maanantai 28. kesäkuuta 2021

VIKATHEMIES

  Aloitan runolla:

  Juhannus meni
  kokotta kului
  kesän juhla 
  loppuun ujui 

  Vaan ei loppunut kesä. Kyl mää sanon, et kylmää on kohta ikävä. Viileää sopii odotella. Forecan kuukausiennuste povailee helteitä heinäkuulle myös. Muuten, onko vastaanne viime aikoina tullut yhtä tukkeentunutta runosuonta? 

 Lauantaina käytiin Otavassa Amin luona. Joukko sukua, hyvät ruoat, kakkukahvit, kuumaa hieman yli kohtuuden, hipoen ohi viistänyt ukkonen. Kuluu se helteinen iltapäivä noinkin.

  Me Hilpan kanssa lähdetiin paluumatkalle tarkkaan suunnitellusti. Siis minun tarkan suunnitelmani mukaan. Hieman oli vaikeuksia saada lähdön ajoitus kohdilleen, mutta nipin napin se onnistui. Seurauksena epäinhimillisen tarkasta ajoituksesta oli, että kun tultiin saareen, päästiin pirttiin, ja avasin tv:n, vihelsi tuomari juuri pilliin Wales-Tanska-matsin alkamisen merkiksi. 

  Tiilikaiset tulivat sopivasti yhdeksän maissa, eli pelin loputtua heidät kävin hakemassa. Sitten katsottiin porukalla Italia-Itävalta. Tai porukka pieneni pian; Anna ja Hilppa menivät pötkölleen. Iiris yritti urheasti seurata matsia, mutta puoliajalla silmät painuivat kiinni, ja tyttö nukahti sohvalle.

  Eilen lähti perhe Tiilikainen Espooseen. Täällä vallitsee rauha ja hiljaisuus. Minä heittäännyin vikathemieheksi heti aamusta. Kasteen selkään ne ukkovaaritkin heinänniittoon hyökkäsivät. Iso ei ollut minun urakkani. Reilun aarin kokoinen luonnonkukkaniittynen oli kukkinut, joten sen kaatelin pois. 


  Niiton päälle ajelin vielä nurmikot. Ei ruoho kovin pitkää ollut, mutta koska meillä ei ole varsinaista stadionnurmea, niin siellä täällä sojotti pitkää piharatamoa, kortetta, päivänkakkaraa, ties mitä itsensä nurmikentälle seimentänyttä ja sinne kuulumatonta kasvia. Siistiytyi näin pihapiiri. Kovin lyhyeksi en tietenkään nurmea leikannut. Meinaa muutenkin jo palaa. 

  Vielä jalkapallosta. Neljä matsia pudotuspelejä takana, ja mielestäni kaikki ovat olleet tasokkaita, tai ainakin viihdyttäviä: 

  Tanska vyöryi iloisesti yli Walesin. Ei epäilystäkään siitä, kumpi, Tanska vai suomi, kuuluu jatkopeleihin.

  Itävalta pisti Italian yllättävän lujille. Sillä oli omat paikkansa, mutta Saksa oli voittonsa arvoinen.

  Tsekki nuiji eilen Hollannin ansaitusti. Ulosajo ei ole syy tappioon. Tsekki oli hyvä.

  Rankingin ykkönen Belgia teki näyttävän maalin ja meni jatkoon. Ei sen peli niin kovin vakuuttavaa ollut, varsinkaan hyökkäyspeli. Kevin De Bruyne jouduttiin vaihtamaan kesken ottelun. Jos loukkaantuminen on paha, on se kova takaisku joukkueelle. 

  Hyviä matseja on tulossakin, niin uskon. Tämäniltainen Kroatia-Espanja on minulle mieluisaa seurattavaa. Miksei huominen Englanti-Saksa myös. Ja onhan siellä pelaamatta muuta maata muutamaa: Ranska-Sveitsi ja Ruotsi-Ukraina.  
 
  Suomen kisaturistien tuomat tartunnat eivät kuulu tässä blogissa puitaviin asioihin. Mihis puimaan tässä pääsiskään, kun vasta heinää on niitetty. 

  Loppuun pari juhannuspäivänä Otavassa otettua kuvaa.

Hilppa Liisan ja Leon kanssa (Hilppa keskellä)...


...sekä Luna ja Iiris mehujäätä mielikseen nouleskelemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti