lauantai 19. kesäkuuta 2021

TRAMPPAA JA SKUMPPAA

  Eilen saapui saareen perhe Tiilikainen. Liisa istui veneessä takapenkillä Iiriksen ja Peppe-papan välissä, kun heidät hain Potinlahdesta. Vähän pikkuinen vierasti tilannetta, eli huusi hetken kurkku suorana, kun paatin liukuun kiihdytin. Ei varmasti viime kesän veneilyjä muista. No, eiköhän Liippi pian totu paikalliseen liikkumismuotoon.

  Tänään ryhdyttiin aamusta Jonin kanssa kasaamaan eilen Mikkelistä tuomaamme trampoliinia. Joni oli jo yhden tänä kesänä koonnut, joten minä olin lähinnä joo-miehenä. 


  Kuvassa mies ei raavi päätään epätietoisena, vaan itikat ovat ryhtyneet lähentelemään. 

  Kun rungon alaosa ja matto saatiin paikoilleen, kannettiin puolivalmiste oikealle paikalleen, jatkettiin hommia. 


  Ehätin minäkin kuvaan, kun kiinnitin suojaverkon alalaitaa jousisilmukoihin.


  Pian pääsi Iiris kokeilemaan trampan kimmoisuutta...


...ja kohta siellä olivat Joni ja Liisa myös.


  Kahden korvilla saapui sitten kahvivieraitten pääjoukko...


  Maljat ensin kohotettiin. Ilman isoja juhlapuheita.


  Sitten hörpittiin vankat kahvit. Oli kasvis-, kantarelli/pekoni- ja raparperipiirakkaa, sulhaspiirakoita munavoin kera, sekä lopuksi mansikkakkua.




  Lämmintähän se oli, ilma. Lähellä kolmeakymmentä astetta huikenteli. Siispä joukolla järveen, kun vieraat olivat poistuneet.


  Niin helteeksi tosiaan heittäikse, että piti laittaa viilennys päälle. Yötkin ovat lämpimiä, eivät paljon rakenteen silloinkaan kylmene.

  Nyt on Portugali-Saksa menossa. Portugali johtaa Ronaldon maalilla 1-0. Laitan vielä muutaman kuvan, siirryn katsomaan matsia. Eli tästä tuli lähinnä kuvakirja.





Sekä kakunleikkauksen ekstrana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti