lauantai 29. toukokuuta 2021

GRILLI AVATTU

  Kesäkeittiö on avattu. Noudatamme alueellisia rajoituksia säntillisesti. Tänään ei läyhkettä ollut. Ainoastaan grillimestari suoritti kesän grillikauden avauksen. Meillä grillikausi julistetaan avatuksi grillaten.  


  Aaamupaivän grillimestari oli muissa hommissa. Hän sai lopultakin puut rannalla pienittyä. Vielä kun ne saisi mahtumaan katokseen.


  Lintuja tuntuu kiinnostavan puun halkominen. Kerroin joku päivä sitten, että härkälinnut kävivät ajamassa sinisorsat pois ja aloittivat pesän teon. Jostain syystä paikka ei kuitenkaan ollut oikea. Härkikset muuttivat niemen taakse, ja eilen sorsapari oli taas rannalla. Tänään ei sorsia näkynyt, eikä häkälintujakaan. Nyt oli joutsenten vuoro. Nämä kaksi lilluttelivat samalla paikalla kuin sorsat aiemmin. Pesimässähän noitten pitäisi olla! Usein näkee yksinäisiä joutsenia, mutta ne ovat kai nuoria uroita, eli nuoria vanhoja poikia. 


  Myös peipponen, talitiaiset, käpytikka, västäräkki ja rantasipi ovat osoittaneet mielenkiintonsa. Peipponen tulee välillä laulamaan viereiseen koivuun, tintit lentelevät äänetin eestaas, tikka naputtaa viimeisiään vetävää lipputankoa, lentää välillä ylitseni rantaleppään, palaa pian takaisin lipputangon  luo, västäräkki pyrähtelee välillä istuksimaan puukatoksen päälle, laiturin luota kuuluu joskus rantasipin ääntelyä. Sipi ei ole käynyt näyttäytymässä. Se osallistuu touhuun etänä.

  Hilppa pääsi jo multaamaan osan perunasta. Sipuli on myös alkanut nousta. Kasvaa ne, vaikka ei järin lämmintä ole ollut.


  Iltapäivä on tarkoitus laiskotella. Nyt on viikonloppu. Se ei tosin ole puuhailun este. Kaikkina päivinä tehdää, mitä pitää tehdä. Mutta viikonloppu on sikäli spesiaalia aikaa, että juodaan jäätelökahvit. Ollaan oltu tiukan linjan pitäjiä pitkään. Hilppa varsinkin on pitänyt linjan huolella. Minä olen kyllä joskus lipsunut. Linja on, että viikolla ei ylimääräisiä herkkuja napsita. Viikonloppuna sitten voidaan hieman joustaa. Joku voi kysyä, että mikäs se sitten on, se ylimääräinen herkku? Tarkennan, että viikolla ei napsita mitään herkkuja. Paitsi minä joskus, kuten tuli jo mainittua. 
  Tiukka linja on hyvä juttu. Miettikää vaikka, kuinka monta kaloria joutuu polttamaan suklaapatukan tai hillomunkin neutraloidakseen!

  Nyt alkaa keli lämmetä. Me käydään Hollolassa. Aamulla lähdetään, tiistaina palataan. Uudet puuhat odottavat. Niin myös samat. Kesäkuu on alussa, jussi lähestyy. Ja sitä ennen oikein pienet juhlat. Kaikkia alueellisia rajoituksia noudattaen. Jopa niitä tiukasti tulkiten. Raportti aikanaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti