keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

SALAINEN TAPAAMINEN

  Kovasti eilen uutisoitiin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin salaisesta tapaamisesta Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa. Tänään uutinen vahvistettiin, joten pieleen meni, salainen tapaaminen. Tästä tullaan kysymykseen: onko tapaaminen salainen, jos siitä kerrotaan? No ei helevetissä se ole salainen. Ei salaisesta tapaamisesta voi kerta kaikkiaan uutisoida, koska tapaaminen ei silloin ole enää salainen. Toisaalta tapaaminen on ehkä tapaajien mielessä ja toiveissa salainen.
  Eli Peppen 47. paradoksi: "Jos salaisesta kohtaamisesta kerrotaan, onko se salainen?"

  Suomi heittäytyi mukaan venäläisdiplomaattien häätimisporukkaan. Erkki Tuomiojan mielipide asiasta on minun korvissani oikeaan osunut. Viisas mies, tuo Erkki.

  Siltsu on ollut pahnoilla huumausainerikoksesta epäilyn vuoksi. Lienee aiheesta, mutta ei ole vielä tuomittu. Joten kivien heitteleminen kannattaa jättää tuonnemmaksi. Ja muistakaa se malka!

  Kuten huomaatte, palattiin tänne uutisten maailmaan. Toki uutiset näkyvät ja kuuluvat myös saaressa. Mutta uutisten uutisarvo on arvottomampi siellä. Ainakin minulle. Luulen, että Hilpalle myös. Jotenkin kaikki tuntuu tapahtuvan kauempana, eikä jaksa kovin kiinnostaa. Toki Venäjän ostoskeskuspalon kaltaiset jobinpostit pysäyttävät myös siellä.

  Kävin aamulla sauvakävelemässä tuollaiset 6 kilsaa. Korvissa soi Spotfylta Neil Youngin ja  Promise of Raelin Paradoksi, eli albumi "Paradox", musiikkia Niilon ja kumppaninsa Daryl Hannahin elokuvasta. Enimmäkseen vanhoja biisejä, vähän uuttakin. Mukana myös vislailtu ja rallateltu pätkä The Turtlesin 1967 julkaistusta hitistä "Happy Together". Siitä teki New Joys suomalaisen version "Mikset mua huomaa", kuten varttuneemmat muistavat.

  Hyvin on toiminut äidin kotihoito. Sieltä ollaan yhteydessä, jos on tarvis, kauppa-asiat hoituivat hienosti Anttolassa olessamme. Jopa uuden mikroaaltouunin kävi tyttö hankkimassa kärähtäneen tilalle. Tietysti neuvoteltuaan minun ja pomonsa kanssa. Nyt on mikro uusi, ja aina irti seinästä. Ei pääse Elina käryyttämään annostaan ylen määrin.
  Minä kävin eilen hankkimassa äidille myös uuden kahvinkeittimen. Sellaisen, mikä katkaisee virran 40 minuutin kuluttua. Oli entinen sen näköiseksi mennyt, että on saattanut jäädä joskus päälle pidemmäksikin toviksi.
  Eli aika tavalla levollisemmin mielin olen äidin suhteen. Kolme käyntiä päivässä kotihoidon toimesta, minä poikkean vähintään joka toinen päivä, puhelimessa puhutaan päivittäin. Ja osaa Elina vielä minulle päinkin soittaa, jos tulee tarvetta. Ei ole moneen päivään kyllä tullut. Mutta jos yritän soittaa, eikä hän ehdi puhelimeen, pirauttaa kohta takaisin, arvaa, että minä se olen tavoitellut.

  Kylmiä öitä, päivällä plussalle, sellaista luvataan pääsiäiseksi. Ja aurinkoista myös. Pitänee latujen tila käydä katsomassa jonain/joinakin päivänä/päivinä. Muuten ollaan, miten ollaan, mennään, kuten mennään, tullaan, kuinka tullaan. Tiilikaiset saapuvat luultavasti sunnuntaina. Jos tulevat, haen Elinan meille syömään. Tai haen joka tapauksessa.

  Katkaisen kirjoittelun toviksi, lähden käyttämään auton Autopesulassa. Laiskuus iski, en viitsi ajaa Lahteen TI-hallille itse putsaamaan. Melko hölmöläisen työtähän tuo on, kun iltapäivisin penkat sulavat ja tiet roiskuvat loskaa. Mutta saanpa viimeiset suolat pois.

  Joo, auto kiiltää. 17 €, käsinpesu. Mulla maksaa itsepesu hallilla, kun ne korotti hintoja, siinä kypän. Ei kannata vasiten lähteä Kivistönmäelle ajamaan. Jos on asiaa kaupunkiin, niin sitten kyllä käyn tarvittaessa pesemässä. Onhan se kuntoliikuntaa myös.

  Nyt pitää kuntoliikkua keittiöön syömään. Siitä nokosille. Etc. Päivät kuluvat. Mutta, Pauli Hanhiniemen sanassa: "Ei vuodet kulu, ne kuluttaa. Puree palan, sitä mutustaa." Totta. Mutta me kulutellaan päiviä, antaa vuosien tehdä omia tehtäviään.

Kuvassa vellokset jouluna 1955. On ne vuodet muutaman palan mutustaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti