maanantai 3. heinäkuuta 2017

UUDET KUJEET

  Pikavisiitti (2 pv.) Hollolaan tehty.  Mikkelissä käytiin Minnan Torikahvilassa hörppimässä kahvit voisilmäpullan kera. Carlssonilta poikettiin tinkimässä ja tilaamassa eristeet tulevaan remppaan. Siitä Lidlin kautta Anttolaan. Puolinpäivin oltiin taas saaressa.
  Matkalla tilasin Leinosen Ilpolta lattialaudat, koolingit ja seinälevyt. Ne hän lupasi toimittaa tällä viikolla Potinlahteen. Pitää lainata Hanelilta peräkärri, lähteä loppuviikosta yksi lasti eristeitä hakemaan. Varmaan aloittelen yläpohjan eristelyä jo tällä rupeamalla. Porin matkan jälkeen sitten täysi rähinä päälle.

  Parissa päivässä oli taas uutta kukkaa tuupannut. Mm. valkoinen akileija ....


....ja päivänlilja.


  Kaikki unikotkin olivat revähtäneet kukoistukseen. No, niistä on kuvia jaettu jo piisalle asti.

  Jänikset olivat tietysti pitäneet kestejään poissa ollessamme, kuinkas muuten. Pitihän ne, vaikka paikalla oltiin. Aika ankean näköiset ovat kasvulavat. Olivat kelvottomat ehtineet herneen kimppuunkin. Mutta imelän saavat nyt pieraista, puput.


  On rastasverkko koko lavaston ympärillä. Huomenna Hilppa aikoo istuttaa jotain lisää tuhottujen tilalle. Papua ainakin, pinaattia, jotain kukkaa myös. Herne, punajuuret ja porkkanat on samaten suojattu. Pottu kasvaa, kohta kukkii. Se ei ole tupsukorville maistunet. Eivät kai perusta kuin valkosipuli-, tai uuniperunoista, mokomat kulinaristit.


  Ensi vuonna ollaan viisaampia; suojataan paikat heti istutuksesta alkaen. Joten pankaa tämä merkille, kaikki Etelä-Luonterin jänikset ja rusakot. Citykaneja täälä ei tietääkseni esiinny. Myyrät saavat myös ottaa vaarin. Mutta jos eivät ota, ei niitä piruja estä millään. Muistan jokun ikivanhan Aku Ankan jutun. Aku yritti ehkäistä myyräinvaasioa laskemalla valtavasti vettä niiden koloihin. Eihän siinä hyvin käynyt, kuten saatatte arvata. Niin että pöllöiltä ja käärmeilta anelen apua mahdolliseen myyräongelmaan. Ja napsikoon kettu osansa.

  Tein sellaisen urosmehiläisen tempun, että otin kävelysauvat messiin. Aikomus on, että aamuisin soudan autolle, otan sauvat, lähden heittämään lenkin, soudan takaisin. En luultavasti joka aamu, mutta huomenna ainakin kokeilen. Tosin ei tuolla oikein lenkkiin ole mahdollisuutta. Tieverkosto on sen kaltainen, että kuntoilusta tulee tyyppiä A:sta B:hen ja takaisin. Sama se, kilometrit ovat merkitseviä.

  Huomiseksi kutsuttiin naapurit päiväkahville. Aamusta kai tulee vähin puita halottua. Kunhan lenkkikokeilulta selviän. 

  Elina ja huoltohenk ilökunta lähtivät aamulla käymään kodeissaa; Elina Lahdessa, Irma ja Markku Helsingissä. Äidille tuli kai polte päästä tuhlaamaan synttärilahjaksi saamaansa kampaajan lahjakorttia.Tulevat perjantaina takaisin Piskolaan.  Voisi kutsua sen porukan viikonloppuna käymään. Jos sää sallii. Onneksi Elina on niin köykäinen, että hänet saadaan kevyesti veneeseen heivattua.

  Ei tule tv:sta paljon mitään järjellistä. Kesä on uusintojen aikaa. Pitää kai pistää mutteripannu pöhisemään, viritellä laitteet, katsoa tallenteelta viimeinen osa puolalaisesta sarjasta "Raja jota ei ylitetä". Yllättävän hyvä juttu muuten. Tai muuten ja muuten; miksei Puolassa osattaisi tuollaisia tehdä.

  Tuosta mutteripannusta vielä. Sitä alkaa tiiviste falskata. Kotona etsiskelin verkosta apua. Ei sellaista liikettä Lahden suunnalta löytynyt. Mutta Verkkokauppa.comista tilasin sarjan (filtteri ja 3 kpl. tiivisteitä) hintaa jotakin alle 4 €. Kotiin lähetettynä hinta reilusti tuplaantui, mutta onpahan laatikossa, kun ensi kerran Hollolaan mennään. Eli jonkin aikaa on pannun falskausta kestettävä. 

  Sanoista tekoihin: "HILPPA, PISTÄ ESPRESSOA TULEMAAN!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti