torstai 29. huhtikuuta 2021

LUNTA, RAKEITA JA AURINKOA

  Kovin on ollut vaihtelevaa ilma. Eilen paistoi välillä arska, välillä tuli lunta, välillä "riisiryynejä", kerran ihan oikeita rakeitakin. Tänään oli aamulla lievästi pakkasen puolella mittari. Vesi kun on kylmää, ei tulipalopakkasia vaadi, kun rannat vetävät riitteeseen. 

  
  Eilen hetken moottorisahailin. Tänään jatkoin hommaa. Kyllä ei kertaudu asiat arkitöissä samalla tavalla kuin matematiikassa. Siellähän kahdesta miinuksesta tulee plussaa. Kun Saarelan tilalla laitetaan tehoton "metsuri" tehottoman moottorisahan kanssa kunnon tukkipuun kimppuun, niin tulos ei todellakaan ole plussaa. Neljän tunnin rupeaman tänään heiluin. Se riittää talviterässä olevalle kropalle. Nahusin minkä nahusin. Ovat sentään nyt ne rungot palasina. Ähelsin vielä koivun tyvipätkät halki, sillä eihän meikäläinen meinaa niitä jaksaa kokonaisena kärriin nostaa. 



  Nyt paistaa aurinko. Mittarissa +5. Tänäänkin tuli tuossa kymmenen korvilla vartin verran "riisiryynejä". Vaikka arska paistelee, en enää tänään orjankaapua päälleni laita. Turha reuhtoa, kun vähemmällä ehtii. Ilmat ovat niin viileitä, että ei potun sun muitten istutusten kanssa ole kiirettä. 

  Pyykkikone laitettiin eilen valmiuteen. Hilppa ajoi tyhjänä läpi 90-asteen ohjelman. Hyvin pelasi. Tänään Hilppa on pessyt pari koneellista. Ei talvi tehnyt tuhojaan pesukoneiden kanssa. Miksi teksi, kun ne kunnolla syksyllä tyhjentää.

  Huomenna on vappuaatto. Ei aiheuta toimenpiteitä. Eikä ylihuominen vappukaan. Ei ilmapalloja, ei serpentiiniä, ei tippaleipiä, ei edes munkkeja  ja simaa. Jos sille päälle äidyn, saatan lähteä marssimaan. Maailman pienimmässä vappukulkueessa. Asia on tietysti niin, että jos vappumarssin aloittaa, osallistujia ei kannata haalia yhtä vähempää. Jos marssin, on vielä auki, minne marssin, minkä puolesta marssin. Voi kai sitä marssia muuten vaan? Mutta tahdissa en aio marssia. Kaukaisessa nuoruudessa sain sellaisesta tarpeekseni, vaikka ei 3. ErVK:ssa Kouvolassa paljon marssia tarvinnut.

  Vappu tulee ja menee. Hallitus pysyy. Media on pettynyt. Ei vapun tuloon ja menoon, vaan... Kummasti valtamedioiden tahtotila oli hallituksen hajoaminen. Mitähän ne meinaa? Eikö ne osaa ajatella asioita "isossa kuvassa"? Kai nykyhallitus on liian vasemmalla ja vihreä. Vaikka koronakriisi on hoidettu ihan hyvin, niin silti se hoidettu väärin. Niin hoetaan. Jos jotakin pitäisi hokea, ehkä Kokoomuksen toiminta EU:n elpymispaketin suhteen kaipaisi ruodintaa. Mutta ei taida tulla. Ihmisen muisti on lyhyt, mutta en kyllä jaksa muistaa, että Sipilän hallitusta olisi koskaan mediassa noin kovalla kädellä kohdeltu. Vaikka syytä olisi ollut. Johan sen näki silloin. Jälkikäteen vielä paremmin. 

  No niin, politiikkaa pienesti, kuitenkin. Ihan lähestyvän vapun kunniaksi. Nyt taidan vetäytyä nokosille. Jaksaa sitten myöhemmin saunaa lämmittää. Apropoo: Pitäsköhän ruuvata uimatikkaat paikalleen, käydä talviturkki heivaamassa? Katsotaan, millä miellellä Peppe on muutaman tunnin kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti