keskiviikko 29. syyskuuta 2021

TAVOITTEESSA OLLAAN

  Tavoitteessa ollaan. Päinvastoin kuin hallitus opposition mielestä. Hallitus ei opposition mielestä ole oikeassa missään, tehnyt oikeasti mitään, ei ainakaan missään oikeassa, vaan missaa oikean. Jo tavaksi muodostunut harhautuminen aiheesta tuli taas tehtyä. Se, mitä sanomani piti on, että tavoitteessa ollaan. Ensimmäinen koivu on kappaleina. Ja kappaleet pinossa. Ja neljän tunnin työajalla aikaansaatuna. Tänään meni tosin puoli kahteentoista, ennen kuin viimeinen klapi oli paikoillaan. Johtuu siitä, että aamulla käytiin verkoilla (ahven ja siika, iltapala turvattu). Mutta eihän kalastus kuulu työ- vaan vapaa-aikaan. 

  Kuvassa pino komeudessaan. Olen sitä hieman tukenut. Se on karvan verran kallellaan, sillä viereen tulee toinen pino. Varmuuden vuoksi tukikeppejä laittelin. Ipottaisi melkoisesti, jos puut olisivat jonain aamuna muuttaneet pinosta kasaan. Nyt ei ainakaan tuuli kaada. Toivottavasti ei käy edes Iso Paha Susi nurin puhkumassa. 


  Mieli on aina hyvä, kun tavoitteeseen tulee yllettyä. Vielä bonuksena saatiin syttyjä pitkäksi aikaa. 


  Huomenna on moottorisahan vuoro toimia luontoäänenä. Pätkin raidan rungon. Se hoituu joutuisammin kuin koivun kohdalla. Vaikka se on yhtä paksu, ainakin lähes, on se puolilaho ja paljon helpompi pätkiä kuin koivu. 

  Tänään on saunapäivä. Ja juhlapäivä muutenkin. Eilen putosi viimeinen omena puun latvaoksilta. Hilppa teki sen kunniaksi omenapiirakan. Kohta kahvit keitetään, piirakan kanssa hörpitään. Juhlaa juhlistaakseen kuului Hilppa äsken vatkaavan vaniljakastiketta. 


  Vaikka ruokakaupassa ei usein käydä, ei purkkihernekeitto tai lenkkimakkara ole useinkaan listalla. Kaikella kunnioituksella hernekeittoa ja lenkkimakkaraa kohtaan. Ne ovat ihan hyviä vaihtoehtoja pitkän aikavälin ruokahankinnoissa. 
  Tänään syötiin päivällä kana-kanttarellikratiinia, paistettuja perunoita ja sienisalaattia. Kohta kahvit omppupiirakan ja vaniljakastikkeen kera. Iltapalaksi paistettua ahventa ja siikaa. Vielä illalla espressot piirakalla. Onneksi on puuhommaa. Muuten saattaisi vyötärölle alkaa michelin-ukkomaisia renkaita ilmaantua. 

  Huominen vielä täällä ollaan. Perjantaiaamuna Hollolaan, lauantaina Espooseen Iiriksen "yllärisynttäreille". Sunnuntaina saareen takaisin. Sääennuste näyttää hyvältä. Minulla on oiva mahdollisuus pysyä tavoitteessani polttopuiden suhteen, sillä sateen tuntuvat karttavan tienoota. 

  Ylen sivuilta bongasin juttuja lokakuun tavallista lämpimmästä säästä, Elokapinan mielenosoituksesta, sekä Vuokattiin tehdystä älyladusta. Se jäi viimeksimainitussa mietityttämään, että mikä tekee samanlaisesta aineesta kuin hyppyrimäissä käytetään, älykkään. Älypuhelimen ja älytelevision sisäistän, mutta...? Eipä silti, on paljon tärkeämpiäkin asioita, joita en ole sisäistänyt. Ei niitä listaa, kahvinkeitto ja saunan lämmitys odottavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti