maanantai 26. maaliskuuta 2018

MALKAMAANANTAIN PUHE

  Kymmenen pakkasta, aurinko paistaa, lumi eilisen suojasään jälkeen lässähtänyt, kohva kantaa lähes joka paikassa, me jäälle dallaamaan.
  En malttanut olla taas (viimeeksi kai kaksi vuotta sitten) olla kipuamatta paannejäänputouksen päälle pitämään puhetta.


  Tällä kertaa oli kyseessä malkamaantain puhe. Se sisälsi niin paljon tulikivenkatkuisia sanoja, alatyylin ilmauksia, sekä muita kieliasultaan vähintään arveluttavia lauseita, että jos ne olisi poistanut kontekstista, ei paljoa olisi jäljelle jäänyt. Siksi katson parhaaksi sensuroida puheen kokonaisuudessaan. Sen voin paljastaa, että puheessa oli tarkoitus keskittyä ihmisen silmän sietokykyyn ja tuntoaistiin, sekä silmän omistajan itsetutkiskelun tarpeellisuuteen.
  Laitan vielä kollaasin puhepaikalle menosta, puheesta, ja sieltä palaamisesta. Muuten, selkä niukahti kalliolle kavutessa. En ole enää nuori.


    Jos joku haluaa saada yksityistä tietoa puheen sisällöstä, häntä pyydetään lähettämään asiaa koskeva anomus, liitteenä todistus hakijan iästä, allekirjoittaneelle. Anomukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, ja ilmoitus anomuksen hyväksymisestä/hylkäämisestä, sekä mahdollisen hyväksymisen johdosta seuraavien toimenpiteiden aikataulusta, toimitetaan hakijalle enintään viiden (5) työpäivän kuluessa siitä, kun anomus on kirjattu saapuneeksi.

  Lyhyestä puhe paras, kun on puhe puheesta. Eli kaunis ja kelvollinen kävelykeli oli Luonterilla. Kierrettiin Halkoluodot, n. 6 kilsaa. 


Jossain kohtaa kohva hieman upotti, mutta silmä lepäsi.



  Tänään on viimeinen päivä tälle rupeamalle. Vielä illemmalla saunotaan. Aamulla lähdetään taas pakkasyön jäljiltä kantavan kohvakerroksen yli autolle. Soitin Anttolan Kone- ja Urheilun tiloissa huoltohommia tekevälle kaverille. Hän ei ole vielä päntiönä verstaalla, odottelee, että venekausi on lähempänä. Lupasi kuitenkin tulla yhdeksäksi paikalle. Jätän Partnerin arvioitavaksi; löytyykö varaosia, kannattaako ylipäätään korjata. 

  Jos kaikki kohdilleen menee, tullaan la. 7 huhtikuuta, tai ma. 9 huhtikuuta, vielä viikoksi saareen. Sen jälkeen emme luultavasti uhmaa kohtaloa, vaan odotellaan avovesiä. Tai mistäs sen tietää? Ihan amerikkalaiset meteorologit ovat ennustaneet, että Suomessa on kylmää pitkälle kesäkuuta. Ja amerikkalaiset tietää?!?! Mutta oletus on kuitenkin, että Valpurin jälkeen veneellä usmuutetaan.
  
  Malkamaanantaina pidettiin puhe. Tikkutiistaina palataan Hollolaan. Kellokeskiviikkona siivotaan. Kiirastorstaina ostetaan lammasta. Pitkäperjantaina ollaan. Lankalauantaina käydään kaupassa. I pääsiäispäivänä tulevat Tiilikaiset. II pääsiäispäivänä menevät Tiilikaiset. Siinä ohjelmaa kärsimysviikolle. Ei järin kirkollista, omannäköistä kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti