tiistai 1. kesäkuuta 2021

Pertti.Lehkonen

  Parin päivän reissu maalikyliin takana. Siellä saatiin tehtyä tarpeelliset. Tarpeetkin, muutamaan kertaan. Käytiin mm. äänestämässä. Minä annoin ääneni numerolle...., ei, eihän sitä pitänyt paljastaa! Minun piti kertoa siitä, että kun äänestyspaikalla piti tällätä allekirjoitus yhteen paperiin, niin minä vetäisin

tyylikkäästi Pertti.Lehkonen! Eli ei ole nettiaika jälkiä jättämättä minua kohdellut. Vaalivirkailijaakin hieman hymyilytti, kun totesin tekoseni hänelle paperin takaisin ojentaessani. Onneksi en sentään kirjoittanut perään @gmail.fi

  Saareen ollaan nyt palattu. Lähtö aikaistuu kerta kerralta. Aamulla startattiin jo seitsemältä. Siis perillä oltiin hyvissä ajoin, vaikka poikettiin Lidlin lisäksi Kangastalon Puutarhalla ostamassa tomaatin, kurkun, kurpitsan ja kesäkurpitsan taimia, sekä persiljaa ja kukkia pataan. 

  Suomen matsi tuli katsottua. Nurmi piti leikata sen jälkeen. Tai piti ja piti. Ei kukaan sitä käskenyt tekemään, mutta leikkasin kuitenkin. 
  Kaunis, aurinkoinen ilma vallitsee. Ei vielä hellettä, mutta taitaa loppuviikosta jo ainakin lähennellä. Eikä sadetta kymmenen päivän ennusteessa, minkä nyt pientä kuuromahdollisutta sunnuntaille. Nautitaan olosta. 

  Saimaan vedenpinta on n. 60 senttiä ajankohdan keskitason yläpuolella. Eli vettä piisaa. Sopii minulle, vaikka tontin pinta-ala pienenee. Ei tosin enää olisi väliksi lisänousu. Valapaton vuoden (1899) lukemiin on toki vielä matkaa. Silloin pinta oli puolitoista metriä pitkäaikaista keskiarvoa korkeammalla. Vielä triviaa lisää: Ylin vedenpinat on ollut siis 1899, +77,71, alin 1942, +74,38. Eli 3,33 metriä on äärivaihtelu. Johan tuollaiset lukemat ovat muutaneet maisemia melkoisesti. Ja vielä vähän: Saimaan vedenpinta on vaihdellut tarkastelujaksolla 1984-2004 välillä 75,00-76,46 m, eli liki puolitoista metriä. Keskimääräinen vuotuinen  vedenkorkeusvaihtelu on ollut 72 senttiä. 
  Ei ihme, että laitureiden kanssa täällä joutuu tuskailemaan. 

  Huomenna, oikeastaan jo illalla, ovat selvillä lätkäkisojen jatkajat ja otteluparit. Ei Suomen peli ole minua vakuuttanut, vaikka kevyesti jatkoon mentiin. Pudotuspelit on kuitenkin oma lukunsa. Toivotaan parasta. 

  Lyhyestä virsi kaunis. Loppuun kuva tehakkaasti nousevista sananjaloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti