lauantai 18. syyskuuta 2021

LÄHES PRO

  Lauantain tehtäväksi valikoitui raivaussahailu. Ensin ajelin maan tasalle porrasvieressä kasvavan valkopajuangervon. Oletetun valkopajuangervon. Angervoja löytyy sellainen määrä, että Seek-sovelluskaan ei varmasti pensasta tunnista. Ehkä se on kuitenkin rusopajuangervo? Oli mikä oli, se on taas kerran leikattu. 

  Jatkoin raivaussahan kanssa tontin kaakkoiskulmalle. Siellä riittää vielä raivausta. Ajelin tankin loppuun, vaihdoin moottorisahaan. Kaadoin saunan itäpuolelta tuulen konkeloon kaataman männyn, pätkin sen. Pitää halkoa pinoon, tuoda talvella vesikelkalla pois. Eli pikkuhommia riittää.
  Hylkäsin moottorisahat, kaivoin aiemmin leikkaamani angervopensaaan laidoilta kantoja juurineen pois. Olkoon mikä pajuangervo tahansa, niin se on pajumaisen hanakka levittäytymään. 

  Eilen kävin puolukkapaikkoja katsastamassa. Ei ollut noilla parilla vanhalla mestalla juurikaan marjaa. Keräilin matkan varrelta puoli korillista sieniä. Enimmäkseen vaaleaorakasta. Jonkin verran kanttarellejä löytyi myös, pari tervettä tattia koristeeksi.  Aika lailla näkyi kuusikoissa olevan haaparouskua ja karvalaukkua. Äkisti olisin korin niistä täyteen saanut, mutta ei ole tarvetta. Reilu 10 000 askelta metsässä risteilystä kasaantui. 
  Tänään muuten syödään illalla saunomisen päälle orakasmunakasrullaa. Uskon, että Hilppa loihtii sienistä maittavan rullan. Sopivat mausteet sekaan, sillä vaaleaorakas on maultaan melko mieto.
  
  Palattuani metsästä suoritin saunan syyspesun. Siinä touhuillessa oli lounaaseen mennessä askelia jo liki 14 000. Ajattelin, että antaa mennä ja ajelin iltapäivällä vielä nurmikot. Ihan liikunnallinen päivä siitä tuli. Illalla näytti tilasto 24 500 askelta. Nukutti oivallisesti. 

  Tänään en lähellekään noita lukemia yllä. Ei taida mennä tavoitteellinen kymppitonni rikki. Ei se haittaa. Monipuolista liikuntaa on kuitenkin takana. Sopivasti yhdelle lauantaille. 

  Naapurimökkiläiset tulevat tänään, soitti Hannu. Sovittiin, että lasketaan huomenna verkkoja. Ennusteen mukaan ilma näyttää olevan tulevalla viikolla melko jämähtänyttä. Päivällä alle 10, yöllä tuskin viittäkään, ei sateita, ei merkittävän kovia tuulia. 

  Ensimmäiset hanhiparvet ovat ylittäneet Avokkaansaaren. Aamuhämärässä kuulin hanhien ääntelyn loittonevan kohti lounasta. Hilppa kertoi nähneensä ja kuulleensa isohkon metelöivän porukan, kun minä heiluin metsässä raivaussahan kanssa. Julistetaan syksy virallisesti alkaneeksi. 

  Torstaina lähdetään muutamaksi päiväksi ihmisten ilmoille. Ensin Hollolaan, perjantaiksi Espooseen, sieltä illalla kotiin. Saareen takaisin suunnataan lauantaina tai sunnuntaina, riippuu jutusta muutamasta.

  Loppuu laittelen kuvan yhden. Runon kera.

  Metsur-äijä, lähes proo
vaimollensa huuteloo
    jouvu sieltä, ota kuvvoo
     tiältä mies metsiin tulloo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti