen varasto erilaisia ikkunoita ja parvekelaseja. Jostain purkukohteista hän niitä haalii. Sanonta "mitä meillä ei oo, sitä ei tarvitakkaan" on tiettävästi alunperin kuulunut "mitä Hanelilla ei oo, sitä ei tarvitakkaan." Mikäs siinä, olen asiantilasta monesti hyötynyt. 
  Lasit on tarkoitus laittaa talon pienen avokuistin aukkoihin. Ei ovea kuitenkaan, näillä näkymin. Lasit kuitenkin auttavat torjumaan tietyn suuntaisella tuulella kuistin lattialla vihmovan veden. Talvisin myös lumen, tietty. Luultavasti sopivia laseja ei Hanelin "keskusvarastolta" löydy. Jos ei, tehdään toisia ratkaisuja. 

  Moottoriveneen aion myös pestä jonain päivänä. Rannan pumppu pelaa taas, joten painepesuri vaan supattamaan. Kesäkeittiön siistiminen jää Hilpalle. Ei siellä paljon hommaa ole, matot pihalle, lakaisu, pöydän ja tasojen pyyhkiminen. Grillauskausi ei vielä ala, sillä mitään grillattavaa ei tullut mukaan ostettua. Seuraavlla kauppareissulla asia korjaantuu. Eli siltäkin osin kesäkausi alkaa. Vielä kun uimaan uskaltaisi mennä! Pitää terästäytyä, käydä seuraavalla saunareisulla pulahtamassa. Onneksi eilen kylvettiin, tänään ei. Tällä kelillä itsensä suggeroiminen uintihalukkaaksi saataisi olle työlästä. Huomenna on eri sää, mutta sama pää. Pidän kuitenkin mahdollisuutta talviturkin riisumiseen varteenotettavana, isossa kuvassa, lähtökohtaisesti.

  Toukokuu lähenee puoliväliä. Jotakin on saatu aikaan, enemmän on tekemättä. Sopivalla rytmillä mennään; ei liikaa, mutta ei niin vähän, että omatunto alkaisi soittella ovikelloa. Se on oikein hyvä tahti, kun ei ole liian kova työn mahti.

  Laitan loppuun kuvan Hilpasta äitienpäivän tunnelmissa. 


  PS. Ruusun ostin hänelle jo perjantaina, sillä täältä on kohtuuttoman pitkä matka kukkakauppaan. Pakko tunnustaa, että kahveja en sänkyyn tarjoillut. Keitin ne toki, aamupalan katoin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti