tiistai 13. maaliskuuta 2018

很簡單 2018年3月13日

   Eilen palattiin Anttolasta Hollolaan, talvesta vesisateeseen. Mutta ei hätää, väliaikaista tämä on; loppuviikosta taas pakastaa.
  Saattaa olla, että saareen mennään vasta pääsiäisen jälkeen. Riippuu vähän siitä, miten äidin kohdalla asiat etenevät. Tänään tulee yhdeksäksi kaupungilta virkailija tekemään hänestä kartoituksen ja kertomaan, mitä apua mahdollisesti heiltä on tarjolla. Saan varmaan ainakin ohjeita siihen, kuinka asioissa voi edetä. Ei Elinasta ole enää yksinasujaksi. Vaikka muuten tuntuu tällä hetkellä olevan jonkinlaisessa fyysisessä kunnossa, on muisti mennyt aivan onnettomaksi, ja omatoimisuus kadonnut lähes kokonaan. Vaikeita asioita. Ja vaikeaa luultavasti hoitopaikkaa saada. No, katsotaan ja kuunnellaan, mitä ammattilainen on mieltä.

  Aamulla aikaisin, eli aamuyöstä paremminkin, näytti sadetutka sopivaa taukoa, joten lenkille päätin lähteä. Enkä pahemmin kastunut. Minkä nyt sisältä päin. Kummasti tuota tapahtumaa, aamulenkkiä, kaipaa. Avokkaassa ei kuitenkaan ole mikään pakottava tarve, ohittamaton polte, lähteä pimeän sekaan heilumaan. Eli se on ehdollinen addiktio, Peppen aamulenkki.

  Nyt on kävelyt kävelty. Sports Tracker kertoi seuraavaa:


   Ok, keskinopeus hieman pienempi, kuin normaalisti. Johtuu muutaman sentin auraamattomasta lumikerroksesta osalla matkaa.

  Mutta sitten uskomattomia lukemia:


  Mikäli maksiminopeuteni pitää paikkansa, olen universumin nopein ihminen. Entäpä nousu ja lasku? Kun lähtee paikasta A, ja palaa paikkaan A, rajallisen ymmärrykseni mukaan nousua ja laskua täytyy olla sama määrä. Mutta kerran sovellus noin ilmoittaa, on pakko uskoa. Ja varokaa sprintterit: tietääkseni maksinopeus kovimmilla satasen kiitäjillä pyörii 40:n kilometritunnin paikkeilla. 

  Sivistyksen parissa on aika, ja vielä hetki aikaa, tutkia, mitä maailmalle kuuluu. Englannin ja Venäjän välit kiristyvät engelsmannien todettua, että venäläistä hermomyrkkyä käytettiin entistä kaksoisagenttia ja tämän tytärtä vastaan. Oletettavasti ainakin sanaisen säilän käyttö jatkuu vielä pitkään. Myös USA ehti kommentoimaan tapahtumaa. No, mihinpä he eivät sekaantuisi? Venäjän pressanvaalit ovat pian. Vaikuttanee asiaan, puolin ja toisin.

  Säälipleikkarit alkavat tänään. Peltsut matkaavat Lappeenrantaan ensimmäiseen koitokseen. Vähän mollivoittoinen oli lahtelaisten runkokauden loppu. Kotietuun olisi tarvittu pari voittoa lisää, kuuden joukkoon jäi aika paljon matkaa. Mutta näillä mennään, sano urheilutermiä käyttäen Peppe.

  Matti Suur-Hamari voitti kultaa paralympialaisissa. Hänellä kuuluu olevan melkoiset meriitit ennestään, mutta olympiamitali on ensimmäinen.

  Patrik Lainetta hypetetään oikein urakalla. Kai Suomen urheiluhullu kansa saa viboja, kun marginaalilajin ulkomaisessa sarjassa joku meikäläinen pärjää. Lauri Markkanen on toinen vakiouutisoitu urheilija. Toki koripalloilun suosio ja harrastajamäärä on aivan eri luokkaa, kuin jääkiekon. Jalkapallo on tietysti "das Ding an sich". Jostakin muistan lukeneeni, että Kandassa, jääkiekon kotimaassa, on enemmän rekisteröityneitä jalkapalloilijoita, kuin rekisteröityneitä jääkiekkoilijoita koko pallollamme.

  Iltalehden mukaan alle 30-vuotias mies on menehtynyt jäätyään junan alle Mikkelissä. Surullisia uutisia. Surullisia, vaikka olisi jäänyt junan alle missä tahansa.
  Riittäköön tämä uutisista.

  Perjantaiksi mennään sitten Helsinkiin. Muuten elämä jatkuu tavalliseen tahtiin. Tahtiin, mille Elinan asioiden selvittely ja eteenpäin vienti saattaa antaa oman rytminsä.

  Ai niin. Tuo otsikko on tietysti kiinaksi. Jatkumon ylläpitämiseksi, ja siksi, että Kiinan presidentti sai oikeuden elinikäiseen virkaan.

Loppukuvaksi näkymä aurinkoiselta saunarannalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti