perjantai 21. heinäkuuta 2017

LUCUNDI ACTI LABORES

  Taas on yksi "mieluummin kuolisin"-työ tehty, yläpohjan lämpöeristys! Kolmisen tuntia toissapäivänä, neljä tänään. Päälle uimaan. Jaa, sanavalinta ja lauserakenne eivät olleet aivan kohdallaan. En tietysti ollut toissapäiväisen eristäytymisen jälkeen tähän päivään asti uimatta, peseytymättä. Siitä olisi seurannut eristäjan eristäminen muista asukkaista. Eikö niin?
  Mutta ennen kaikkea: Lucundi acti labores (tehdyt työt ovat ihania).

  Eilen oltiin Asuntomessuilla. En juuri viitsinyt kuvia ottaa. Mutta erilainen näkökulma Kirkonvarkauden siltaan on paikallaan.


  Klo. 12:00 lähti QueenR meitä messualueelle kuljettamaan, klo. 16:00 starttasi paluu. Pitkät jonot oli esittelykohteisiin. Kävin yhdessä. "Wave" kiinnosti muotonsa takia, vaikka sinne pyrkivien ihmisten määrä oli varmaan tupla muihin taloihin nähden. Hilppa ja Anna kävivät muutamissa. Minä olin Iiriksen, Shaden ja Lunan kanssa ulkona. Kävi pieni aksidenttikin; Iiris laski yht'aikaa Shaden kanssa suuren suuresta liukumäestä. Shade on melko painava tyttö, ja vauhti kasvoi melkoiseksi. Iiris taisi vähän pelästyä. Ehkä satutti myös lievästi jalkaansa. Itkuhan siitä alkoi, äidin luokse tuli kiire. Mutta äiti oli sisällä talossa. Onneksi Peppe-pappa äkkäsi jäätelökioskin ihan lähellä. Ei kun jonottamaan. Itku vaimeni, loppui, kun eskimo oli kädessä. Ja samalla alkoi sade. Vähän kastuttiin. Ei se mitään, siihen ollaan totuttu. Korjaan samantien äskeisen ilmoitukseni: kävin toisessakin talossa. Oli mentävä sateen suojaan, kun ei ollut sateensuojaa.
  Täytyy vielä messujen tiimoilta laittaa kuva "Lallista", vaikka sen fb:ssa jo eilen jaoin. Kuvasin tämän hienon kulkuneuvon QueenR:n kannelta.


  Ja tällaiselta näyttää Mikkeli satamaan saapuvan silmissä:


  Tänään lähdettiin käymään Iiriksen päiväunien jälkeen Piskolassa. Elinan tukijoukot olivat kutsuneet meidät ja Hanelin porukat kahville. Hyvät oli tarjoilut. Eikä edes kastuttu.


  Markku kertoi, että ehkä viikon kuluttua pääsee mustikkaan. Ja että jonkin verran näyttää satoa olevan tulossa. Antaahan miehen tiedustella ja  tiedotella, niin lähdetään porukalla marjaan.

  Huomenna on vapaapäivä. Se tarkoittaa, että Iiriksen kanssa mennään kalaan. Katriinakin tulee Avokkaaseen. Haneli tuo, minä palautan illalla. Eli kalaan lähtee kolme. Tai kalaan lähteen kylläkin neljä, koska Anna tietysti tule mukaan. Mitä usempi kalastaja, sitä pienempi saalis. Vai miten se meni? Tosin saalis on sekudäärisessa asemassa tuolla kalamatkalla. Primääriseksi muodostuu norpan etsintä ja  Luonterilla liplutelusta nautiskelu.

  Sunnuntakina tehdään naapurin saunalla sateen siirtämää hommaa. Jos ei sada. Koska ei ole mitään järkeä suorittaa sateen siirtämää hommaa sateella. Q.E.D.

  Tulevalla viikolla alkaa kammarin sisäpuolen eristely. Siinähän samalla uusiutuvat lattia ja ulkoseinät. Sisäseinätkin värin osalta.
  Kun se työ tulee tehdyksi, voi löysäillä. Parina, ehkä kolmena, päivänä on vielä puun tekoa. Sitten on tälle suvelle kuutioidut duunit hyvässä mallissa. Pääsee, minkä arkipäivän askareilta ehtii, uusia urakoita ensi kesää varten suunnittelemaan. Eivät ihan heti kohteet lopu, pitää vain priorisoida, niin kuin huomisessa kalareissussakin. Toisaalta pitää myös ajatellan lompsan paksuutta. Ettei yli varojensa ala riehumaan. Mutta jotakin on puuhattava, taas ensi kesänä. Syksyt, talvet ja keväät ollaan kuin Ellun kanat. Se on meidän valinnanvapauttamme.

  Tänään joutuu korjailemaan sanomisiaan ylenmäärin; Hilppa ilmoitti juuri, että hänkin lähtee huomenna kalareissulle. Eli meitä on viisi. Saaliin saaminen on yhä epätodennäköisempää. Taitaa lottovoitto olla kohta helpommin saavutettavissa.

  Koska olen tupannut lopuksi laittaa jotain lopuksi, laitan lopuksi kuvan Iiriksestä päivänkakkarat tukassa Piskolan takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti